Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) tawar 46,000 jawatan kosong

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) menawarkan sebanyak 46,000 kekosongan jawatan dalam perkhidmatan awam untuk diisi termasuk kepada mereka yang hilang pekerjaan akibat kegawatan ekonomi, jika layak.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Senator T Murugiah berkata kekosongan adalah dalam bidang Perubatan dan Kesihatan, Separa Perubatan, Kejuruteraan dan Kemahiran, Tadbir dan Diplomatik, Pentadbiran dan Sokongan, Kewangan, Sains, Sistem Maklumat, Penyelidikan dan Pembangunan, Keselamatan dan Pertahanan Awam, Penyiasatan dan Perundangan, Bakat Seni, Penguatkuasaan Maritim, Sosial, Pengangkutan, Ekonomi, Pertanian dan Pendidikan.


Beliau berkata jawatan yang ditawarkan ialah jururawat, Pegawai Pembangunan Masyarakat, Penguasa Imigresen, Pegawai Penguatkuasa, Jurutera, Arkitek, Juruterbang/Pemeriksa Juruterbang, Pegawai Veterinar, Pegawai Tadbir dan Diplomatik, Pegawai Pertanian dan 267 skim jawatan yang lain. - Bernama

Dipetik dari Harian Metro Online

Note: bagi anda yang belum mendaftar di Jabatan Buruh anda digalakkan mendaftar di Pejabat Buruh daerah masing-masing. Anda yang kurang pasti dimana pejabat buruh daerah tempat anda, boleh menghubungi no. telefon pejabat Kementerian Sumber Manusia untuk mengetahui lokasi sebenar.

Kementerian Sumber Manusia
Telefon: 03-88865000
Faks: 03-88892381

Alamat:
Aras 6-9, Blok D3, Kompleks D
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62530 Putrajaya

Part Time Work From Home Opportunities

In this short article I am going to get straight to the point and introduce you to a few work from home opportunities that you can pursue in your spare time. I have been working online now for over 10 months and during this time I learned at lot about the home based business industry. There is a lot to learn but with the right support and training anyone can succeed online.

The first work from home business I want to tell you about is a company called Global Domains International which has been around for nearly 10 years and has a very popular and on demand product that everyone in the online business niche needs and wants. They supply.ws domain names which also come with basic hosting and several email accounts. The.ws domain names are taking the Internet by storm and its estimated that over 500 million will be registered in the next few years because.com domains are quickly running out. The company also has a network marketing side to it which allows you to earn commission on people you introduce into the opportunity. There is potential to earn a huge amount of monthly income and you only need to work part time on it. GDI also offer very generous weekly bonuses which consist of $100 for every 5 people that you bring in while building your residual income at the same time which means you work once and get paid for life.

The next business I want to tell you about is called cash box and its a Website that pays you to take part in online surveys, games and quizzes. You could easily earn an extra $50 - $100 per month working in your spare time. They also have a network marketing side to the company where you can earn up to 30% of what your downline make which means with a little bit of time and effort you could build a massive income working part time around your other daily routines.

These are personally my 2 most favorite work from home business opportunities and they are both free to join so there will never be any reason to get the credit card out again. Always do some reasearch on any online business that you plan on getting involved with because it could save you money in the long run.

Part Time Work For Seniors

As you look through the want ads to see if there are any jobs for people over 50 you wonder what went wrong. You have only been retired for two years when your company pension was greatly reduced and you are now paying more for your health benefits than when you first retired.

You reflect back to that day two years ago. The day that you had been looking forward to for thirty years had finally arrived. After putting in 30 plus years of service at your place of employment you were now eligible to retire. You are one of the lucky ones, you actually have a company paid pension with benefits - what could be better.

That seems so long ago.

If you are over fifty this unfortunately may sound all too familiar to you. Today seniors represent a growing pool of available labour. Due to the economy older works are either delaying their retirement or they are retiring from one job to go and work another job.

Every year the percentage of people in the workforce over fifty increases. For those people over fifty looking for work can be difficult. For people with Bachelor’s degree in accounting, finance, economics, business, mathematics or law finding employment could be a little easier due to their skills. Others who have obtained licenses to sell securities and insurance and certification to become a certified planner also have a better chance at finding work.

What about people over fifty that have had no formal education and have just done manual labour all their life? What are the chances of them finding work?

If you go online to research this growing problem you will find page after page of people on the verge of losing their home. They have usually lost their jobs due to cut backs at their place of employment and they unfortunately have no transferable skills.

So what do these people do? Their dream of enjoying their golden years seems to have gone out the window instead here they are looking for part time work for seniors. They somehow need to add to their income.

The only options these people have is to learn more skills that will help them find employment. There are government programs out there that will help them but is that what they really want?

