Kerja Kosong Sebagai Inspektor (lelaki / Wanita) Polis Diraja Malaysia (PDRM)

Job Vacancy as a Police Inspector at Polis Diraja Malaysia (PDRM)

Polis Diraja Malaysia (PDRM) kini membuka kekosongan untuk jawatan Inspektor bagi lelaki dan wanita

Cara Memohon:

-Permohonan hendaklah menggunakan Borang POL.262 (Pindaan 1/2008), borang ini boleh didapati secara PERCUMA di Ibu Pejabat Polis Daerah berhampiran
- Pemohon hendaklah hadir sendiri di IPD dengan membawa sijil asal kelulusan

Permohonan hendaklah dihantar kepada:

KETUA POLIS NEGARA
(UNIT PENGAMBILAN)
IBU PEJABAT POLIS DIRAJA MALAYSIA
50560 BUKIT AMAN
KUALA LUMPUR.
03-22626320 / 22627559

TARIKH TUTUP : 04 JUN 2010

Best Tips For a Successful Work From Home Career

Working at home may sound cool as one can do the job at a flexible time and earn unlimited income at the same time. However, do you know that it is hard to work from home and many of these telecommuters may not last long in a work at home situation? It takes patience, diligence, discipline, motivation, and determination to succeed as a homebased worker. Here are some tips that you can follow to be successful in a telecommuting career while keeping a life of career satisfaction and fulfillment.

First, set your career purpose and develop a plan to achieve it. What kind of job would you want to do? Do you have the qualifications and skills needed to get that job? Where can you find the job and how will you apply for it? If you plan on building a business, what type of business would suit you? These are some of the questions that you can ask yourself so that you can plan ahead for what you want to become in the near future.

Second, connect with people through social networking sites and forums. Contact them and ask if they are involved in any work from home opportunity and learn from their experiences. These people can give you some ideas and tips on how to go about with the business venture that you are planning to take.

Third, decide on what you want to do and create a plan. If you want to start a home business, note that most of the successful entrepreneurs are familiar with the industry that they have joined. If you are a journalist, start a copywriting business. You can start as writer so that you can feel how it is to have an employer and get an idea of the salary rate that they receive. Then as you learn more, you can start your own business with some writers under your management. If you want to set up a website, read about how you can optimize its rankings and how you can maximize your profit. Learn about website promotion and other internet marketing tactics. When your website is up and running with a high page rank, you can start selling more products and advertise them. This will give you more chances of earning much.

Fourth, maintain your work and life balance. This is very important. If you have all your time in your career, it might make you successful at work but not with the other important aspects in your life. Spend time for your family and loved ones. Being busy is not an excuse and once in a while you need to socialize. This is an essential factor that can help you achieve more because the sense of belongingness, care, affection, and love that these people can give inspire us to become more motivated in our achieving our goals in life.

To be successful in a work from home career, it is important that you strive hard to learn about the work from home opportunities that you can do, plan about it and implement it. Be determined to be successful and don’t forget to balance your work and life.

Would you like to make money online and work from home? Get the training and resources to build a successful business on the internet. Find everything you need with these legitimate work from home opportunities.

Where To Find Part Time Jobs For Retired Teachers

Part time jobs for retired teachers are being sought by some of our old mentors. In fact, they are willing to get one to somehow just do anything and even have a little compensation. However, their common predicament in here is landing one job for them.

Considering that they are old and may be physically weak, landing a job at their age can be pretty difficult and tough. However, there are a few who are willing to hire them if they showed eagerness and enthusiasm to get it. Some jobs are also light in nature thus they can be able to comply it without hassles. The query in here really is where to find part time jobs for retired teachers? Let me suggest a few key areas that you can start your search.

Tip 1: Internet. The World Wide Web is one great repository of many information. It is also an area where you can find many available jobs from companies and businesses worldwide. As such you can start seeking from sites that post job advertisements within your locality. If ever you don’t find one, you can look for postings that allow you to work at home. There are many sites you can begin your search with namely Elance and Craigslist.

Tip 2: Word of mouth. Another venue to find such a job is from recommendations and suggestions from your friends. This is one good facet since you are assured that the work is real since it has been passed by your friends. In addition, you can also get that boost since they can recommend you for it. Much more, you need not exert much effort in finding one since it is already relayed to you.

Tip 3: Local ads. This is one convenient venue for you to start finding possible part time jobs for retired teachers. These job postings are in fact just situated near your vicinity and can be easily accessible. To start your search you can opt to buy local newspapers and look at the job posting section. You can even head to each company near you to check if they have available jobs suitable for you. I bet there are many part time jobs available around that are light in terms of workload.

These are just a few of the many avenues where one can find part time jobs for retired teachers. As such, part time jobs are in fact many if you only know where to look. Much more, you can also reap the benefits of having some part time work.

Guide In Searching and Applying For Part Time Jobs

Part time job is one good means of earning money even if you are still studying or in need of extra monetary support. There are teenagers who are interested in getting financial support to sustain their studies that’s why getting into a job is what fits them the best.

In order for you to be able to catch up into a short time job world, here are some tips and guidelines when applying for the said job:

1. The very first step is to get some listings of different jobs available. You can see these postings at the school bulletin job vacancies, tabloids, flyers, magazines, the neighborhood and Internet.

Make a little investigation about the job you’ll be dealing with. Schedule is the first thing you should take into account when investigating the job’s nature so that no conflicts in your school class schedule will take place.

2. Like what full time jobs requirements suggest, one should also prepare resumes when applying for a part time job. Former job experiences won’t be a big deal in presenting resumes. Preparing one good resume will show that the job hunter produces a little effort that will by some means attract the employer.

You can emphasize your strengths and skills, which will bring highlights to your resumes.

3. Clothing matters. If you’re seeing the employer, it is important that you dressed the way it should be. Commonly, business casual attires will convince an employer that the applicant is interested to avail the said job. Avoid too many accessories and rugged make-ups. A neat physical presentation should be seen in the applicant.

4. If you are in front of the employer, showing your sincerity to get the job is important. Always be attentive to what is being said. You must answer questions in direct and honest manner. Greetings before and after the meeting are important showing your respect and interest. Avoid unusual mannerisms during the interview.

5. One should possess patience when applying for a part time job. There will be a lot of times that employers will say “no”. There is nothing personal when employers will hire applicants with more experiences. Incase this happens, one should not give up acquiring for other available part time positions.

6. Employers will not give any answers yet after you have been interviewed that’s why you have to make sure you have some listings of the part time job you inquired with. This is also important for you to able to know the status and updates regarding the position you applied for.

Job Vacancy Part Time Job Work from Home Finance hr admin marketing clerical bank it hotel graduate data entry work at home jobs at home online jobs Part Time Work Make Money Online earn internet typing make money from home Work at Home Part Time Cari Duit Internet Online Kerja Part Time di Malaysia Buat Duit di Rumah Kerja Sambilan Kerja Kosong Jawatan Kosong home based part time job in malaysia online jobs for college students career opportunities in malaysia online jobs work from home in malaysia part time online jobs part time vacancy online typing job part time job malaysia home-based business opportunities extra income jobsonline how to do business online Job Vacancies

210 Responses to “Kerja Kosong Sebagai Inspektor (lelaki / Wanita) Polis Diraja Malaysia (PDRM)”

  1. FRM M JUNID BIN MOHD JIMIN on March 9th, 2011 at 1:22 am

    ASALAMUALAIKUM..SALAM SEJETRA. N SALAM 1 MALAYSIA…PADA ANDA SEMUA……? jika kta berminat dalam kerjaya polis (pdrm) pastikan syarat2 yg di perlukan mestila di utamakan dahulu…. jgan kta fikirkan. kta dapat atau tidak.. semua nya dari DIRI kta… sendiri…?
    tif. untuk dpat mmasuki kerjaya pdrm..\.
    1.. pastikan syarat yg di perlukan mencukupi.
    dlam.. barat
    …tinggih
    … ukuran dada biasa
    …….. ukuran dada smsa mnrik nafas..
    2… pastikan kelulusan yg di perlukan mncukupi syarat nya.
    3…pastikan pendengaran tiada masalah.
    4… pastikan angota badan sihat.
    5,,, pAStikan tiada sebarang penyakit yg di alami oleh individu..
    6… jangan muda berputus asa.
    7… pastikan diri sentiasa bersemangat dlam kerjaya pdrm.
    8… pastikan kta yakin boleh dapat.
    9… pastikan borang yang kita isi mestila lengkap dan memenuhi kehendaknya..
    10… pastikan setiap borang di isi dengan betul.
    11… pastikan semua borang dalam keadaan cmplte sbelum menghantar brang tersebut kepada pihak pdrm…

    Dengan tifs2 ini dapat membantu anda yg berminat dalam kerjaya pdrm……. supaya kita akan dapat tahu lebih dahulu samada layak atau tidak…
    Anda pasti layak jika syaratnya mencukupi.

    semoga anda berjaya……dan… mencapai impian
    anda untuk berkhidmat untuk AGAMA,BANGSA,DAN,NEGARA.

    PASTI BOLEH………

  2. white hat(encrypted) on June 25th, 2011 at 6:55 am

    sy bkn nak kata apa la kat sni…sy cma berharap jangan la ada sikap pilih kasih masa temuduga x kira ianya jawatan inspektr@konstabel,krn nnt yg benar2 berminat dlm karier polis trpinggir tp yg hnya skadar mgharapkn gaji&nama plak trsenarai..kita xnak la ada ya surat rekomen2 dr mna vip bru layak mnjadi polis..(sya cma luahkan apa yg trpendam bkn brmaksud mnyinggung mna2 pihak,jika ada yg trsingging sy mohon maaf…assalammualaikum)

  3. salam saya muhammad azim b. ibrahim saya ingin menjadi polis cita2 saya sejak kecil lagi saya sudah mencuba temuduga tapi saya tidak dapat sekali lagi saya ingin mencuba untuk menjadi polis nie no pon saya bila ada jawatan kosong sila hubungi saya di 0147575126

  4. siti hajar hamzah on December 18th, 2011 at 9:31 pm

    saya pun minat pdrm tapi masalah ketinggian pulak heheh..

  5. sy pn bmnat untu mjdi polis ttpi mslh brat y msih mghntui sy..

  6. nabilah laila zainal abidin on January 13th, 2012 at 9:26 pm

    salam tuan,polis adalah cita2 sy dr sejak kecil. sekarang sedang menjalani kursus kejururawatan di sebuah kolej swasta di johor bahru. dan akan menamatkan kursus ini dalam jangka masa 7 bulan dari sekarang.sy sedang mencari permohonan online untuk kemasukan ke pusat latihan asas polis.sy sanggup mulakan langkah pertama dr bawah walaupun telah memegang segulung sijil diploma.minat yang mendalam membuatkan semangat sy sentiasa berkobar2 utk masuk dalam pasukan pdrm.harap pihak tuan boleh mempertimbangkan permohonan ini…terima kasih. 0177543856

  7. Jegathis Palanivelo on January 17th, 2012 at 6:53 pm

    Salam Sejahtera…..Saya ingin memohon jawatan ini atas berminat dengan berkhidmat negara…..Buat masa sekarang Saya berkerja bawah Cisco sebagai Vault Assistant…..Dengan Hormatnya mempertimbangkan permohonan saya untuk berkerja sebagai PDRM….Sila Hubungi…..016 - 7273720…

  8. NUR AIN BINTI GHAZALI on January 18th, 2012 at 12:22 am

    salam sejahtera…saya nur ain bt ghazali..saya sangat meminati dan bercita2 untuk menjadi polis..tetepi peluang untuk mecuburi bidg polis tidak kesampaian lg..saya harap sangat kalu ada apa2 pemohonan PDRM pihak tuan dapt menghubgi saya di no 0139679303…terima kasih..

  9. hai,salam 1 malaysia..saya zhunica sangat berminat dengan kerjaya seorang polis.cita2 memang nk jd polis tpi blum kesampaian coz slalu je terlepas date tme interview..xda iklan n xde info2 y bleh bgtau..tyme sekolah memg aktif dlm unit beruniform n bersukan..ada sijil pengiktirafan…sya harap pihak tuan/puan dpt menghubungi saya di 019-8262938 or melalui email sya..terima kasih..

  10. assalammualaikum…sy nor zaimah, berumor 22thn,brasal dr perak…. ,sy jga sngt brminat utk menjadi salah seorg anggota PDRM…jikalau ada kekosongan @ interview @ borang tlah dikeluarkan ,hrap tuan@puan memaklumkn pd sy di no.014-2503934…trma ksih atas jasa anda….

  11. sy sgt brminat dgn PDRM smjak kcik lg,cita2 sy ialah mngkap pjenyah..sy mpyai dua org bpa saudara yg mmegang jwatan pegawai dlm PDRM..sy tlh mcuba 2 kali interviu ttapi sy tdk lyak krana tggi sy hya 162.8cm..hya 2miter shja kurag..tdak smstinya ssorang itu tdk mpyai ktingian yg bgus tdk dpt mjalan kn tgasnya dgn baik…jka ada kesalahan,maf kn sy…

  12. sy sngt brminat dlam pasukan pdrm. sy brminat dlam psukan pdrm krna sy mahu mnjaga keamanan negara… jika ada kekosongan atau pengambilam pdrm sila maklumkn kepda sy 0198815228 sy brharap agar dpat mnyertai pasukan ini
    Terima kasih..