I find it very upsetting that our economy has allowed this to happen to our aging population. Hopefully they will find a way to enjoy their retirement like they were meant to.

Part Time Work For College Students

Part time work for college students often get the students out of a hole. There’s no doubt being in a college education today does not come cheap. What with the rent, books, food and party expenses the need to supplement any grants or handouts for mum and dad is becoming more and more imperative. Many students look to supplement their expenses with a part-time job.

Now it’s important to keep any work for students in perspective. It’s not likely that this work is going to lead to a full-time job or career. You will be using this income to help your budget and should never impinge on your studies and the degree you are working toward.

This type of work has many advantages not least the flexibility. You can often get work that will fit into your college life. In fact many employers make use of the fact that college students are available. This gives them the flexibility of manning their stalls without having the overheads of full-time employees.

Part-time work for college students has usually gone down the track followed by many generations of students. Seeking work on-campus, either helping out in the dining areas or maybe back office support.

Restaurant or bar work or retail outlets are highly prized jobs for students. Working a few shifts during the week after lectures and study has long been a job chosen by many. Although the pay is not excellent with the addition of tips it can be quite lucrative at the end of a shift.

Another expanding opportunity as part time work for college students is online marketing. If you’re in college I’m guessing you have access to a computer and could quite easily write a 300-500 word article. Following some simple steps you could quite easily be earning money online. This part time work for college students has the added advantage that you don’t need to leave the campus and you are able to fit it in with your social life.

Part Time Job Applications

Another month has went by and the unemployment rate is still above 9% there was however over 100,000 new jobs created in the month of October, If you are unemployed or in the market for a new career here are some helpful hints.

There are hundreds of ways you can look for a job. Buy a newspaper and look at the local classified, Turn in multiple resumes, Call local employers, and finally use the internet. The internet is your best bet. Most major companies have you apply online anyway so why not get a jump on the process.

There are many ways to search online, some sites charge a monthly fee others charge you to help make a resume. The best option is to find a website that has Free Local Job Search, if it has Free Local Job Search, all jobs posted in your area are available, no matter what area of the United State you are from. Also this is a good tool to find a new job if you are planning to move in the future.

Another good tip is to use Free Resume wizard, these usually come in a template that outlines the specified fields and all you have to do is fill in the information. This will give your Resume a more professional look, which will catch the eye of the Human Resources person who is doing the hiring.

The best way to effectively job hunt, while minimizing frustration, is to develop a routine. Make it a your job to find a job. Developing a routine allows you to get a greater sense of control. A routine also will prepare you for the working world where you will be expected to keep certain working hours.

When filling out a resume or an application always remember to use proper grammar and spelling. Employers look at this to get a feel of the persons character, if there are spelling mistakes all over the resume they could get the impression that the person didn’t care very much. This translates to he doesn’t care about the resume why would he care about the job. This can lead to a person not getting the job.

The most important of all of these, is the interview. When you talk with potential employers, you need to dress your best and look professional, not like you’re going on a date or lounging around the house. A nice pair of dress pants and nice button up shirt. Not clothes with lots of designs on it like dragons and flames, these are a distraction, the employer will be focused on your clothes and not you. When answering question take your time and give clear and thought out responses. This is a very stressful time for any potential employee. Making a great and intelligent conversation makes all the difference in the world. Try to practice with someone before you go. Try to imagine what the employer is going to ask and prepare yourself.

So in the future remember that websites that have Free Local Job Search are your best bet when it come to finding a part time job or any job in that case.

Job Vacancy Part Time Job Work from Home Finance hr admin marketing clerical bank it hotel graduate data entry work at home jobs at home online jobs Part Time Work Make Money Online earn internet typing make money from home Work at Home Part Time Cari Duit Internet Online Kerja Part Time di Malaysia Buat Duit di Rumah Kerja Sambilan Kerja Kosong Jawatan Kosong home based part time job in malaysia online jobs for college students career opportunities in malaysia online jobs work from home in malaysia part time online jobs part time vacancy online typing job part time job malaysia home-based business opportunities extra income jobsonline how to do business online Job Vacancies

108 Responses to “Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) tawar 46,000 jawatan kosong”

  1. wahai saudara/saudari yang sedang mencari kerja di sektor kerajaan, bukan mudah mendapat jawatan di sektor kerajaan kerana ianya memerlukan kesabaran, ketabahan dan berdoalah kepada-Nya agar ianya menjadi rezeki anda. perlu diingatkan, perjuangan dalam apa jua bidang pekerjaan amatlah mencabar dan adakalanya menguji tahap kesabaran, kemampuan dan nilai etika kita. teruskanlah perjuangan anda mencari pekerjaan.Semoga berjaya!