  13. askum tuan,sye memang berminat polis diraja ni tapi kelulusan sye tak mencukupi sye harap tuan dapat memberi sye perluang skali untuk menjaga keamanan negeri dan menjaga nama baik jabatan..plizzz tuan no hp 0148925506..terima kasih…

  14. nur asma qusna md isa on January 31st, 2012 at 12:00 pm

    salam,saya nurasma qusna md isa,ic 910421095128,berkelulusan stpm,sangat berminat keselamatan negara[polis]justru itu jika ada sebarang kekosongan yang bersesuain dgn kelulusan saya,tolong maklum melalui no tel 0124575712/0125096707.utk pengetahuan tuan,saya aktif dlm sukan dan mewakili negeri bola jaring dan futsal.terima kasih.

  15. MOHAN RAJ FRANCIS on February 2nd, 2012 at 11:05 am

    Saya bernama Mohan Raj francis,ingin mengambil bahagian dalam perkhidmatan Polis Diraja Malaysia.Secara kelayakkan Rasmi,saya mempunyai kelulusan cemerlang dalam bidang pelajaran dan kesukanan.
    kecapaian dalam bidang pelajaran dan kesukanan:
    sijil pelajaran malaysia
    diploma kejuteraan mekatronik
    mewakili negeri bola sepak piala presiden
    mewakili negeri bola sepak peringkat antarabangsa(under age)
    dan lain-lain lagi.
    Dengan ini,saya meminta kerjasama tuan dan puan agar suratan ini dipertimbangan.selain itu,saya juga mengharapkan pihak PDRM kemukakan tarikh rasmi borang permohanan Polis Diraja Malaysia Siri 2012 agar ia membantu pemohon hadir pada tarikh dan waktu tepat.
    Sekian Terima Kasih.”Majulah Warga Negara”

    Maklumat e-mail: aloneraj01@yahoo.com

  16. kristina a/p nathan on February 9th, 2012 at 11:36 pm

    salam sejahtera , saya kristina a/p nathan ic 880508-08-5382. saya ingin menjadi seorang anggota polis pdrm.saya mengharapkan pihak pdrm kemukakan tarikh pemohanan polis diraja malaysia siri 2012 ke e-mail tersebut (thebabygirl0000@gmail.com)
    sekian terima kasih

  17. salam sir i’m soldier i want change my job to pdrm..i want know it’s can or not and what is condition?

  18. fay binti fiday@jimmy on February 13th, 2012 at 4:42 pm

    sya fay binti fiday@jimmy memang dah lama da ingin mengisi kekosongan dlm PDRM tp xda berkesemptan shinga kini..harap lps ne ada ksmptn..
    sekiranya terdapat kekosongan sila
    emil:fay_wil98@yahoo.com
    tel:0146559832
    tq..

  19. hafizah binti ismail on February 14th, 2012 at 8:18 am

    salam. saya hafizah saya sudah lama menanti borang kekosongan dalam pdrm..itulah cita2 saya sejak dari kecil lagi. saya yang bercita2 untuk jadi seorang polis dan membangunkan negara. sekiranya ada kekosongan saya minta pihak Tuan dapat hubungi saya segera. 0179839771.

  20. Saya Wong Yew Nian, memang sudah lama minat saya dalam bidang Inspektor cuma masa saja tidak mengijinkan. Harap masih ada jawatan tersebut bagi saya sekiranya saya pulang ke negara untuk permohonan saya nanti.

  21. Mengapa tidak disenaraikan syarat dan peraturan untuk menyertai pasukan ini? Jika sekadar cukup tinggi tetapi tak dinyatakan ukuran cm, macamana nak tau?

    Jika tak keberatan, letakkan syarat supaya golongan belia yang memenuhi syarat akan mencuba nasih mereka dalam temuduga dan yang tak cukup syarat paham2 je lah….buang masa je nak ke sana!

    Terima kasih.

  22. Salam..saya sangat meminati bidang ini..saya berharap ada peluang untuk mendapatkannya..itulah cita2 saya..ibu saya mengharapkan saya dapat menjadi anggota polis yang berjaya..jika ada kekosongan harap dapat mnjadi..0102467499

  23. sethahu saya bukan senang nak jadi anggota polis … i memang pun berminat …… ( sorry to say i prefer action compare to speak and write ). kalau ada peluang sila hubungi saya 016-6404020

  24. assalamualaikum dan salam satu Malaysia. Saya sememangnya
    Bercita cita untuk menjadi polis. Minat, selera,serta semangat
    menjaga maruah diri,kelurga dan negara menjadi alasan utama
    bagi menceburi bidang ini.Selain itu, saya seorang yang
    berdisiplin, hal ini mengukuhkan lagi hasrat hati saya ingin
    memelihara kesejahteraan Malaysia tercinta,insyaallah. Bagai
    tupai pandai berkungfu, begitulah saya yang akan mengorbankan
    jiwa raga demi ibu pertiwi. Oleh itu, saya berharap saya dan
    rakan seperjuanagn akan menggapai cita-cita masing-masing.

  25. AGNES BINTI JOSEPH on March 21st, 2012 at 7:59 pm

    salam sejahterah, saya Agnes Joseph. Saya berasal dari kampung tuguson,jalan ranau,89158,kota belud,sabah. Saya berkelulusan SPM. PDRM merupakan pilihan utama saya kerana,tugas sebagai seorang polis amat mencabar dan ini membuat saya lebih bersemangat untuk kerjaya mencabar ini. Saya juga berharap ada tawaran untuk saya dalam kerjaya PDRM. Tinggi saya adalah lebih kurang 168cm. Keputusan SPM saya adalah bmA,biC+,pmA,sejB,mathC,admthE,snA,akaunB+,addsnB. Saya amat berharap pihak PDRM memberikan saya peluang. Segala pertimbangan yang di buat saya dahului dengan jutaan terima kasih. Sebarang maklum balas, tolong hubungi saya di 088-971352/0168059223. Terima kasih.

  26. saya dah tunggu berapa lama, , tapi tiada borang keluar pon,,,macam mana saya nak tau borang permohonan bagi wanita keluar . .

  27. abdul kumar bin kahar on March 26th, 2012 at 3:32 pm

    assalammulaaikum,dn salam 1malaysia untk rkyat mlysia.sya kumar b’umr 19 thun,ic 931017-12-6415 dn b’asl dri sbah.sjak dari kcil lg sya sngt b’mnat hndk jdi polis walau pn tgas polis ne sngt bsar dn mcabar sya ttap b’mnat hndak mjdi polis agr mslah’2 ngara tw jnayah’2 ini dpt d’krangkn.jka sya d’bri pluang untk mgadiri sesi pngmbilan polis sya xkn lpasknya,sya bnar’2 hdak jdi polis.sya mohon kpda tuan dn puanagr m’buat temu duga kpda sya.smasa spm sya m’dapat kptusan 7 kredit,sya hrap sya m’dapat inform tntg borang kepolisan ini,sbrang makluman balas tolong lah hubungi saya di nombor ini 014-5743420 atau 013-5330096.hrap tuan dan puan dpt m”nemu duga saya..akhir kata dari saya,hrap saya di trima dn d’tmu duga untk mjadi polis.skian trima kasih dn assalammulaikum..

  28. marzita binti daim on March 29th, 2012 at 11:26 am

    saya berminat untuk menjadi anggota pdrm.setiap masa saya tungu iklan kengambilan baru dikeluarkan..jika ada pengambilan baru sila e-mail saya na2_ecm@yahoo.com atau call no 09-312 5308

  29. wani anak henry on March 29th, 2012 at 10:45 pm

    salam tuan..sy sgt bmnat utk bkhmat kpd ngara..sy mmg dri kcil sdah bcta2 mjdi sorg yg bkhmat utk ngara..sy hrp suatu hri nnti cta2 sy akn tcpai..hrp tuan dpt prtmbngkn..this my fon number 0135775468…skian trma kasih……

  30. rahayu binti haris on April 3rd, 2012 at 1:19 am

    assalamualaikum dan salam sejahtera:kehadapan tuan dan puan, saya rahayu binti haris, sangat berminat dan mahu menjadi anggota polis kerana saya suka dengan cara dan bagai mana angota polis melakukan tugas, saya minat kerja lasak dan saya berani menerima semua cabaran yang di beri kepada saya, saya tidak pernah berputus asa untuk mendapat jawatan polis, saya akan berusa terus untuk mendapatkan nya, saya harap tuan dan puan dapat menerima saya dan saya dapat mengubah nasib saya dan nasib keluarga saya, saya hanya sampai tingkata 5, saya berharap dengan sangat-sangat nya…….tuan dan puan dapat pertimbangkan permohonan saya ini dan saya harap tuan dan puan dapat menerima saya, ini nombor hp saya_0135445147 @ 0128996110, tolong telefon saya dan terima saya, saya sangat berharap…..cukup sampai di sini ucapan saya dan saya memohon maaf sekiranya saya ada salah percakapan, harap dapat d perbetulkan……wasalam……….!!!

  31. nurul atikka binti suriaadi on April 3rd, 2012 at 7:33 pm

    saya nurul atikka binti suriadi,ic/940512016680. . sy dri dlu skolah emg brmnt na jd polis. .sy jga brhrp pihak dpt mmlih dgn adil. . . hrp jga phk dpt pertimbng kn. .num fon-0172447909. . . sekian,maklum. . .salam

  32. MOHAMMAD RIDZUANSYAH on April 4th, 2012 at 2:06 pm

    SAYA PUN BKAN NK KATA APA,SAYA SNGAT MNAT INGIN MNJADI POLIS DARI SYA KCIL LAGI…HARI TU SAYA PERGI KAT BALAI POLIS ADA YANG KATA 5 TAHUN BARU ADA BORANG KOSONG…HARAP HUBUNGI SAYA DI 0195386721 JIKA ADA KEKOSONGAN KERJA

  33. MOHD ZAIN BIN MOHAMAD JAN on April 6th, 2012 at 1:58 am

    MOHD ZAIN BIN MOHAMAD JAN on april 6th, 2012 at 1:41 am

    saya mohd zain bin mohamad jan,berkelulusan spm.saya amat berminat untuk menjadi polis dari sejak kecil lagi.sekiranya ada kekosongan mana mana jawatan harap pihak tuan dapat pertimbangkan permohonan saya.seandainya ada kekosongan dalam mana mana bidang harap pihak tuan dapat hubungi nombor telefon saya :013-8938934,016-5870744.kerjasama pihak tuan amat saya harapkan,keadilan harus ditegakkan sekian terima kasih dan salam 1malaysia.

  34. Hi, saya berminat untuk menjadi polis wanita tetapi tidak tahu macam mana mahu memohon.

  35. muhammad faizal bin aziz on April 24th, 2012 at 1:45 pm

    assalamualaikum..saya berminat menjadi polis,sekiranya ada jawatan kosong sila hubungi saya di no 010-3777327.terima kasih

  36. Efannay enn j.p on April 24th, 2012 at 11:10 pm

    Salam sejahtera.saya berminat dalam kerjaya ini,sekiranya ada jawatan kosong saya ingin menceburi dalam bidang ini.saya sangat berminat dalam bidang ini sejak di bangku persekolahan lagi.saya juga memperolehi pelbagai sijil-sijil kadet polis.saya berharap saya dapat mengisi kekosongan ini.sila hubungi saya,jika terdapatnya kekosongan jawatan ini di no 014-6755020/016-5876403.sekian,terima kasih.

  37. pertukaran jawatan pegawai gred 27 ke anggota pdrm…0172061568

  38. siti nor amira bt azizan on April 28th, 2012 at 11:31 am

    salam sjhtera n salam 1 malysia saya amat berminat untuk menjadi seorang anggota polis tetapi saya tidak tahu bagaimana untuk memohon saya harap ada yg sudi untuk memberi tahu bagaimana caranya saya boleh memohon.. tolong bantu saya.. jika terdapat kekosongan jawatan tolong hubungi saya di 0134023292/0124744621/0195958231. sekian,terima kasih.

  39. salam sejahtera dan salam 1 malysia saya amat berminat untuk menjadi seorang anggota polis tetapi saya tidak tahu bagaimana untuk memohon saya harap ada yang sudi untuk memberi tahu bagaimana caranya saya boleh memohon. jika terdapat kekosongan jawatan tolong hubungi saya di
    010-2000750

  40. hai semua..sekarang ada borang konstabel polis kemasukan 2012..sila ambil d balai berdekatan dan make sure bawa semua sijil yang berkenaan dan disahkan

  41. siti nor amira bt azizan on May 7th, 2012 at 6:21 pm

    ASSALAMMUALAIKUM… NAK TANYA X ADA MAKLUMAT TERBARU MENGENAI BORANG KEMASUKKAN POLIS KE? TAK ADA YANG HUBUNGI SAYA PON.. ADAKAH SAYA TIDAK BERPELUANG UNTUK MENJADI ANGGOTA POLIS? SAYA NAK SNGAT BERHKMAT DLM PSUKAN POLIS PLEASE BANTU SAYA.. HBUNGI 0134023292/0124744621/0195958231

  42. tony bin nurudin on May 11th, 2012 at 9:48 am

    adakah more specific syarat?