  2. saya telah 6 kali menghadiri peperiksaan memasuki 14 skim perkhidmatan yang diadakan oleh pihak SPA. saya merasa amat sedih kerana soalan yang disediakan tidak bersesuaian dengan saya yang telahpun mempunyai pengalaman kerja dan masih bekerja 20 tahun. tidak kah terfikir oleh pihak JPA untuk memberikan kelonggaran kami. adakan temuduga sahaja kepada kami. sepatutnya JPA menghargai kami kerana berusaha belajar secara PJJ dengan duit gaji yang sedikit semata-mata untuk menambahkan pengetahuan dan harapan akan dapat menambahkan pendapatan. TOLONGLAH PANDANG KEPADA SAYA DAN KAWAN-KAWAN YANG SEPERTI SAYA.

  3. Isnail Bin Razali on March 26th, 2010 at 11:56 am

    Saya dah lama kecewa minta kerja kerajaan.Sebab bg saya takde kroni2 atau orang dalam memang susah dapat.Tapi saya masih tetap mencuba untuk memohon kerja dalam sektor perkhidmatan awam sebab itu je bg saya yg boleh menjamin hidup saya walau gaji tak tinggi pun untuk kelayakan spm macam saya.Harap pihak tertentu dapat bela nasib org2 macam saya.Nak kumpul duit kahwin pun sangat susah…

  4. Saya spt nama di atas memohon jawatn dalam sektor kerajaan. jika diberi peluang saya ingin menjawat jawatan sebagai jururawat terlatih. sudah 5 kali saya menghadiri temuduga dalam jawatan tersebut namun belum ada rezeki. saya mohon supaya pihak kerajaan mempertimbangkan permohonan saya. saya mempunyai kelayakan spm dengan kelulusan 7 kepujian termasuk kelulusan syarat untuk jawatan tersebut..sekian terima kasih

  5. Assalamualaikum..
    saya dh lama mengisi borang SPA8 tapi smpai sekarang msih blm dapat apa-apa tawaran pekerjaan dalam agensi kerajaan..berilah saya peluang utk berkhidmat di dlm jabatan kerajaan..knapa msti ada orang dalam baru blh dapat pekerjaan?..dh bnyak tmpat sy pergi semua perlukan org dalam..

  6. Amirul bin Jihat on June 18th, 2011 at 6:44 pm

    Saya merupakan pelajar lepasan tingkatan enam,saya telah mengisi borang spa(8) dan sehingga kini saya tidak mendapat sebarang keputusan pemberitahuan untuk ditemuduga. oleh itu saya berharap,setelah saya mendaftar nama saya di pejabat buruh, saya akan mendapat peluang pekerjaan.

  7. Nama jer tawar jawatan beribu riban,satu pun x sangkut ngan permohonan saya.Dah naik menyampah plak ngan SPA ni.

  8. Roziah Binti Addak on July 3rd, 2011 at 7:08 pm

    Assalamualaikum, saya Roziah dari Semporna Sabah. saya mempunyai kelulusan spm yang hanya cukup makan. setiap tahun saya mengisi pelbagai jawatan di SPA(8), namun satu kali pun tidak pernah dipanggil untuk di temu duga. kini saya tidak lagi mengisi SPA(8) dan telah berdaftar di JOBSMALAYSIA. saya berharap agar pihak tuan/puan sudi menawarkan peluang pekerjaan di sektor kerajaan kepada saya. Kerjasama dari pihak tuan/puan amat saya hargai dan ribuan terima kasih yang tidak terhingga. Jika terdapat kekosaonagn jawatan, tuan/puan bolehlah menghubungi saya di nombor telefon 012-8239493.

  9. Assalamualaikum.. sy Siti Nur Fitriani BInti Tony. . Kelulusan SPM 2008 . .Berasal dari Tawau, Sabah. .Sy mempunyai result SPM yg cemerlang . .Namun ia nya tdk mbantu sy utk lulus Interview Spa8 pd tahun lalu(2010) utk jawatan Pembantu Tadbir N17 . Sy mrasa sgt kecewa .kerana rmi mengatakan rmi org yg m’gunakan org dlm utk dpt kerja d SPA . rasa nya tdk adil bg kami yg btl2 brusaha dan amat memerlukan pekerjaan yg lbh mjamin d SPA ini. Sya mohon agr Permohonan sy d terima kerana sy sgt memerluakan pekerjaan untk mbantu family sy yg serba kekurangan , ,Sekira nya ada kekosongan Jawatan d SPA. .Sila Hubungi Sya d 017- 8609 461/ 016- 8201 365

  10. bosan nak minta kerja kerajaan…kebanyakkan skrg yg kerja kerjaan org pembangkang…tgk jelah putrajaya ngan kl,penuh dgn org kelantan je…agak2 ler kalau nk bantu org luar bandar pun…habis org yg dah sekian lame ddk bndr nk jd apa…?menoreh getah plak kat bndr,mana nk cari pokok getah kat kawasan tu…fikir2knlah sikit…dah maklum org kelantan mmg hidup berpuak2,jd 1 ambil kerja yg akan dtg kelak 1000 org…bila alamat taman atau bndr confirm taknak ambil kerja,alamat kampung atau felda juga jd sasaran nk ambil kerja…keadilan tu takde…elok sgt parti pembangkang huru harakan keadaan skrg ni….