  43. romario ak johney on May 24th, 2012 at 12:29 pm

    salam satu malaysia, saya teramat berminat menjadi anggota poli s.itulah cita2 saya dari bangku sekolah.bila temuduga pdrm untuk tahun 2012??tinggi saya mencukupi tapi berat saya 65kg, boleh tak di pertimbangkan berat saya untuk mohon jawatan di pdrm???

  44. Nor hidayah binti Othman on June 14th, 2012 at 3:24 pm

    saya sangat berminat untuk menyertai pasukan polis.saya bercita-cita untuk menjadi anggota polis sejak di sekolah menengah lagi kerana salah satunya saya suka menyertai kawad kaki dan aktiviti lasak yang diadakan di sekolah.saya seorang yang aktif dan berani.jika saya diberi peluang untuk menjadi seorang ahli forensik,saya terima.jika terdapat jawatan kosong untuk saya sebagai polis wanita,sila hubungi saya di 0179607267.jutaan terima kasih.

  45. saya berminat untuk menyertai pasukan polis, tapi masa saya baca notis ni sudah lepas tarikh tutup. ada pembukaan lagi ke?

  46. intan atiqa bt yusof on June 21st, 2012 at 6:46 pm

    saya nak tanye bile lagi ade pembukaan polis diraja malaysia sebab mase saye nak mohon ia nyee sudah pun terlepas dari tarikh yang saye tahu…saye berminat dengan kerjaya polis ini..mohon ade permintaan lagi

  47. norlela abd majid on July 3rd, 2012 at 12:42 pm

    sya berminat sgt dgn kerjaya sbgai polis ini sejak dri sekolah,oleh itu sya mohon kpda pihak yg berkenaan jikalau ada lgi kekosongan dihrp dpt mmbantu sya,,,,ni no sya 0173011748(norlela)

  48. Kalpana a/p Munisparan on July 5th, 2012 at 4:49 pm

    Salam Sejahtera…..Saya berminat dgn jawatan ini . Tetapi saya tidak tahu cara bagaimana untuk memohon.Buat masa sekarang saya baru menghabiskan pengajian saya di Universiti Malaysia Sabah. Saya mempunyai ijazah dalam pengajian perniagaan.…..Dengan Hormatnya sila mempertimbangkan permohonan saya untuk berkerja sebagai PDRM….Sila Hubungi…..0146321018 ( M.Kalpana)

  49. Salam sejahtera, saya berminat bekerja sebagai PDRM. Saya mempunyai Ijazah dalam pengajian account. Jika ada kekosongan diharap hubungi saya.016-895 2200. Terima kasih.

  50. victoria ying on July 23rd, 2012 at 3:12 am

    Dengan ini saya seperti nama berikut ingin sangat untuk menyertai khimat pasukan PDRM kenapa saya memohon amat susah sangat untuk menyertai pasukan PDRM sering kali saya ingin dapatkan borang tentu sekali ditolak sungguh hampa bila pemohonan saya untuk dapatkan borang tersebut ditolak saya pun amat kesal dan ingin bertanya kenapa disini saya harapkan sangat kalau boleh saya ingin pihak tertentu tunaikan impian saya inginkan selama ini harap maaf kalau keluhan saya yang tidak seberapa ini ya.Jika ada kekosongan terbuka boleh hubungi saya melalui mail.Sekian terima kasih.

  51. abdul kumar bin kahar on July 26th, 2012 at 12:48 pm

    assalammulaikum dan salam 1 malaysia saya ucapkan..sejak kecil lg sya amat berminat hndak menjadi anggota polis krana sya ingin berkhidmat untuk negara dan ingin menjaga kesejehteraan negara ini,,srta ia gk lasak bgi saya wlau pn krja”2 polis ini amat berat tpi sya ttap berminat ingin menjadi polis…tujuan sya menulis comment ini adlah ingin mengemukakan pertanyaan kpda pihak atasan polis..knpa sya tdk pnah di panggil utuk mghadiri sesi temu duga pdrm..saya berharap agar sya di beri peluang untk menjadi seorang anggota polis..jika ada pengambilan polis yg bertempat di sabah sila hubungi saya di nombor yg tertera ini 014-5743420..sya sngat berharap agar di beri pluang untk di temu duga..

  52. abdul kumar bin kahar on July 26th, 2012 at 12:50 pm

    assalammulaikum dan salam 1 malaysia saya ucapkan..sejak kecil lg sya amat berminat hndak menjadi anggota polis krana sya ingin berkhidmat untuk negara dan ingin menjaga kesejehteraan negara ini,,srta ia gk lasak bgi saya wlau pn krja”2 polis ini amat berat tpi sya ttap berminat ingin menjadi polis…tujuan sya menulis comment ini adlah ingin mengemukakan pertanyaan kpda pihak atasan polis..knpa sya tdk pnah di panggil utuk mghadiri sesi temu duga pdrm..saya berharap agar sya di beri peluang untk menjadi seorang anggota polis..jika ada pengambilan polis yg bertempat di sabah,,sarawak atau di semananjung malays sila hubungi saya di nombor yg tertera ini 014-5743420..sya sngat berharap agar di beri pluang untk di temu duga..

  53. mohamad nur iman bin minhad on July 26th, 2012 at 10:24 pm

    assalammualaikum,salam satu malaysia..keinginan menjadi anggota polis adalah cita-cita saya dari bangku persekolahan lagi..saya yang bernama muhamad nur iman bin minhad,yg dilahirkn pada 23,12,1993 berasal dari johor bahru inggin memohon agar diberi peluang untuk berhikmat didalam PDRM tidak kira walau apa pun jawatan yang diberikan..pernah juga saya menghadiri temu duga polis bantuan di mount austin johor bahru,tetapi munkin tiada nasib kerana pemilihan hanyalah 150 orang manakala yg hadir temu duga adalah lebih dari seribu org..akhir kata saya berharap agar di beripeluang berhikmat untuk negara di dalam PDRM…NO TEL:0177283680,ALAMAT NO5 JLN MAKMUR30,TMN DAMAI JAYA,81300,SKUDAI,JOHOR

  54. Venny lau me fun on August 2nd, 2012 at 12:15 am

    Salam Sejahtera Tuan/Puan..saya Venny lau sungguh berminat untuk menjadi seorang polis,walau jawatan apa saja di berikan saya sunguh bersyukur,kerana sejak kecil lagi saya teringin menjadi polis yang berani berkhidmat untuk negara..sejak saya masih berada di bangku sekolah,saya telah menyertai pasukan kadet polis ini..ia mengajar saya bagaimana hendak menjadi seorang yang berdisiplin,berani..telah banyak program yang saya sertai seperti kawad,kawad menggunakan senjata dan kem2 yang telah pernah saya sertai…smoga saya di beri peluang untuk berjasa demi negara dan berkhdmat dalam PDRM ne..semoga cita2 saya tercapai dan semoga slama saya berdoa untuk menjadi polis terkabul..sekian dan terima kasih..no tel:0135522675[vennylau@yahoo.com]

  55. insp sithambaram DBKL on August 3rd, 2012 at 9:44 am

    saya ingin tahu apakah pakaian dan peralatan dihendaki bawa oleh pelatih semasa kursus

  56. ashanagarani a/p william on August 11th, 2012 at 12:42 pm

    saya ingin menjadi seorang pegawai polis sejak kecil lagi apakah yang perlu saya lakukan?

  57. mohd dzulqarnain on August 11th, 2012 at 7:55 pm

    Assalamualaikum, saya mohammad dzulqarnain berminat dengan kerjaya polis, matlamat saya adalah untuk berkhidmat kepada negara di samping mencari rezeki untuk menampung keluaraga saya. saya sekarang sudah kali kedua menjalani temuduga. pertama selepas stpm saya memohon sebagai inspektor, gagal selepas temuduga dengan panel kerana saya fikir kurangnya speaking inglish, biasalah orang kampung. Alhamdulillah fizikal saya lepas kali pertama. Sekarang stpm tidak lagi digunakan untuk memohon jawatan ini. Dengan bermminat dengan kerjaya ini saya terus belajar hingga sekarang saya sudah mendapat ijazah sarjana muda dari uitm, sekarang saya sudah menjalani ujian fizikal tahun nie, tak taula ada rezeki inyallah dapat. Saya bermohon pada tuan/puan agar pertimbangkan dengan adil dalam kelayakan dan minat setiap orang dalam kejaya polis.No H/P : 017 5363 468 (Zul)

  58. NURUL IZZATI SAMSUDIN on August 18th, 2012 at 2:52 pm

    sy berminat nk jdi anggota polis,,tpi x tahu cara nk mohon,,andainya ada kekosongan jawatan di mana2 bahagian,,,bolah la hubungi sy di 0192980452,,,sy betul2 berminat..

  59. NOORSHAHHILA BT MASERI on August 22nd, 2012 at 12:36 pm

    salam..saya ingin bertanya bilakah iklan kekosongan akn dikeluarkan. sy sudah lama tgu kekosongan untuk wanita. saya harap pihak Tuan dapat memberi makluman berkenaan dgn kekosgan atau pngambilan kepada sy. sila hubungi sy di nombor 017-2137765. kerjasama daripada pihak PDRM amat dihargai. terima kasih

  60. mohammad shahrul bin daud on August 31st, 2012 at 3:24 pm

    assalamualaikum dan salam satu malaysia..saya mohammad shahrul bin daud berasal dari terengganu.saya bercita-cita untuk menjadi seorang anggota polis oleh itu saya berharap sekiranya ada kekosonsan jawatan sila hubungi saya di talian 0145093178.untuk makluman pihak tuan puan krana minatnya saya menjadi anggota polis saya telah menjadi ahli kelab rakan cegah jenayah terengganu(rcjt)bagi membantu pihak polis membanteras jenayah di negeri ini.dengan jasa baik pihak tuan puan saya dahulukan dgan ucapan terima kasih.

  61. Salam sejahtera saya ucapkan kepada semua..saya berminat dalam badan kerajaan ini kerana saya suka melihat anggota-anggota polis memakai pakaian ini dengan penuh semagat dan bertanggugjawab.Tolong hubungi saya jika pihak kerajaan berminat untuk memberikan tugas ini kepada saya.Inilah nombor saya 0108808021.Sekian terima kasih.

  62. salam 1 malaysia..
    Bangga dgn anda semua yg berkobar2 ingin menjadi seorg anggota polis…apa2 pe pun buat masa nie bleh mhon jawatan dalam PDRM melalui borang SPA8….Buka laman web SPA8…Smoga kalian terpilih dan berjaya….

  63. selamat sejahtera,,saya berumur 18 dan minat menjadi seorang anggota polis.saya dah mengisi borang spa8i..dengan hormatnya sila mempertimbangkan permohonan saya untuk bekerja sebagai PDRM…tolong menghantar email ke r.gayethiri@gmail.com jika ada pengambilan…semoga cita-cita saya berjaya…terima kasih..

  64. salam,,,,sy nizam nama sebenar mohamad hairul nizam berada di kelantan..iklas niy aty sy…sy cita2 menjadi PDRM semasa sekolah redah lagi…saya ada pegalaman dalam kawad…kawad kaki…kawad senjata(kawalan keselamatan)…ada jawatan kosong hubugi no niy 0193054528…

  65. hai salam satu malaysia. sejak kecil lagi saya ingin menjadi seorang pegawai polis jabatan siasatan jenayah. masalah saya ialah saya tidak tahu cara membuat permohonan. saya sangat berharap untuk menjadi pegawai polis. sekian, terima kasih.

  66. nurul norasuwat bt rosli on September 15th, 2012 at 3:06 pm

    hai salam satu malaysia…sejak kecil lagi saya minat dgn kerjaya anggota polis dan impian saya adalah menjadi anggota polis jabatan jenayah.saya telah terlepas temuduga bulan 6 dan saya sangat berharap saya dapat menjadi anggota polis suatu hari nanti…jika ada kekosongan jawatan kosong sebangai anggota polis sila hubungi no 0199262498…

  67. Engku saiful azhari bin che engku garib on September 16th, 2012 at 10:25 pm

    assalammualaikum..saya saiful berasal dari mlaka dan dibesar di kl..sy nk tnye bebrpa soalan..kalau seseorg itu berminat dlm bidang polis..tp tiada kelulusan cuma anggta rela biasa shj..adakah tuan akan membantu mereka..atau mmg tidk layak walaupon tiada kelulusan..