  11. Salam 1 Malaysia.Saya baru bersara dari angkatan tentera .saya cuba untuk mencari pekerjaan melalui SPA 8 tapi dah tentunya gagal disebabkan saya dari skim pencen.Jawatan kontrak sememangnya telah diketahui tidak ada lagi di kebanyakkan jabatan kerajaan..apa yang termampu bekas pesara buat sekarang kebanyakkan adalah menjadi pengawal keselamatan sahaja.Jadi disini saya ingin memberi cadangan supaya diwujudkan atau diberi peluang kepada pesara2 ini dijabatan kerajaan samaada kontrak atau apa-apa jawatan yg sesuai..Ini kerana setelah berpencen semua pesara ini kebanyakkan adalah di awal 40an jadi dimanakah mereka ini nak mencari peluang pekerjaan diluar yg bersaing dengan golongan yang lebih muda dan pnegetahuan yg begitu terhad..walaupun perhebat telah menyediakan kursus tapi tak semua mempraktikkan apa yg telah dipelajari kerana mengikut keadaan semasa.Mereka ini juga perlukan sumber kewangan untuk menyara keluarga di samping pencen bulanan yg tinggal separuh.Jadi disini saya merayu bagi pihak bekas pesara ini agar kami diberi peluang didalam sektor pekerjaan di negara kita ini,,jangan lah dibiarkan terkapai-kapai dan lepas pencen hanya balik kg sahaja dan duit simpanan pun habis..Harap dapat diberi pertimbangan cadangan saya ini

  12. Maimunah Mohd Ali on October 21st, 2011 at 5:30 pm

    Saya dah berkali kali daftar secara online tapi tak pernah dapat satu pun interview kerja dgn spa. Harap pihak spa perihatin kepada yang banyak kali daftar. Saya berminat kerja dan kerajaan tapi sampai sekarang tak dapat. Harap makmum.

  13. salam kpd warga SPA..Di sini saya ingin memohon jasa baik tuan puan untuk memberikan saya pekerjaan yang setimpal dgn kelulusan saya iaitu diploma makmal perubatan di kolej swasta..ape yg saya dapati peluang untuk pelajar yg belajar di kolej swasta sukar untuk mendapat peluang pekerjaan di kerajaan..apakah yg patut kami buat jika perkara ni berterusan ..sedangkan kos pinjaman ptptn sgt tinggi..bayar kne blak list name..kerja susah nak dpt..harap pihak tuan memahami nasib kami yg belajar di kolej swasta dan berharap pihak tuan dpt memberikan pekerjaan kpd saya..di sini saya sertakan alamat untuk rujukan pihak tuan..

    no-132 blok (f) felda kepis
    72100 bahau
    negeri sembilan

    06-4512158
    017-5777566

  14. DAYANG HILMALINI BINTI HASRAN on January 13th, 2012 at 9:31 pm

    salam..saya seperti bernama di atas berasal dari sabah berminat dan ingin memohon pekerjaan di SPA.Saya mempunyai kelulusan SPM dan mempunyai sijil-sijil dalam kemahiran komputer seperti ms.word,ms.excel dan ms.publisher.Disamping itu,saya mempunyai pengalaman dalam pekerjaan perkeranian.Saya berhenti kerja atas sebab kerja sementara dan mengambil pengalaman.Kini saya sedang mencari pekerjaan seperti dalam bidang perkeranian mahupun pembantu kerani dan bahagian kaunter atau apa sahaja yang sepadan dengan pengalaman dan kelayakan yang saya ada.saya turut mahir dalam mr.accounting atas pengalaman dan usaha yang saya ada pelajari walaupun dalam SPM saya tidak ada mengambil bidang akaun.Sekiranya ada peluang pekerjaan di bahagian Kota Kinabalu Sabah yang sepadan dengan kerjaya yang saya pohon mahupun kerja sambilan harap dapat menghubungi saya di talian
    :[ 014-6781848 ].Bila-bila masa sahaja.Sekian,terima kasih.

  15. DAYANG HILMALINI BINTI HASRAN on January 13th, 2012 at 9:33 pm

    salam..saya seperti bernama di atas berasal dari sabah berminat dan ingin memohon pekerjaan di SPA.Saya mempunyai kelulusan SPM dan mempunyai sijil-sijil dalam kemahiran komputer seperti ms.word,ms.excel dan ms.publisher.Disamping itu,saya mempunyai pengalaman dalam pekerjaan perkeranian.Saya berhenti kerja atas sebab kerja sementara dan mengambil pengalaman.Kini saya sedang mencari pekerjaan seperti dalam bidang perkeranian mahupun pembantu kerani dan bahagian kaunter atau apa sahaja yang sepadan dengan pengalaman dan kelayakan yang saya ada.saya turut mahir dalam mr.accounting atas pengalaman dan usaha yang saya ada pelajari walaupun dalam SPM saya tidak ada mengambil bidang akaun.Sekiranya ada peluang pekerjaan di sekitar Kota Kinabalu Sabah yang sepadan dengan kerjaya yang saya pohon mahupun kerja sambilan harap dapat menghubungi saya di talian
    :[ 014-6781848 ].Bila-bila masa sahaja.Sekian,terima kasih.

  16. macam mana cara nak apply kerja kerajaan….rakan saya beritahu bahawa kena isi borang 8(a)…di online….masih saya tidak dapat borang tersebut…sekarang saya berkerja sebagai receptionist cum asmin assistant dan mempunyai pengalaman berkerja satu tahun. saya mempunyai diploma in business studies. saya harap, saya akan dapat panduan yang betul utk apply jawatan kerajaan…

  17. Anak saya berkelulusan Diploma, dah 3 tahun daftar di SPA melalui sistem on-line tetapi langsung tak dipanggil temuduga. Ramai orang mengatakan jika ada sahabat, kenalan atau saudara mara yg bekerja di SPA maka cerahlah harapan utk dipanggil temududa klu tidak maka tak payahlah nak berangan kerja di jabatan kerajaan.

  18. HMMM,SAYA SEPERTI NAMA SUDAH 2 KALI DIPANGGIL MENGHADIRI TEMUDUGA SEBAGAI JURURAWAT DAN JURURAWAT PELATIH,,,DIHARAPKAN PIHAK KERAJAAN MEMBERI PELUANG KEPADA KAMI YANG INGIN MENUNJUKKAN BAHAWA KAMI PUN BOLEH BERBAKTI KEPADA NEGARA,PIHAK KERAJAAN JGA TIDAK HARUS MEMANDANG REMEH KEUPAYAAN KAMI

  19. macam2….
    siap bg no hp bagai…ingat nk mintk keje gov ni cm mintak keje kt kedai emas Ah Keong kot.
    mmgla susah nk dpt keje gov…ingat dalam sehari tu awak sorng je ke apply…sehari tue je lebih dr 1000(anggaran) org nk daftar.sbb org laen pun taw kelebihan tu.
    Kalo keje senang-senang je nk dapat…kompom2 korng xhargai keje tu..
    setahun pertama ok…lah..masuk tahun kedua…??
    Tp pe yg penting keje mane2 pun same je…keje gov ke private ke…just go on je..

  20. SUE TERENGGANU on July 27th, 2012 at 8:26 am

    sy org kelainan upaya (OKU) pnh m’dpt temuduga dgn spa..lps dpt temuduga surat smpai m’yatakan sy calon simpanan selama 1thn..tp dlm tempoh setahun xde ap2 berita..sdgkan kerajaan sendr m’gatakan akn m’beri ruang kpd OKU..hrp2 ad rzeki lg lps ni..

  21. asalamualaikum..saya telah mencuba mengisi jawatan kosong di SPA namun setelah satu tahun belum juga mendapat apa apa maklum balas
    susah nyer.. macamana nak MENANTI DENGAN RASA KECEWA DAN HAMPA?
    Boleh ker pihak yang berkenaan tolong lah jangan bagi tempoh yang sangat lama untuk mendapat maklum balas.

  22. infazah safawanah on July 30th, 2012 at 10:40 am

    Salam satu malaysia dan salam sejahtera..
    disini saya nak komen sikit..pasal nk minta kerja pakai SPA ni..
    saya tak tahu macamana nak kata..pekara ni amat mengecewakan..
    mengapa tak ada kah ruang untuk peluang kami orang awam yang memerlukan pekerjaan dengan kerajaan ni?
    @ kerajaan hanya bantu keluarga orang yang kerja kerajaan saja yang akan mendapat kerja?
    penuh lah satu keluarga tu dapat kerja kerajaan orang lain tertunggu tunggu bertahun..
    mentang mentang ada orang sokongan dalaman..macam tu ker???
    ermm..minta maaf andai ada salah kata..tapi ini pendapat orang ramai..saya hanya wakil sahaja..untuk komen..terima kasih.