  68. Engku saiful azhari bin che engku garib on September 16th, 2012 at 10:32 pm

    andaikata tuan boleh membantu sy dlm pkejaan polis..sy harap tuan kol sy 0193997714..sy cuma ade UPSR DAN SIJIL KURSUS ASAS RELA SHJ..itu yg mampu sy ade..tuan..sy harap tuan dpt memberi peluang untk org yg memerlukan pkejaan dlm bidang polis..sekian wasalam..

  69. NAF KAMARULSAIFUL BIN ATAN on September 19th, 2012 at 5:31 am

    selamat sejahtera, saya NAF KAMARULSAIFUL BIN ATAN berumur 21 tahun berminat untuk menjadi anggota polis. Saya harap tuan,puan dapat mempertimbangkan pemohonan saya berkerja di PDRM.

  70. mohd faizal bin zainudin on September 20th, 2012 at 12:47 pm

    assalamualaikum.salam sejahtera.salam 1 malaysia.dan salam 1 PDRM..saya MOHD FAIZAL BIN ZAINUDIN..(920502135995)dah 2 kali saya di temu duga tapi kena reject,tapi saya tidak berputus asa…sekarang saya telah bekerja di JABATAN PENJARA MALAYSIA..harap2 jasa baik tuan..dapat membantu saya untuk berkhidmat untuk negara bagi mengatasi jenayah jenayah di malaysia ini..saya betul betul minat dengan kerjaya POLIS INI..0148907470 ini number handphone saya..sekian wasalam..

  71. salam sejahtera…saya minat polis dari saya sekolah lagi.. saya ada masuk kadet polis… hari2 pun kawat sampai hitam.. tapi bila saya habis sekolah,saya nak jadi polis.. tp saya cuma ada spm je.. saya x th nak mcm mana untuk memohon.. saya harap tuan puan menberi bantuan pada saya.. 0179882750

  72. nabilah laila zainal abidin on October 3rd, 2012 at 9:15 pm

    kawan sy pegi interview utk masuk ke pulapol tp die tak diterima sbb TANGAN BENGKOK..itu kn ciptaan Allah..jd ukuran jugak ke?dlm syarat xde pn ckp tgn bengkok xleh masuk pdrm.lg pun bengkok semulajadi n xketara sgt..xde sejarah patah tulang pun

  73. nabilah laila zainal abidin on October 3rd, 2012 at 9:18 pm

    sy minat sgt ngn PDRM tp bile ingat kwn sy 2 org kecundang masa interview semangat jd kurang…tgn sy pun bengkok tp x ketara sgt..

  74. Nurul Syuhada Binti Mohd Razak on October 10th, 2012 at 3:45 am

    Assalamualaikum dan salam sejahtera..
    syarat2 rasanya sy lepas,insyaAllah
    sy baru habis Diploma In Nursing dan berharap dapat menyertai PDRM dalam bahagian Forensik..berminat sangat..!
    jika ad sebarang info/interview/borang harap di beritahu ye..
    terima kasih..

  75. siti hasmah binti alias on October 10th, 2012 at 11:06 am

    sya berminat gak… tp skarang ni gah bekerja d majlis pembandaran subang jaya(kerani)

  76. siti zubaidah binti mustapa on October 13th, 2012 at 6:25 pm

    Assalamualaikum.. hye saya siti zubaidah bte mustapa.. umur 21tahun. Sekarang saya tidak bekerja.. n baru saja berhenti kerja.. saya berkelulusan spm saja.. n ada sijil PLKN.. saya harap tuan/puan dapat membantu saya.. tq

  77. salam 1malaysia..saya nak tahu PDRM buat pengambilan anggota baru berapa kali dalam setahun??saya berminat tapi tak tahu macam mana cara nak mohon..apply kt SPA pun sampai sekarang tahde ape pun..n nak tahu macam mane cara nak mohon,perlu ambik borang kt balai polis atau tak..tolong info dekat saya kalau permohonan dibuka..014-5452510..terima kasih..

  78. assalamualaikum n salam 1 Malaysia..bila pengambilan konstabel lelaki ya?sy sgt brminat utk mnyertai PDRM n sy rsa syarat2 tu mncukupi utk sy..klu ada ad information tlg inform kt sy..0149410983..trima ksih

  79. salam saya sangat bermnat untok mnyrtai PDRM..sebrang info blh col saya…0172500817..salam trma ksh

  80. sejak kecil lagi saya ingin menyertai pdrm sebagai konstabel bila ada pengambilan tlng inform kt saya ah 0146033186,0164135310

  81. Salam 1Malaysia.Saya yang bernama Thinesh a/l Murugasoo berasal daripada Taiping,Perak sangat berminat untuk menyertai PDRM. Saya rasa syarat-syarat yang diberikan oleh PDRM mencukupi untuk saya.Walaupun saya berkerja sebagai Safety And Health Officer dan mempunyai degree.Cita-cita saya memang hendak menjadi seorang polis.Saya berharap pihak PDRM akan memberitahu saya jika ada sebarang pengambilan ditalian 014-3434786 - 0102100686 - 0165373768-0165004950
    Terima Kasih PDRM

  82. ABDUL RAHMAN BIN MAT on November 6th, 2012 at 4:49 pm

    MEMOHON JAWATAN KOSONG

  83. saya umar mohamed bin mohd farook…21 tahun…berasal dari Kajang,Selangor…berminat untuk menyertai PDRM dan bercita-cita untuk menjadi polis…saya sedang mencari kerja kerajaan untuk mengurangkan beban keluarga setelah kematian bapa saya…kelulusan saya setakat spm 3 kredit…untuk pengetahuan lanjut sila hubungi saya 0147117187…assalamualaikum…

  84. MUHAMAAT HAFIZAL on November 26th, 2012 at 2:40 pm

    SALAM..BERAT BADAN SY SEMUWE YE CUKOP TINGI PON BOLEH..SY MASOK POLIS NI LAHCITE2 SY…

  85. MUHAMAAT HAFIZAL on November 26th, 2012 at 2:41 pm

    0147239360

  86. nor rosmawati binti nor hassim on November 29th, 2012 at 1:03 pm

    nor rosmawati binti nor hassim
    saya juga berminat untuk menjadi polis….tp saya sudah berkahwin,adakah boleh utk menjadi polis…jika seseorang itu sudah berkahwin…jika boleh tolong bagitahu….

  87. Salam 1Malaysia…….
    gaji dan kerjaya sememangnya menjadi keperluan saya…
    tapi semangat saya untuk ingin menyertai pasukan PDRM bknlah kerana semata2 ingin mencapai dua keinginan tersebut melainkan sangat2 ingin bersama2 dengan PDRM untuk menjaga keamanan Negara Malaysia dan juga menumpaskan penjenayah2 yang tidak akan pernah terhenti….
    sekiranya mendapat peluang,saya pasti tidak akan sia2kan peluang tersebut untuk berkhidmat setulus hati demi Negara Malaysia tercinta!!…semoga dipertimbangkan..boleh juga menghubungi saya melalui no. fon 0138970148/terus emailkan kpd saya sekiranya ada apa2 info/temuduga dan lain2. terima kasih.

  88. suhaini.bin sawin on December 16th, 2012 at 12:46 am

    saya suhaini bin sawin…saya minat mnjadi polis..saya ada temuduga polis bantuan..tapi keputusan kurang memuas kn..saya hrap dapat berkhidmat dalam pdrm,,,ada apa2 kekosongan konstbel…harap tuan,puan\dapat hubungi sya,,0168430318

  89. mohd naim bin azman on January 4th, 2013 at 4:57 pm

    mohd naim bin azman on januari 04th,2013 at 04.47pm sy mohd naim bin azman.sy berminat sangat-sangat untuk menjadi anggota polis.sy ada temuduga polis bantuan bulan 11 tahun 2012.sy lulus kesemuanya tapi tidak diterima kerana sy bekerja sebagai pengawal keselamatan di hospital.sy tidak berpuas hati kerana sy tidak diterima kerana disebabkan sy bekerja sebagai pengawal keselamatan.sy harap tuan sekali ini mengambil sy menjadi polis.sy ingin menyara isteri dan anak sy.dengan gaji sy bekerja sebagai pengawal keselamatan tidak mengcukupi sy,isteri dan anak sy untk hidup.sy harap tuan bertimbangan rasa dengan sy sekerluarga.sy dah lulus masa sy temuduga polis bantuan polis di machang kelantan.tolong hubungi sy di talian 01115783168.terima kasih.wassalam.

  90. Mohd Syazmeer Bin Razali on January 21st, 2013 at 3:26 pm

    saya mohd syazmeer bin razali ,saya nak tahu bila pengambilan pdrm 2013 .. saya dh lama nk menjdai polis.. kalau ada pengambilan baru sila hubungi saya 0137403612

  91. siti nor amira azizan on January 21st, 2013 at 5:18 pm

    saya pun berminat dgn kerjaya sbg polis ni…tp tkt nk pgi intrview sbp ada yg kata yg dh berkahwin law pgi intrview awal2 lg kne riject….btol ker?

  92. saya azizul aznan bin samsudin.saya nk thu bila pengambilan PDRM 2013.kalau ade pengambilan baru sila hubungi saya..0199730738…saya merayu sgt2..saya mnt sgt polis..tu cite2 saya

  93. siti fatimah binti esa on February 2nd, 2013 at 4:49 pm

    salam..saya berminat untuk meneruskan kerjaya saya sebagai polis.JIka ada pengambilan untuk tahun 2013 ini,sila bagitahu sayer melaui email atau nombor ini 01273695318

  94. Saya Anna Nurhanie Syuhada Binti Mohd Saudi numbor kad pengenalan 921020-01-6226 pelajar lepasan dari Putra Intellect Interbnational College, Puchong jurusan Diploma In Risk Management (Diploma Pengurusan Risiko). Saya dengan rasa rendah diri memohon jasa baik tuan untuk mengisi jawatan kosong di cawangan tuan sekiranya ada kekosongan. Saya adalah lepasan pelatih praktikal Dari Malis Perbandaran Kulaijaya dalam Jabatan Undang-Undang Dan Penguatkuasaan.

    Skop jurusan yang telah saya pelajari antaranya ialah Criminal Procedure & Law Of Enforcement, Risk Management & Crisis Handling, Human Resource & Talent Management, Public Relations & Business Communication, Managerial Mathematics & Statistics, Frand Detection & Corporate Intelligence, Business Management & Organizational Behavior, Decision Making & Problem Solving, Analytical Reasoning & Critical Thinking, Health And Safety Management. Diharap dengan ilmu yang saya timba ini dapat saya gunakan sebaik mungkin di cawangan tuan. Tambahan itu, saya juga boleh bekerja dalam masa yang panjang, boleh bekerja secara berkumpulan juga sedia menerima kritikan atau teguran yang membina.

    Saya amat berharap permohonan kerja ini akan tuan pertimbangkan kerana saya ingin bekerja dan memberi sepenuh perhatian di samping meningkatkan margin keuntungan syarikat.

    0127916241 / 0127810284 / 0127001967
    annanurhaniesyuhada@gmail.com

  95. asslakum pegaiwai ade kerja jawatan kosong

  96. siti nur suraya on February 7th, 2013 at 1:47 am

    Assalamualaikum,
    Sy ingin mengetahui dan amat berminat bertugas Di dlm pdrm, bagaimanakah Dan apakah ciri ciri bagi wanita Untuk melayakkan diri Di dalam pdrm, saya harap agar pihak pdrm dapat memberi keterangan yg lanjut kepada saya melalui email iaitu nursya36@gmail.com.
    Terima kasih

  97. SALAM 1 MALAYSIA

    Saya umul qairiya bt mohd iliyas, ic no.941130-07-5268,pelajar lepasan dari kolej PBH (pembangunan belia harapan)jurusan pengurusan (sijil pengurusan).SAYA BERMINAT NAK JDI POLIS SEJAK KECIL LG, bagaimanakah cara bagi wanita Untuk melayakkan diri Di dalam pdrm, saya ad sjil kadet polis peringkat kebangsaan. dan saya telah mendapat tempat kedua dlam ACARA kawd kaki dan tempat ketiga bgi acara menembak. Saya berharap pihak PDRM akan memberitahu saya jika ada sebarang pengambilan anggota polis(012-4874990 @ umul@intergreat.com.my). SAYA INGIN BERKHITMAT DALAM PDRM.
    TERIMA KASIH PDRM.

  98. Muhammad Nor Salleh on February 10th, 2013 at 5:43 am

    saya berminat nak jadi polis tapi umor tidak menizinkan.dah 60 tahun lebih.Tak boleh jadi polis pun tak apa - jadi rakan Cop pun jadi lah..kah..kah ..kah

  99. Nurul Nadia Azwa Binti Sahari on February 11th, 2013 at 8:00 pm

    saya berminat sangat mahu jadi anggota PDRM..saya harap..tahun ini..saya akan menjadi anggota PDRM…

  100. suraini binti sukri on February 12th, 2013 at 12:47 pm

    asalamualaikum dan salam satu malaysia….
    saya suraini binti sukri..berasal dari kota bharu,kelantan..saya berminat dan bercita2 untuk menjadi polis,semasa di sekolah saya selalu terlibat dengan kegiatan2 dalam kadet polis dalam acara kawat kaki dan sebagainya..saya berharap sangat kepada pihak PDRM agar memberitahu saya di talian 0132232061 jika ada sebarang pengambilann angota polis kerana saya betul2 berhidmat dalam bidang ni demi bangsa dan negara..