  23. NORAZIAN BINTI MOHD RAMLI on July 31st, 2012 at 12:18 pm

    betul ke nak ambik orang ramai…klu betul2 nak ambik saya cabar ambik say…jenuh isi tapi langsung tak sangkut…kroni dia jer lebih…maaf andai terkasar bahasa tapi mmg betul…

  24. amelia hazreen bt akhtar ali on August 8th, 2012 at 3:03 pm

    salam dan selamat berpuasa muga rezeki saya untuk membantu ummi diberkati .saya amat berminat memohon jawatan yang bersesuaian denagn kelulusan dan umur saya.
    sila hubingi 0122584570 / 0176407953 / 0192299275
    terima kasih

  25. INTAN HAIRANA BINTI ABDUL RAHMAN on August 25th, 2012 at 5:54 pm

    slm,dah bnyk kali saya mohon SPA ni tp xde panggilan saya harap kali ini pihak yg berkaitan dpt menilai kelayakan yg saya ada untuk menjawat jawatan dalam SPA ini…sila hubungi saya dalam emel@ no 017-7988745

  26. Dayang Norizamiah Binti HAssan on August 31st, 2012 at 10:23 pm

    assalamualaikum….saya dah banyak kali mengisi borang spa tapi saya masih belum pernah dipanggil untuk temuduga apatah lagi untuk diterima bekerja.walau bagaimanapun saya tetap berdoa agar saya diberi peluang untuk bekerja dng kerajaan kerana itulah impian saya selama ini.saya x kisah untuk bekerja di negeri mana pun.harap rezeki saya masih ada untuk bekerja dengan kerajaan.

  27. raja ahmad hisham bin raja razak on September 1st, 2012 at 4:49 pm

    NO 60,PERUMAHAN SRI BELIMBING,45000 KUALA SELANGOR,SELANGOR. NO TEL; 0192036421

  28. Salam 1 Malaysia..

    Tuan/Puan.

    Saya Kenny Pungga dari Kuching, Sarawak sangat berminat untuk berkhidmat dengan kerajaan dan memohon jawatan sebagai Pegawai Tadbir, Pegawai Tadbir dan Diplomatik, Pegawai Pembangunan Masyarakat, Pegawai Penerangan dan yang setaraf dengan kelayakan saya. Saya mempunyai Bacelor Sains HRD daripada UPM Serdang Selangor. Saya mempunyai pengalaman bekerja sebagai Pembantu Penerangan dan dalam Askar Wataniah Malaysia. Saya pernah ditemuduga pada bulan Ogos tetapi sehingga kini tidak ada jawapan daripada pihak SPA. Saya berharap pihak SPA dapat membantu dalam perkara ini.Terima kasih.

  29. SALAM.. TOLONG BERI PELUANG KERJA KERAJAAN UTK KELULUSAN PMR 7A.. HARAP SUDI BANTU.. TERIMA KASIH.

  30. md faiz b ismail on October 8th, 2012 at 11:57 am

    assalamualaikum….saya dah banyak kali mengisi borang spa tapi saya masih belum pernah dipanggil untuk temuduga apatah lagi untuk diterima bekerja.walau bagaimanapun saya tetap berdoa agar saya diberi peluang untuk bekerja dng kerajaan kerana itulah impian saya selama ini.saya x kisah untuk bekerja di negeri mana pun.harap rezeki saya masih ada untuk bekerja dengan kerajaan. sila hubungi saya:017 656 7366/017 626 7366

  31. Haniyatul Husna Binti Md Mohtar on January 1st, 2013 at 10:28 am

    Assalamualaikum..Saya Haniyatul Husna Lepasan Sarjana Muda Undang-Undang dan Syariah dari UKM, sangat berminat dengan apa saja jawatan yang ditawarkan yang bersesuaian dengan saya ini… Jika Allah menentukan itu menjadi rezeki saya , Allhamdullillah Syukur dan berbanyak2 terima kasih … jika permohonan saya ini boleh dipertimbangkan oleh pihak tuan/puan besarlah harapan saya kiranya dapat hubungi saya di telepon ini 0192997141 atau misshusna_viva@yahoo.com Terima kasih.

  32. Mohd. Hazil Bin Md Mohtar on January 1st, 2013 at 10:44 am

    Salam, Saya Mohd.Hazil dari Pahang. Saya pernah memegang jawatan
    pembantu Tadbir Rendah sementara di UIAM selama setahun setengah, tapi hanya penggantian sementara sahaja. Saya amat berminat dengan Sebarang tawaran dari jawatan kosong SPA yang bersessuaian dengan kelulusan saya , sekarang saya masih juga bekerja sementara di sebuah syarikat untuk menyara sara hidup keluarga . Jika saya diberikan jawatan oleh pihak SPA, saya berjanji akan berkerja bersungguh-sungguh sebab saya memang berminat nak bekerja dengan kerajaan dan berjawatan tetap.… Jika ada rezeki saya InsyaAllah , dapatlah kiranya tuan/puan hubungi saya di telepon ini: 0192585832 atau mr_huzail83@yahoo.com Terima Kasih.

  33. salam 1malaysia,

    tuan/puan

    Saya spt nama di atas memohon jawatn dalam sektor kerajaan. Jika diberi peluang saya ingin menjawat jawatan sebagai jururawat u29,dan keputusan (Lembaga Jururawat Malaysia) LULUS. Saya mohon supaya pihak kerajaan mempertimbangkan permohonan saya. Saya mempunyai kelayakan spm dengan kelulusan 5 kepujian..sekian terima kasih

  34. sya mazliana bte ramlan,,,sjk hbis spm,,,,sya mengisi borang spa 8,,,,,tp x pernah dpt,,,,x tau aper kekurangan,,kalau ada sammpai temuduga sahaja,tp x ada sebarang jawapan,,,knp blh jd mcm ni,,,

  35. albernit bin poyon on January 13th, 2013 at 4:00 pm

    saya ne bekas tentera tidak berpencen.saya berkhidmat dalam tentera selama 13 tahun sahaja .saya dah lama mohon kerja melalui spa tp sampai sekarang masih belum dipanggil temuduga.kalau tengok iklan beribu jawatan kekosongan.kalau ada jawatan yang sesuai dengan saya sila hubungi saya ditalian 0196459616.hdfone saya on 25 jam.mak kasih

  36. salam, saya sangat gembira melihat kawan2 kerja dengan kerajaan tapi apa yg saya kecewa bila tanya macam mana dia orang dapat kerja dia kata pakcik aku tolong makcik aku tolong atok aku tolong, adakah kerja di sektor kerajaan hanya untuk kroni sahaja, apakah funsi yg di heboh kan di media oleh SPA hanya mahu menutup mulut orang ramai sahaja atau sebalik nya. sampai bila nasib kami akan terbela..

  37. saya beras sangat kecewa . tapi saya tenga berusaha untuk maju kedepan. cari kerja dengan usaha sendiri lebih berkat. sekiranya kita tak berusaha sendiri kita tak akan sedar. sekurangnya kita berdiri di tapak kaki kita sendiri. kerja tangga kejayaan.penat2 cari kerja jom kita ramai2 cari kemahiran pas 2 kita berniaga dan menjadi usahawan yang berjay huhuhu… maflah tertekan cari kerja

  38. hai mt ptg apa khbr?

  39. Siti Nur Huwaina Bt Nor Ismail on January 26th, 2013 at 10:26 pm

    Salam, Saya amat berminat untuk mengisi jawatan kosong yang disediakan. Sekiranya ada perjawatan yang layak untuk saya iaitu dengan SPM 7 Kredit, sila maklumkan kepada saya dengan menghantar email kepada saya iaitu : cikda_acu82@yahoo.com.

    Segala kerjasama dan keprihatinan dari pihak tuan saya dahului dengan ucapan terima kasih

  40. salam,

    hari2 aku duduk rumah,dah takde keje bah..
    kwn2 semua keje..
    yela masing2 semua berkelulusan baik,melainkan aku..
    tp benda dh lepas,
    aku tak pernah menyesal..
    yela,masa bkn boleh berputar balik pun..
    tp kalau dpt keje dlm bidang apa sekalipun,aku xkn memilih..
    aku akn terima dgn seadanya..
    kpd SPA yg ingin membantu dgn setulus hati..trimas..

  41. NORDIYANA BINTI ZULKIFLY on February 1st, 2013 at 8:58 am

    SALAM SEJAHTERA..SAYA NORDIYANA BINTI ZULKIFLY BERUMUR 21 TAHUN AMAT BERMINAT DENGAN PEKERJAAN YANG DITAWARKAN INI..SAYA AMAT BERHARAP PIHAK TUAN/PUAN DAPAT MEMPERTIMBANGKAN PERMOHONAN SAYA INI..SAYA MEMPUNYAI SIJIL DI DALAM KOS IT IAITU SIJIL APLIKASI PERISIAN KOMPUTER DAN SISTEM PANGKALAN DATA DARI KOLEJ KOMUNITI SUNGAI SIPUT (U) PERAK.JIKA ADA SEBARANG MAKLUM BALAS TUAN/PUAN EMAILKAN KEPADA SAYA SEPERTI DI ALAMAT DI ATAS
    SEKIAN,TERIMA KASIH..