  101. Muhammad Ekhmal B Nasir Khan on February 14th, 2013 at 5:48 pm

    salam,saya amat meminati untuk bekerja sebagai anggota polis diraja malaysia.jika saya berpuluang untuk masuk anggota polis ini hubungi saya di 0173760135,saya harapkan kerjasama dari pihak tuan/puan

  102. Nor farhana adila Rosli on February 18th, 2013 at 11:41 pm

    assalamualaikum,tuan..saye berasal dari terengganu..saye berumur 19 tahun..skrg ni saye msuk tingkatan 6..saye amat meminati dlm kerjaye polis ni..saye ingin berkhidmat pade negare..saye harap tuan dpt menelefon sy atau email pade sye jika ade kekosongan kerja..ni no fon saye 0199960346 dan ni email saye adila.farhana@ymail.com..saye mngharpkan kerjasame tuan/puan sbb ni minat sye..tolonglah tuan/puan

  103. nurfarahain binti yusoff on February 21st, 2013 at 2:25 pm

    Assalmualaikum…syanur farahain binti yusoff beral dari besut terengganu ,y berumur 25 tahun…sy betul2 meminati dlm perkejaan polis dari ecil lg…di harap pihak tuan akan pertimbangkan bila ade kekosongan..nie no telefon sy =0196126648..dan nie no email sy umienazrah2014@yahoo.com…di harap sgt2 pihak tuan/puan pertimbangkan rayuan sya..sekian terima kasih

  104. iklil izzati binti saadon on February 21st, 2013 at 5:36 pm

    salam ,sy brumur 19 thun , mnjadi pasukn PDRM adlah cite2 sy dri kecil ,swktu skola pon sy mmilih unt brunifom kdet polis , tetapi sy tk tahu hendak mohon dmne!
    sy harap dpt bntuan dri phak PDRM
    ni num hp sy 0179547183,
    email -izzati_iklil@yahoo.com
    SKIAN TERIMA KASIH
    SALAM

  105. Shoben raj a/l selvakumar on February 22nd, 2013 at 6:20 pm

    Saya Ingin menjadi sebagai pegawai polis
    Saya Ingin menjadi pegawai polis

  106. Shoben raj a/l selvakumar on February 22nd, 2013 at 6:26 pm

    Berumur 22 tahun orang yang responsible
    Jujur dan taat kepada kerja yang saya dilakukan
    Saya Akan membuat kerja ini sebagai sumbagan
    Ataupun taat kepada negara saya tidak Akan
    Anggap
    Apa apa Tugas yang diberikan Oleh sebagai kerja
    Ia adalah Tugas saya untuk negara kits

  107. Shoben raj a/l selvakumar on February 22nd, 2013 at 6:29 pm

    Saya tidak tahu bagaimana cara untuk Mohon
    Kerja ini melalui e mel saya harap pentadbiran
    PDRM agar membantu saya agar Mohon kepada
    Pihak PDRM

  108. Shoben raj a/l selvakumar on February 22nd, 2013 at 6:31 pm

    Anda boleh berhubungi dengan nombor ini
    0167002148

  109. nur huda zakaria on February 24th, 2013 at 4:09 pm

    assalammualaikum,,disini,,saya ingin memohaon kerja sebagai seorng poli..saya memng minat sangt dengan pekerjaan polis nie..dari kecillagi..sehinggakan dalam hidup saya tiada atu cita2x lain selain untuk menjadi seorng polis..umo saya baru19 tahun..saya harap pihak tuan dapt mempertimbangkan permintaan saya ini..kalaw ada apa2x info..just email saya ok..hudazakaria14@yahoo.com

  110. salam sejahtera disini saya ingin memohon kerja polis saya memang berminat kerja polis saya sejak kecil lagi…selain itu,umur saya 20 tahun..saya harap pihak tuan dapat mempertimbangkan permintaan saya nie….kalau ada apa-apa info….just emailsaya ruba darshani a/p kannasamy tel:01116502508….

  111. japanese tattoo Designs on February 27th, 2013 at 1:30 pm

    japanese tattoo Designs…

    Kerja Kosong Sebagai Inspektor (lelaki / Wanita) Polis Diraja Malaysia (PDRM) | Jawatan Kosong…

  112. shankarsamivellu on February 27th, 2013 at 9:13 pm

    shankar umur 35tahun,terlalu minat menjadi sebagai anggota PDRM,baru baru nie saya tidak dapat pilih sebagai polis simpana PVR kerana kawad saya tak kemas,saya berharap pihak tuan bagi saya peluang kali kedua untuk menyertai dalam pasukan polis simpan PVR.SIKAN TERIMA KASIH. NO HP 0177201982.

  113. Salam 1 Malaysia.. Saya Radiensyah Bin Mohd Idris dari sabah sangat2 berminat dalam kerjaya pdrm.. tahun lalu 2012 saya telah sampai ke tahap temuduga sehingga terseliuh tangan saya kerana tersingkur ketika berlari (lantai dewan licin).. tapi sampai sekarang saya masih di sini.. saya sangat2 berharap pihak tuan/puan dapat menolong dan membantu saya untuk mendapatkan kerjaya pdrm pada tahun 2013 ini.. saya ingin membenteras jenayah dan pendatang asing di sabah yang bertimbun-timbun banyaknya.. Tambahan Pula baru-baru ini kita digemparkan dengan pihak asing yang mendakwah diri mereka sebagai Tentera Sulu.. semoga dengan pengatahuan dan ilmu yg saya ada dapat memberi informasi yang benar tentang perkara tersebut pada masa akan datang dan membenteras mereka dengan segala kekuatan yang ada.. Terima Kasih
    No Tel 0147836560.

  114. Salam…saya AL-ZULFIKAR B ZAINAL saya dari selangor sya sgt3 b”minat nk jd polis (PDRM)thun lalu sy ingn m;cuba tapi sy xyakin dgn diri sy….dn skrg semangat sy kuat untuk m”cuba nasib sy…tlg r sy …sy ingin m:cuba ye…..terima kssih …no tel 0176281354

  115. MOHAMAD HAZWAN BIN ZAHALUDIN on March 12th, 2013 at 12:48 am

    Assalamualaikum,saya Mohamad Hazwan ingin menjadi anggota POLIS DIRAJA MALAYSIA.Sekarang ini saya bertugas sebagai Polis Bantuan.Saya harap Tuan menilai saya dan menerima saya sebagai anggota POLIS DIRAJA MALAYSIA.NO.Tel saya:0148031016(Mohamad Hazwan)

  116. assalamualaikum…saya hakim ingin bertanya macam mana nk mohon jadi polis…melalui spa kan??tapi bila temuduga atau intake??ada iklan tak??dah lama tunggu nk mohon tapi tak tahu macam mana dan saya dah mohon dengan spa tapi tiada apap tindakbalas..saya umur 29thn pada bulan mei nanti dan mempunyai diploma kejuruteraan..masih layak memohon menjadi anggota polis??minta pertolongana pihak encik dan puan…kalau ada apa-apa info boleh hubungi saya di 0199252611 @ mrjudge10@yahoo.com..berharap sangat untuk menjadi polis..

  117. Muhamad Syafiq b Mursalim on March 12th, 2013 at 9:41 pm

    as’kum . saya bercita2 hendak menjadi polis pada masa akan dtg dan untk masa depan demi negara . keluarga saya polis ,dan saya juga ingin menyertai PDRM ini sejak dulu lagi ,. saya b’hrp dpt menyertai polis(PDRM) ini .. sabarang maklumat tlg inform dekat saya di no. 0143950921 ..

  118. saya noor azlinda.. saya ingin menjadi anggota polis..saya ingin mengetahui inform ttng temu duga polis diadakan dan dimana?saya harap tuan boleh menhubungi saya di 0147430814..utk inform temu duga tersebut..terima kasih.

  119. Hi salam n sejahtera , saya ingin membimbang keluarga saya dan semua rakyat untuk mendisplin kan diri mereka sendiri ….

    No fon: 0173227036

    Saya berharap tuan dapat memberi kelayakan kepada saya ..
    Sekian

  120. Assalamualaikum Tuan. Saya Hazirah binti Rosli. Saya sangat berminat untuk menjadi seorang polis (PDRM) untuk berkhidmat kepada negara. Semasa belajar, saya mengambil kursus ‘Diploma Kejuruteraan Elektronik Komunikasi’ Saya berharap tuan dapat memberi saya peluang untuk menjadi seorang polis, kerana minat saya terhadap kerjaya Polis amatlah mendalam. Sebarang info, tuan bolemh menghubungi saya, 0132915136 / 0173029080. email saya, zirasmtg@yahoo.com . Saya berharap sangat-sangat tuan.. Jasa baik tuan amatlah saya hargai. Terima kasih tuan.

  121. Muhammad Farhan Bin Shani on March 21st, 2013 at 5:42 am

    Assalamualaikum dan salam sejahtera, Saya amat berminat untuk menggalas tanggungjawab kepada negara dengan menyertai Polis Diraja Malaysia. Saya dengan ini mengharapkan maklum balas daripada pihak tuan. Dengan ini saya sertakan no. telefon untuk dihubungi :0135209881. Sekian,

  122. saya ingin menjaga keamanan negera dengan menjadi seorang yang bertanggungjawab

  123. saya minat nak jadi polis..
    itulah cita2 saya.lagipun keluarga saya pun mencadangkan saya untuk menjadi anggota polis wanita…kini umur saya 18 tahun.tuan/puan jika ada kekosongan.hubungi saya di talian 0194693534. saya ingin lokasinya di sarawak.terima kasih.

  124. NOR ASMIDA BINTI ZAKARIA on March 24th, 2013 at 6:56 pm

    saya nor asmida binti zakaria berminat untuk menjadi salah seorang anggota PDRM…berumur 21 tahun..jika ada kekosongan sila hubungi saya di talian 0139622783..segala kerjasama tuan amat saya hargai..terima kasih..

  125. saleha binti bujang on March 25th, 2013 at 12:57 am

    Saya Saleha Binti Bujang. Saya sangat berminat untuk menjadi salah seorang anggota PDRM sejak dulu lagi. Saya rasa saya mencukupi kateria yang diminta. Saya harap permintaan saya diluluskan dan itu saja harapan saya untuk menyara keluarga. Boleh hubungi saya di talian 0109843694. (sarawak) . Terima kasih .

  126. NORIHAN BINTI MOHD IKWAN on March 25th, 2013 at 9:35 pm

    saya norihan binti mohd ikhwan.saya berumur 19 tahun.saya sangat berminat untuk menjadi salah seorang anggota PDRM sejak bangku sekolah lagi.saya rasa saya mencukupi kateria-2 yang di minta.saya harap permintaan saya di luluskan.hubungi saya di 0139197699(sarawak)

  127. r.havineswaran on March 28th, 2013 at 9:17 pm

    Salam Satu Malaysia.kepada yang berkenanan ,saya R.Havineswaran yang baru lepasan spm .saya ingin menjadi seorang anggota polis sejak kecil.dan baru sahaja menghabiskan Latihan Khidmat Negara tetapi saya tidak mempunyai kelulusan yang memuaskan.apakah yang harus saya lakukan.saya berharap pihak atasan memberi saya panduan. untuk menghubungi saya di 0108286345&0143495113 [Johor]sekian terima kasih.

  128. Rohayu Jaafar on March 29th, 2013 at 4:19 pm

    Assalamualaikum Tuan. Saya ROHAYU BINTI JAAFAR. Saya sangat berminat untuk menjadi seorang polis (PDRM) untuk berkhidmat kepada negara. saya telah menamatkan pengajaian saya dalam ijazah pengurusan perniagaan (perniagaan antarabangsa) di uitm shah alam. Saya berharap tuan dapat memberi saya peluang untuk menjadi seorang polis, kerana minat saya terhadap kerjaya Polis amatlah mendalam. Sebarang info, tuan bolemh menghubungi saya, 013-9906401. email saya, ayu_jjr@yahoo.com . Sjasa baik tuan amatlah dihargai. Terima kasih tuan.

  129. MARSHAZIRA AIN BINTI HASHIM on March 29th, 2013 at 5:42 pm

    Assalamualaikum.Saya MARSHAZIRA AIN HASHIM sangat berminat untuk menjadi seorang anggota polis.Ini kerana saya memang meminati badan beruniform.Semasa di sekolah juga saya merupakan anggota KADET POLIS.Saya berharap agar pihak TUAN dapat memberi saya peluang untuk menjadi seorang anggota polis dan berkhidmat untuk negara yang tercinta.Saya boleh dihubungi di nombor 017-8804674.Kerjasama dari pihak Tuan amatlah saya hargai.Sekian terima kasih.

  130. mohammad zubir bin awliakani on March 30th, 2013 at 5:47 am

    assalamualaikum saya mohammad zubir bin awliakani,saya berminat nak jadi angota polis dah lama saya cuba tapi saya tidak berjaya ,boleh ke bantu saya ni no tel saya 0177043477 ubirawliakaniz@gmail.com jika masih lagi ada kekosongan bantulah saya terima kasih assalamualaikum

  131. Assalamualaikum dan salam satu MALAYSIA,, saya MALIK JAN BIN AMIR HAMJA berminat untuk manjadih salah seorang anggota(PDRM) untuk berkidmat untuk negara MALAYSIA,.Semasa di sekolah juga saya merupakan anggota KADET POLIS dan pernah mewakili sekolah hingga peringngkat NEGERI,Saya berharap TUAN dapat memberikan saya peluang untuk menjadi salah seoreng anggota(PDRM).TUAN boleh dihubungi saya di talian 0198511325. Segalah kerja samah TUAN amat saya hargai, terimah kasih.

  132. mohd yasseir bin amir hassan on March 31st, 2013 at 2:06 pm

    assalamualaikum…. saya mohd yassier bin amir hassan berasal dari daerah semporna sabah..berminat benjadi anggota polis.. kerana saya ingin mempertahan kan kedaulatan negara yg tercinta ini.. sejak saya kecil lagi saya bercita2 utk menjadi angota polis.. semasa skola menengah saya melibat kan dri dalam aktiviti kedet polis .. skali lg saya mohd yassier lahir pda 25/03/1995.. berharap d beri perluang utk meyertai… anggota keselamatan malaysia.. emeil: mohd.yash20@yahoo.com no:0198009240…akhir kta dri saya… asslamualaikum…

  133. ABD NAZIR BIN ABD SATTAL on March 31st, 2013 at 2:08 pm

    Assalamualaikum saya abd nazir bin abd sattal, saya sangat berminat untuk menjadi seorang anggota polis, kerana ini lah yang saya inginkan selama ini, saya juga sangat berminat badan beruniform, di sekolah saya sangat gembira apabila dapat memakai baju berunifrom kadet polis, kerana baju dan impian saya dapat mewakili sekolah saya untuk pertandingan kawad kaki,menembak,pandu arah ke peringkat sekolah-sekolah,daerah,negeri, saya sangat berminat ingin menjadi seorang anggota polis dan berkhidmat untuk negara yang tercinta. sya berharap TUAN-PUAN dapat membantu saya dan memberi saya peluang untuk menjadi seorang anggota polis dan dapat membantu seluruh anggota polis di malaysia untuk menjaga keamanan negara, saya harap TUAN-PUAN menghubungi saya di nombor 01129807657. kerjasama dari pihak TUAN-PUAN amat saya hargai,. Sekian Terima Kasih, Assalamualaikum

  134. banyak sangat syaratnya nk masuk pdrm…klu orang x cukup tinggi ka,lebih berat badan ka,tangan bengkok2 ckit ka….semua tu x boleh jadi polis….orang sempurna ja boleh jd polis…lgpn smua tu bukan sesapa minta pun….kurang rasa simpati la klu dlm bab2 pemilihan nih…yg kena utamakan sepatutnya lebih dlm bab2 agama..baru bagus…maaf klu ada yg tersilap kata…

  135. ada rezeki,dapatla jd polis nanti tu.

  136. Saya fazzlena memng minat sngt nk jdi polis. Mntk2 x dpt hrp2 kli nie dpt.. dlu kt sek aktf bomba mohon dpt tpi sy x g.. bntu sy klu ad jwtm ksng lg. 0178244612

  137. saya teringin dan berminat dgn kerjaya ni sebab kerjaya ni macam mulia.tapi saya tak tahu saya ni berkelayakan atau x

  138. Short Term Loans on April 9th, 2013 at 3:30 am

    Short Term Loans…

    Kerja Kosong Sebagai Inspektor (lelaki / Wanita) Polis Diraja Malaysia (PDRM) | Jawatan Kosong…

  139. RAZMAN BIN ABDUL RAZAK on April 10th, 2013 at 11:56 am

    saya razman ingin menjadi polis sebsb nak berjaya dalam hidup dan berbakti untuk negara…..

  140. RAZMAN BIN ABDUL RAZAK on April 10th, 2013 at 12:00 pm

    saya razman ingin menjadi polis sebsb nak berjaya dalam hidup dan berbakti untuk negara…..0198837645

  141. hi,saya bernama priyatharshini a/p baskaran.berasal dari pulau pinang.berumur 22 tahun.saya berminat ataupun berjasa utk negara kita sebagai anggota polis.sebenarnya,saya ada diploma in hotel management,tetapi i ingin nak jadi seorang warnegara yg ingin berjasa utk negara kita sebagai warganegara malaysia.sila hubungi,saya melalui talian:013-4137130/0149854199…..

  142. SALINA BINTI HUSAIN on April 16th, 2013 at 6:04 pm

    Salam dan salam sejahtera Salina Binti Husain.Untuk mendapatkan jawatan kekosongan tersebut perlu sijil spm,kelulusan apa lagi yang dikehendaki untuk menjadi seorang anggota polis

  143. SALINA BINTI HUSAIN on April 16th, 2013 at 6:05 pm

    Salam dan salam sejahtera Salina Binti Husain No-ic 880123 26 5104.Untuk mendapatkan jawatan kekosongan tersebut perlu sijil spm,kelulusan apa lagi yang dikehendaki untuk menjadi seorang anggota polis

  144. sy nassarudin bin mohd latif juga berminat dalam pdrm.. tapi sy tidak tahu cara untk memohon jawatan polis.. sy harap pihak tuan dapat pertimbangkn permohonan sy untk menganggotai pasukan polis.. sila hubungi sy 0137071931.. terima kasih

  145. nurul farhana suking on April 28th, 2013 at 12:33 pm

    assalammualaikum…sya nurul farhana binti suking ingin memohon jwatan kosong pdrm.saya berasal dr sarawak..jika ada apa-apa jawataan kosong yg ditawarkan,saya berharap agar pihak agensi memaklumkan @ mghubungi sy di talian 0198179309..@ melalui lman sesawang sy ..farhanasuking@gmail.com

  146. normarlin bt nazar on April 28th, 2013 at 12:37 pm

    sya normarlin bt nazar,brasal dr srawak ingin mjadi slah seorg anggota PDRM..jika ad jawatan kosong PDRM sy bharap pihak agensi memaklumkan kpd sy mlalui khidmat laman sesawang normarlin@gmail.com

  147. Rutrah Kalidass A/L Rajan on April 29th, 2013 at 12:58 pm

    Salam Sejahtera.Saya Rutrah Kalidass A/L Rajan.Saya berumur 17 tahun.Tahun ini saya akan menduduki SPM.saya amat berminat untuk menjadi polis dari sejak kecil lagi.sekiranya ada kekosongan mana mana jawatan harap pihak tuan dapat pertimbangkan permohonan saya.seandainya ada kekosongan dalam mana mana bidang harap pihak tuan dapat hubungi nombor telefon saya :016-4230831/019-5043658/0149019539.kerjasama pihak tuan amat saya harapkan,keadilan harus ditegakkan sekian terima kasih dan salam 1malaysia.

  148. alfredoline chee on May 6th, 2013 at 10:30 pm

    saya alfredoline chee berumur 20 tahun ,asal saya dari negeri sabah,saya berminat untuk menjadi seorang anggoto PDRM,dengan ini saya ingin pihak tuan, puan dapat memberi respon pada saya,kerana kerjaya tersebut telah menarik minat saya untuk menjadi seorng oanggota polis,atas sebab,saya ingin menjaga keamanan negara yang tercinta ini.saya harap pihak tuan, puan dapat memberi peluang kapada saya untuk menganggotai pasukan PDRM ini,,jika ada kekosongan dalam bidang apa sahaja harap pihak tuan,puan dapat hubungi nombor ini,,(0138712300).kerjasama pihak tuan puan amat dihargai sekian dan terimakasih..

  149. Saya Mohd Faiz berumur 22 tahun sangat berminat untuk menceburi sebagai seorang anggota PDRM. Sebagai anggota yang berdisplin, beramanah dan bertanggung jawab dalam menjalankan tugas-tugas kepolisian maka saya amat tertarik untuk menjadi seorang anggota polis. Saya berkelulusan SPM dengan 6 kredit matapelajaran termasuk mathematik dan bahasa melayu. Sila hubungi saya di talian 019-4066316 atau di alamat berikut :
    Mohd Faiz Rahimi Bin Mohd Fauzi
    No. 10, Taman Seri Baiduri
    Jalan Sungai Pasir
    08000 Sungai Petani
    Kedah.

  150. Lamborghini london on May 7th, 2013 at 11:06 pm

    Lamborghini london…

    Kerja Kosong Sebagai Inspektor (lelaki / Wanita) Polis Diraja Malaysia (PDRM) | Jawatan Kosong…

  151. nur fadilah bt hilmi on May 8th, 2013 at 9:43 pm

    sy berminat nk jd polis ,klau ada kekosongan sila hubungi 0199970257

  152. suzaida bt zamri on May 13th, 2013 at 10:42 am

    sy berminat nk jd polis,kiau ada kekosongan sila hubungi 0124762034

  153. saya minat hendak jadi polis

  154. saya minat sangat nak jadi seorang polis.apabila ada kekongsogan sila call saya(0124762034)saya harap pihak tuan akan hubungi saya.

  155. MOHAMAD AMIR NASREEN BIN ABU HASSAN on May 16th, 2013 at 12:36 pm

    EXPERIENCE
    MUDA PAPER MILL SDN BHD, PULAU PINANG DEC 2011 – MAY 2012
    Industrial Training (Trainee)
    • Welded on the machine
    • Repaired and maintenance on the machine

    EDUCATION
    POLITEKNIK SEBERANG PERAI 2010-2013
    PULAU PINANG
    Diploma of Mechanical Engineering
    Last CGPA : 2.73

    SEKOLAH MENENGAH TEKNIK SERI MANJUNG 2007-2008
    PERAK
    (SPM : 3A 3B)

    TECHNICAL SKILL

    Repairing Intermediate
    Microsoft Office Advanced
    Welding Intermediate

    PERSONAL QUALITIES
    I am hardworking and a active student. At the polytechnic, I have experience the skill such as lathe, milling and other in the workshop. Outside learning I was temporary work that related with engineering in the factory. Furthermore, I have more advantages in Malay and English language to communicate any guest.

  156. SAKIA BINTI AHMADIN on May 17th, 2013 at 12:15 pm

    SAYA BERMINAT DGN KERJA NI,..TAPI SAYA HANYA TAMAT SEKOLAH RENDAH,.PERNAH MERNYATAI LATIHAN KHIDMAT NEGARA 2007,.HARAP TUAN PUAN.DAPAT PERTIMBANGKAN,.

    NAMA:SAKIA BINTI AHMADIN

    UMUR:24 TAHUN

    SUKU:TIDONG

    AGAMA:ISLAM

    BERAT:52KG

    KETINGIAN:4 KAKI SETENGAH

  157. SAKIA BINTI AHMADIN on May 17th, 2013 at 12:20 pm

    JIKA ADA MAKLUM BALAS,..SILA HUBUNGI SAYA.(014-8671954)

  158. Ahmad Zaiful Azmil Bin Ahmad Tarmizi on May 21st, 2013 at 9:31 am

    Asalamualaikum dan salam sejahtera.

    Saya mengucapkan tahniah kepada anggota PDRM yang bertugas kerana sentiasa memastikan negara dan rakyat dalam keadaan yang aman dan sejahtera.. kita sebagai rakyat harus bertuah berada di negara Malaysia… saya juga ingin menyertai anggota PDRM untuk bersama-sama menabur bakti dan menjaga keamanan negara… harap pegawai PRDM memberi maklum balas jika ada pengambilan anggota PDRM.
    Email : zaifulmexico@yahoo.com.my ( Tel : 017-3789556 )

    Sekian terima kasih

  159. MOHAMAD SUMI BIN MUHAMAD NOOR on May 24th, 2013 at 3:20 am

    Saya berumur 22 tahun.. saya amat berminat dengan tawaran kerja ini.. saya ingin berbakti pada negara.. saya juga mempunyai cita-cita yang mendalam untuk menjadi polis negara yang baik dan berdisiplin.. Saya mempunyai SPM dan mendapat 7 Credit.. Saya amat berharap pihak tuan/ puan akan memberi saya peluang untuk ditemu duga.. Saya mempunyai beberapa kiteria atau syarat yang diperlukan.. Saya amat berharap kerjasama dari pihak tuan/puan.. Saya berharap tuan/puan akan berbesar hati untuk memberikan saya satu peluang untuk diingati sepanjang hayat saya..
    No Tel : 016-4703644
    E-Mail : anafarhana93@yahoo.com

  160. MOHAMAD SUMI BIN MUHAMAD NOOR on May 24th, 2013 at 3:24 am

    Assalammualaikum dan salam sejahtera,
    Saya juga amat berminat untuk menyertai anggota PDRM untuk bersama menabur bakti untuk keamanan negara ini..Saya berumur 22 tahun.. saya amat berminat dengan tawaran kerja ini.. saya ingin berbakti pada negara.. saya juga mempunyai cita-cita yang mendalam untuk menjadi polis negara yang baik dan berdisiplin.. Saya mempunyai SPM dan mendapat 7 Credit.. Saya amat berharap pihak tuan/ puan akan memberi saya peluang untuk ditemu duga.. Saya mempunyai beberapa kiteria atau syarat yang diperlukan.. Saya amat berharap kerjasama dari pihak tuan/puan.. Saya berharap tuan/puan akan berbesar hati untuk memberikan saya satu peluang untuk diingati sepanjang hayat saya.. Harap pegawai PDRM akan memberi maklum balas jika ada kesempatan dan peluang dalam pengambilan anggota PDRM ini..
    Sekian, Terima Kasih.
    No Tel : 016-4703644
    E-Mail : anafarhana93@yahoo.com

  161. MOHAMAD SUMI BIN MUHAMAD NOOR on May 24th, 2013 at 3:26 am

    Assalammualaikum dan salam sejahtera,
    Saya juga amat berminat untuk menyertai anggota PDRM untuk bersama menabur bakti untuk keamanan negara ini..Saya berumur 22 tahun.. saya amat berminat dengan tawaran kerja ini atau kerja-kerja yang layak dengan kelayakan saya di PDRM ini.. saya ingin berbakti pada negara.. saya juga mempunyai cita-cita yang mendalam untuk menjadi polis negara yang baik dan berdisiplin.. Saya mempunyai SPM dan mendapat 7 Credit.. Saya amat berharap pihak tuan/ puan akan memberi saya peluang untuk ditemu duga.. Saya mempunyai beberapa kiteria atau syarat yang diperlukan.. Saya amat berharap kerjasama dari pihak tuan/puan.. Saya berharap tuan/puan akan berbesar hati untuk memberikan saya satu peluang untuk diingati sepanjang hayat saya.. Harap pegawai PDRM akan memberi maklum balas jika ada kesempatan dan peluang dalam pengambilan anggota PDRM ini..
    Sekian, Terima Kasih.
    No Tel : 016-4703644
    E-Mail : anafarhana93@yahoo.com

  162. SANGEETA A/P BABU on May 29th, 2013 at 12:48 pm

    I WILL LIKE TO WORK AS POLIS

  163. macam mana nak isi jawatan nie???
    pez email sy asmidar82@gmail.com

  164. Assalammualaikum dan salam sejahtera,
    Saya juga amat berminat untuk menyertai anggota PDRM untuk bersama menabur bakti untuk keamanan negara ini..Saya berumur 22 tahun.. saya amat berminat dengan tawaran kerja ini atau kerja-kerja yang layak dengan kelayakan saya di PDRM ini.. saya ingin berbakti pada negara.. saya juga mempunyai cita-cita yang mendalam untuk menjadi polis negara yang baik dan berdisiplin.. tetapi sy tidak punyai sijil jika ada peluang sy besyukur jika tiada yang ingin kan sy sebagai angota polis sy amat2 tawakal sy angap ini semua ujian dari allah hidop didunia ini harus lah sy beserah …dan besabar jika ada peluang sy akan behikmat untuk negare sekian terima kasih.no tel 01112320972

  165. Assalammualaikum dan salam sejahtera,
    Saya juga amat berminat untuk menyertai anggota PDRM untuk bersama menabur bakti untuk keamanan negara ini..Saya berumur 25 tahun.. saya amat berminat dengan tawaran kerja ini atau kerja-kerja yang layak dengan kelayakan saya di PDRM ini.. saya ingin berbakti pada negara.. saya juga mempunyai cita-cita yang mendalam untuk menjadi polis negara yang baik dan berdisiplin.. tetapi sy tidak punyai sijil jika ada peluang sy besyukur jika tiada yang ingin kan sy sebagai angota polis sy amat2 tawakal sy angap ini semua ujian dari allah hidop didunia ini harus lah sy beserah …dan besabar jika ada peluang sy akan behikmat untuk negare sekian terima kasih.no tel 0142252187

  166. hai,polis adalah cita2 saya dari kecil lagi…tapi smpai sekarang belum ada peluang ne.uhuhuh…01119039942

  167. Saya tidak tahu bagaimana cara untuk Mohon
    Kerja ini melalui e mel saya harap pentadbiran
    PDRM agar membantu saya agar Mohon kepada
    Pihak PDRM harap boleh bantu..terima kasih..

  168. rafizul bin ramubin on June 18th, 2013 at 8:47 pm

    no 295 (f)chini timor 1,
    26690 pekan
    pahang darul makmur.

    saya bergitu minat dalam bidang ini.pelbagai cara dan usaha saya lakukan.Harap pihak tuan boleh membantu saya.sila hubungi saya 010-2095383.sekian terima kasih.

  169. martina ak malang on June 20th, 2013 at 10:26 pm

    saya amat berminat dalam bidang ini.harap pihak tuan/puan membantu saya umtuk memohon kerja ini.saya tidak tahu memohon kerja ini melalui e mel.harap PDRM sedia membantu saya.terima kasih.

  170. NARDY BIN MOHD BINA on June 24th, 2013 at 5:29 pm

    Assalammualaikum sy NARDY BIN MOHD BINA.sebenarnya sy berminat askar so
    Pangambilan askar sekarang belum ada lagi.cita-cita sy dulu dari sekolah ingin menjadi askar
    Tapi apa kandaya jawatan kosong askar belum ada..so sy kena masuk PDRM.tingi sy da cukup so berat sy dlm 50kg..badan semua sehat..sy harap pangambilan PDRM ni sy dapat di terima…

  171. Norhayati Binti Mohd on June 25th, 2013 at 1:55 pm

    Assalamualaikum, saya Norhayati Binti Mohd. Saya berminat untuk menjadi polis kerana dapat memberi saya semangat untuk sama2 dapat mempertshankan negara. Saya harap pihak PDRM dapat mempertimbangkan saya untuk memasuki tempat ini. Di harap pemohonan saya dapat diterima…

  172. MOHD.IZDIHARUDDIN BIN MUSTAPHA on June 25th, 2013 at 3:55 pm

    ASALAMMUALAIKUM….saya dari pertubuhan pekida malaysia dan sya MOHD.IZDIHARUDDIN BIN MUSTAPHA..Saya sangat berminat menjadi ahli anggota polis diraja malaysia@PDRM kerana semangat saya yang ingin mempertahankan negara saya sendiri..Untuk itu saya sangat berharap pihak PDRM dapat mempertimbangkn permohonan saya untuk menjadi anggota PDRM.Saya berharap permohonan saya dapat diterima.ini no tel saya0109598856.

  173. NITIYANANDAN A/L GIVARATNAM on June 27th, 2013 at 6:34 pm

    NO 154
    JALAN HARMONI 4/2
    TAMAN HARMONI
    08100 BEDONG
    KEDAH

    saya NITIYANANDAN A/L GIVARATNAM ,saya nak tahu bila pengambilan pdrm 2013 .. saya dh lama nk menjdai polis.. kalau ada pengambilan baru sila hubungi saya 0143076495

  174. Muhammad Hakim on July 1st, 2013 at 3:50 pm

    Salam.. sye amat berminat untuk join polis. sye ada diploma tpi sye tk kisah jika sye mula dari konstabel..sye aktif dalam kokurikulum di sekolah dulu. sye pemain ragbi skolah dan bekas kadet PKBM.. sye juga bekas budak plkn. sye btol2 berminat. sila hubungi saya jika terdapat kekosongan. 0196920664

  175. muhammad hafiz bin sirat on July 3rd, 2013 at 6:28 pm

    sy daripa kelantan,saya ingin menjadi seorang polis dari sejak kecil lagi.sekiranye ad kekosongan sila hubungi saya 014-5211839.

  176. NAVINRAJAN a/l DHARMASEELAN on July 4th, 2013 at 11:02 am

    Salam sejahtera. Saya NAVINRAJAN a/l DHARMASEELAN ,saya nak tahu bila pengambilan Polis Inspektor 2013 .. saya berminat sejak kecil menjadi polis dan berjasa untuk negara. Sekiranya ada pengambilan baru, tolong hubungi saya 016-515 5464.

  177. NUURUL HIDAYAH on July 5th, 2013 at 4:25 pm

    Salam sejahtera…saya nuurul…bagaiman jika saya mahu mohon untuk menganggotai Polis Di Raja Malaysia …bila tarikh pengambilan anggota baru…sekiranya ada pengambilan baru amat saya hargai dan hubungi saya email ,nuurulhidayah_92@yahoo.com..

  178. NURU FHATIN NABILA on July 6th, 2013 at 1:24 am

    assalammualaikum,,saya Fhatin dri pulau pinang ingin sekali menceburi bidang PDRM,malangnya saya tidak tahu bagaimana untuk mengisi borang tersebut.saya amat meminati biding ini.saya berharap jika ada kekosongan dan pengambilan dalam perkerjaan ini sila hubungi saya di taian 0194544821/01940855771

  179. SAYA MOHD IZAHAR BIN SULAIMAN YANG BERASAL DARI PONTIAN JOHOR DARUL TAKZIM..SAYA INGIN MENJADI WARGA ANGGOTA BADAN BERKANUN POLIS DI DI RAJA MALAYSIA, UNTUK PENGETAHUAN PIHAK TUAN SYA MENGEMARI BADAN BERKANUN INI KERANA SAYA TABIK DENGAN BAJU UNIFORM ANGGOTA POLIS YANG BERWARNA BIRU SEGAK DAN TAMPAN SEHUBUNGAN DENGAN ITU DIHARAPKAN AGAR PIHAK TUAN MEMPERTIMBANGKAN AGAR PERMOHONAN SAYA.DAPAT PEMERATIAN DARI PIHAK ATASAN BERAT BADAN SAYA DIANTARA 55 KILOGRAM DAN KETINGGIAN SAYA HANYA 166 SENTIMETER SEKIRANYA PIHAK TUAN MEMANDANG SERIUS HUBUNGI LAH SAYA DI TALIAN 0177198446 SAYA MEMILIH UNTUK MENYANDANG JAWATAN SEBAGAI ANGGOTA SUKARELAWAN DI PDRM SEKIAN UNTUK MAKLIUMAT TUAN

  180. SYA MOHD IZAHAR BIN SULAIMAN INGN MENYERTAI POLIS SUKARELAWAN POLIS KETINNGIAN SAYA ADERLAH 166 SM DN BRT BDN SYA ADE LAH 55 KG JWTN YG INGIN SY CEBURI ADELH POLIS SUKARELAWAN BERUMR 29 THN MSE BJG DAN BERSL DR PTN JHR DN MENETAP DI TMN SERI SEMERAH,KMPG SERI SEMERAH PONTIAN JHR DARUL TAKZIM NI SYA TITIPKAN NO TFN SYA 0177198446 DIHARAPKAN PIHAK TN DAPAT MEMPERTIMBANGKAN PERMOHONAN SYA NI

  181. saya nadhira amanina bt adnan sangat berminat untuk mnyertai pasukan PDRM..sememangnya ianya cita2 sya sjak kcil hngga skrg..sya ingin mnyumbang dan berbakti tnaga pda tnah air sndri..sya sgup dan brani ke mesan perang utk brtempur mmprjuangkn msa dpan ngara.sy mmpnyai klulusan SPM dan mmpunyai ktinggian 165sm dan brat 60kg..sya brharap tuan dpat mmbntu dan mmberi pluang kpda sya.harap tuan dpat pertimbangkan permohonan saya-tuan blh hbungi sya di no brikut.0194117056.kerjasama tuan amat saya hargai..terima kasih.

  182. MUHAMMAD ANAS BIN YAHYA on July 25th, 2013 at 1:11 am

    Salam 1 Malaysia,
    saya sudah lama jawatan polis melalui laman sesawang SPA 8I, disini saya ingin menyatakan kepada pihak tuan dapat memilih saya untuk menjadi anggota pilis dan saya juga amat memerlukan pekerjaan,kalau saya terpilih saya tidak akan sia-siakan peluang yang diberikan oleh pihak tuan,sekiranya saya dipilih saya tidak kisah kerja macam mana sekali pun atau ditempatkan sekalipun janji saya dapat kerja yang saya idamkan,disini saya sertakan maklumat untuk pihak tuan
    NAMA:MUHAMMAD ANAS BIN YAHYA
    E-MAIL:anasyahya_90@yahoo.com
    TEL:013-4377351
    ALAMAT:KAMPUNG JABI MUKIM JABI 06400 POKOK SENA KEDAH

  183. Hafizan bin Ahmad on August 6th, 2013 at 2:01 pm

    saya masih ternanti-nanti tawaran daripada PDRM bg jawatan Inspektor. Saya amat meminati bidang uniform disbbkn dorongan ibu bapa dan minat dari diri saya sendiri. Saya mahukan latihan dan skill daripada pihak PDRM supaya saya menjdi anggota polis yg berjaya. Sy hanya mndpt panggilan sekali sahaja sewaktu intake di KUCHING. saya tidak melepasi tahap tinggi 163 kerana tinggi saya hanya 162.4. Saya mohon sgt kpd PDRM agar memberi peluang kepada diri saya ekoran 2 daripa abg sy adalah anggota polis dan Inspektor..0136084005

  184. salam sejahtera..saya amat meminati kerjaya sebagai seorang anggota polis,sekarang saya menyandang jawatan sebagai simpanan polis.tetapi saya tidak akan berhenti di sini sahaja,saya membuat keputusan untuk mengambil kursus kepolisan selepas mendengar nasihat daripada seorang pegawai berpangkat inspektor.tujuan saya komen adalah untuk diberi peluang sekiranya ada pengambilan polispada tahun ini.tuan boleh menghubungi saya di talian 0165117076.kerjasama daripada pihak tuan amat saya hargai,sekian terima kasih.

  185. BIBIANA NATASIA ANAK NELSON on August 14th, 2013 at 10:10 pm

    Saya sangat minat dalam bidang polis ini kerana kerjaya sebagai polis nie banyak beri semangat kepada saya untuk terus meminati bidang tersebut.tujuan saya memberi komen adalah untuk di beri peluang sekiranya ada pengambilan polis pada tahun ini.saya berharap sangat pihak tuan dapat hubungi saya secepat mungkin 0138463644.kerjasama dari pihak tuan amat saya hargai..

  186. salam sejahtera..saya amat meminati kerjaya sebagai seorang anggota polis.Saya ada pengalaman bekerja sebagai SP di pondok balai polis Sri Petaling.saya masih ternanti-nanti tawaran daripada PDRM bg jawatan Inspektor. Saya amat meminati bidang uniform.Saya mahukan latihan dan skill daripada pihak PDRM supaya saya menjadi anggota polis yg berjaya.Saya mohon sgt kpd PDRM agar memberi peluang kepada diri saya.tuan boleh menghubungi saya di talian 0126654875.kerjasama daripada pihak tuan amat saya hargai,sekian terima kasih.

  187. noor musfirah bt mohd zahari on September 9th, 2013 at 12:44 am

    Salam..saya noor musfirah..saya amat brminat dgn kerja polis ni…saya cuba mghantar permohonan utk mnjdi polis..tp tak ad sbrg respon..kerana trllu minat saya masuk kadet polis pada zaman sekolah..dan brjaya mewakili peringkat kbgsaan..dan ni adalah num phone saya..0129844151

  188. saya telah di tauliahkan sebagai LEFTENAN MUDA (PAPALES DARAT) dlm ATM. saya berkelulusan ijazah sarjana muda di universiti malaysia Sabah. saya amat meminati polis walaupun saya memiliki banyak pengalaman dalam dunia kententeraan.saya cb jgk untuk tunggu jawatan kosong inspektor polis pada tahun 2014…insyallah….berat gn tinggi saya dh mencukupi BMI…apa pn tuan sy tinggalkan no phone sy
    012-7456629.

  189. saya telah di tauliahkan sebagai LEFTENAN MUDA (PALAES DARAT) dlm ATM. saya berkelulusan ijazah sarjana muda di universiti malaysia Sabah. saya amat meminati polis walaupun saya memiliki banyak pengalaman dalam dunia kententeraan.saya cb jgk untuk tunggu jawatan kosong inspektor polis pada tahun 2014…insyallah….berat gn tinggi saya dh mencukupi BMI…apa pn tuan sy tinggalkan no phone sy
    012-7456629

  190. saya telah di tauliahkan sebagai LEFTENAN MUDA (PALAPES DARAT) dlm ATM. saya berkelulusan ijazah sarjana muda di universiti malaysia Sabah. saya amat meminati polis walaupun saya memiliki banyak pengalaman dalam dunia kententeraan.saya cb jgk untuk tunggu jawatan kosong inspektor polis pada tahun 2014…insyallah….berat gn tinggi saya dh mencukupi BMI…apa pn tuan sy tinggalkan no phone sy
    012-7456629

  191. Shalini Arunasalam on October 7th, 2013 at 1:24 am

    Selamat sejahtera dan perak Aman Jaya.Saya berumur 26thn.saya masih ternanti-nanti tawaran daripada PDRM bg jawatan Inspektor. Saya amat meminati bidang uniform disbbkn dorongan ibu bapa dan minat dari diri saya sendiri. Saya mahukan latihan dan skill daripada pihak PDRM supaya saya menjadi anggota polis yg berjaya. Saya mohon sgt kpd pihak PDRM agar memberi peluang kepada saya.sya ingin menjaga keamanan negera dengan menjadi seorang polis wanita yang bertanggungjawab.

  192. saya amat berminat juga dalam PDRM tapi sekarang saya berkhidmat dalam tentera dan akan tamat jun 2016 masa itu umur saya 31 tahun. jadi adakah saya berpeluang memohon PDRM.

  193. salam , saya mira sangat b’mnat mnjdy polis . ini cita2 sya sjak kcik . tp sye takde klulusan spm , tp sye bcta2 mnjdy polis sjak kcil . adkah sye ad peluang memohon pdrm ?

  194. salam,saya azizan sangat meminati bekerja sebagai anggota polis.tetapi saya ditimpa kemalangan.saya ingin bertanya,adakah saya dapat menyertai pasukan polis.dan saya berharap,saya dapat menyertai polis.saya berkelulusan cuma PMR sahaja.adakah saya dapat menyertai PDRM?

  195. as’salam..tuan..saya nak tanya..lepas dapat borang POL.262 (Pindaan 1/2008)ni..hantar dekat ibu pejabat behampiran juge kee???

  196. ahmad hafizi bin ahmed idris on November 30th, 2013 at 5:10 am

    assalamualaikum yang hormat polis di raja malaysia…sy ahmad hafizi bin ahmed idris..890614-08-5633…n0 61a jalan kampung temiang sayong…ingin menluahkan hati n perasaan sy disini..sy dari kecil memang minat menjadi polis di raja malaysia…ni harapan ibu bapa harap2 polis diraja malaysia boleh terima sy sebagai ahli nye…saya ada keyakinan diri bahawa saya boleh mencegah mane2 penjenayah yang membuat kejahatan di dunia ini….saya dah bnyak kali mencuba tapi x kesampaian…saya ingin mengejar masa depan…harap makbul la doa saya ini amin….jika saya diterima ..bersyukur pada allah s.w.t…amin..terima kasih 2 sahaja luahan hati saya..askum…,

  197. wan nur ainshatun bt wan yusof on December 5th, 2013 at 1:10 pm

    assalamualaikum Tuan,saya WAN NUR AINSHATUN BT WAN YUSOF,dri PORT DICKSON,berminat mengikuti dlam PDRM.saya mempunyai kelulusan SPM sahaja.Saya memang minat dlam polis sejak sekolah rendah lgi.sy harap TUAN dpat membaca email ini.ini no.sy 0136572757

  198. Salam sejahtera dan Salam satu Malaysia kepada Tuan/Puan..Saya ROBINSON NGAU JAU..berminat untuk menyertai anggota PDRM.Seperti yang tercatat pada nota Tuan/Puan, saya mungkin ada krikteria yang Tuan/Puan maksudkan.Saya seorang yang bersemangat dalam melaksanakan tugas saya terutamanya berkaitan dengan semangat berkumpulan.Saya juga seorang yang tegas dalam melaksanakan tugas dan sentiasa bermotivasi.Saya juga bekas pelatih PLKN semilajau Bintulu SIRI 9 KUMPULAN 2.Untuk pengetahuan Tuan/Puan juga, saya adalah salah satu PENEMBAK TERBAIK ketika itu dan menjadi JUNIOR UNDER OFFICER (JUO) untuk kumpulan ALPHA.Untuk sebarang persoalan Tuan/Puan boleh menghubungi talian 017-8531526 dan E-mail rngau@yahoo.com

  199. saya berminat tuk jd anggta plis nk.tp sya xthu sama ada msih buka pmhonn tuk borng pol 262 (pndaan 1/2008) k arer atau x>?????sayaap xda mslh tuk memohon jwtn trsbt.

  200. assalamualaikum,,,sy hrp ad rezki msuk polis,cita2 sy dri kcil adlh mnjdi polis ,,bukn krna gaji or pngkt ,,tp ingin brbkti kpd agama,bngsa dan negsra ..sy hrp tuan or puan hrp mbri sy pluang utk brkdmt sbg pdrm ..stu hri nnty ..sy rse fizikal dh lulus kot tnggal tggu result …mgkin sy mnymbung skolh d univriti polis mlysia ..
    insyaAllah ….

  201. assalamualaikum,,,sy hrp ad rezki msuk polis,cita2 sy dri kcil adlh mnjdi polis ,,bukn krna gaji or pngkt ,,tp ingin brbkti kpd agama,bngsa dan negsra ..sy hrp tuan or puan hrp mbri sy pluang utk brkdmt sbg pdrm ..stu hri nnty ..sy rse fizikal dh lulus kot tnggal tggu result …mgkin sy mnymbung skolh d univriti polis mlysia ..
    sy harap TUAN dpat membaca email ini.ini no.sy 055980966

  202. assalamualaikum… sejak kecil memang saya bercita-cita hendak jadi anggota polis.. semangat saya makin mendalam apabila 2 orang abang saya sudah pun menjadi anggota.. saya rasa fizikal dan keputusan saya sudah memenuhi syarat, cuma menunggu masa dan tarikh pengambilan anggota baru saja.. kalau tuan tidak keberatan, saya sangat berbesar hati jika tuan dapat memberitahu saya jika ada pengambilan anggota baru.. saya sertakan no telefon saya 017-7388339

  203. DANIAL BIN AMRI on January 15th, 2014 at 1:58 pm

    assalamualaikum. saya bercita-cita untuk menjadi polis. semangat saya makin mendalam apabila selesai kursus di plkn.saya rasa fizikal dan keputusan saya sudah memenuhi syarat, cuma menunggu masa dan tarikh pengambilan anggota baru saja.. kalau tuan tidak keberatan, saya sangat berbesar hati jika tuan dapat memberitahu saya jika ada pengambilan anggota baru.. saya sertakan no telefon saya 0126803725

  204. salammmmm, klau bru lpasan dari diploma blah mnta masuk forensik x????? mnta dijawab… sbb sy btol2 mnat sngt dlam bdng forensik n.
    klau ada jwatan kosong dlm bdag foensik blah tlng contact nbr n…0133634992

  205. asalamualaikum tuan . saya teringin sangat nak jadi anggota polis.. saya nak jaga keamanan . boleh kah saya masuk ? saya terkenang nasib abg saya sebab tak dapat merasa . da dapat,tp nak buat camana ajal dia da tiba . sebab tu saya nak jadi polis ,. nak jadi macam abang saya . hm… saya ingin merasa tuan .. sblm ajal tibe. amin.. ada pembukaan contact saya . 0176471573 . age 18

  206. [...] Kerja kosong sebagai inspektor (lelaki / wanita) polis Polis diraja malaysia (pdrm) kini membuka kekosongan untuk jawatan inspektor bagi lelaki dan wanita. [...]

  207. SAYA BER NAMA MUNISVARAN SUDAH 4 TAHUN PI INTERVIEW POLIS TAPI SEKALI PUN TAK DAPAT.1ST TIME SAYA PI CUKUP SYARAT TAPI TABOLEH JADI POLIS JUGA

  208. selamat sejahtera,,saya berumur 18 minat menjadi seorang anggota polis.dengan hormatnya sila mempertimbangkan permohonan saya untuk bekerja sebagai PDRM…ini nomber sya 0146762069

  209. Assalamualaikum dan salam sejahtera…saya berumur 21 tahun, saya minat untuk menjadi seorang anggota polis. Dengan hormatnya pihak tuan mempertimbangkan permohonan saya untuk bekerja dalam PDRM. Sila hubungi nombor ini 01112797698/0132518951 sekiranya ada pengambilan dalam kerjaya ini, terima kasih.

  210. NURAZIAH ASYIRAH BINTI JANUIN on April 9th, 2014 at 5:46 pm

    ASSALAMUALAIKUM WBT..Saya sangat berminat untuk menjadi salah seorang anggota polis..dari kecil saya memang bercita-cita ingin menjadi polis..saya x kesa sangat pasal gaji ni sebab inilah cita-cita saya..saya ingin menyelamatkan negara dari penjenayah..semangat saya ingin menjadi polis amat berkobar-kobar..jika saya diberi peluang menjadi polis,,saya amat bersyukur pada allah swt..saya juga ingin mengubah nasib keluarga..saya berharap agar permohonan saya dipertimbangkan..jika ada sebarang pengambilan,,hubungi say di nombor 01129816800 atau email saya asyirah96@gmail.com..wasalam..

Leave a Reply

176,815 views