  42. noorkartini binti ahmad on February 1st, 2013 at 12:40 pm

    Salam…saya drpd bilangan fmly yg rmai….tetapi dlm fmly sy seorang je yg bkerja di bwh sektor kerajaan ….padahal yang lain ada degree,diploma dan sijil….mintak SPA ambil perhatian….kakak saya sudah 9 kali interview tp satu pon xdapat…kmi pon orang sush…bila lg nk bantu ibu bapa….imur semakin meningkat

  43. muhamad yusri bin yahya on February 1st, 2013 at 9:24 pm

    salam…saya muhamad yusri ingin memohon jawatan pentadbir awam rendah dimana saya hnya memiliki sijil spm..dan kerja yang berkelayakan dendan sijil saya.diharap kerajaan dpt menbantu anak2 remaja sperti saya untuk Berjaya.

    no untuk dihubungi 0173599751

  44. Salwanisa Binti Tsin on February 3rd, 2013 at 4:20 pm

    Saya sekarang da umur 22 tahun,,,, saya nda pernah kerja kerajaan,,, harap tahun ini sya dapat kerja dalam kerajaan nie,,,, harap Tuan / Puan dapat memberi saya kerja nie,,,,…terima kasih

  45. MEMOHON PENEMPATAN KERJA DI CAWANGAN TUAN (JAWATAN KOSONG).

    Saya Anna Nurhanie Syuhada Binti Mohd Saudi numbor kad pengenalan 921020-01-6226 pelajar lepasan dari Putra Intellect Interbnational College, Puchong jurusan Diploma In Risk Management (Diploma Pengurusan Risiko). Saya dengan rasa rendah diri memohon jasa baik tuan untuk mengisi jawatan kosong di cawangan tuan sekiranya ada kekosongan. Saya adalah lepasan pelatih praktikal Dari Malis Perbandaran Kulaijaya dalam Jabatan Undang-Undang Dan Penguatkuasaan.

    2. Skop jurusan yang telah saya pelajari antaranya ialah Criminal Procedure & Law Of Enforcement, Risk Management & Crisis Handling, Human Resource & Talent Management, Public Relations & Business Communication, Managerial Mathematics & Statistics, Frand Detection & Corporate Intelligence, Business Management & Organizational Behavior, Decision Making & Problem Solving, Analytical Reasoning & Critical Thinking, Health And Safety Management. Diharap dengan ilmu yang saya timba ini dapat saya gunakan sebaik mungkin di cawangan tuan. Tambahan itu, saya juga boleh bekerja dalam masa yang panjang, boleh bekerja secara berkumpulan juga sedia menerima kritikan atau teguran yang membina.

    3. Saya amat berharap permohonan kerja ini akan tuan pertimbangkan kerana saya ingin bekerja dan memberi sepenuh perhatian di samping meningkatkan margin keuntungan syarikat. Segala kerjasama dan jasa baik pihak tuan saya dahului dengan ucapan terima kasih.

    ANNA NURHANIE SYUHADA BINTI MOHD SAUDI
    No Tel: 012-7916241 / 012-7810284 / 012-7001967
    I/C: 921020-01-6226

  46. Kibon Gampawit @ Albert on February 6th, 2013 at 9:47 am

    dah 10 tahun saya konvo (ambil ijazah) tapi belum dpt kenaikan pangkat. mohon kebaikan dan budi bicara pihak tuan agar kami yg telah menghabiskan puluhan ribu ringgit dari gaji yg tidak seberapa utk sambung belajar diberi peluang utk kenaikan pangkat. manakala bagi yg baru je konvo tu kenalah bermula dari bawah dulu…alasannya mudah je iaitu kamipun ada ijazah dan punya banyak pengalaman bekerja (lebih 20 tahun)

    harap perkara ini diberi perhatian yg sewajarnya dari tuan

  47. nor salina binti azizan on February 13th, 2013 at 12:15 pm

    Saya sudah 6 bulan konvo tapi tak dapat lagi pekerjaan dalam bidang jururawat.saya memiliki diploma in nursing

  48. nor hidayah bt mohamad on February 18th, 2013 at 3:41 pm

    kena susah sangat nak isi borang spa nie…

  49. mior Hanif Bin Ramli on February 26th, 2013 at 5:37 pm

    saya oku. dah minta byk kali kerja tak dapat.

  50. Assalam n selamat sejahtera,

    saya ni pun yg bkelulusan degree n master pun ssh nak dpt kerja ape lg org2 yg bklulusan lbh rendah,result pun power… x tau lah ape yg kurang smpai sume ignore sy ni baik gov or swasta…mohon kerjasama semak sdikit calon2 yang bkelayakan spt sy ni keciciran mndpt pluang pkerjaaan yg stimpal dgn klulusan. skrg sy hnye bkerja sbg sales advisor dimana tgolong dlm pkerja2 yg bkelulusan spm, n klulusan form 3 jer…ada yg pndg serong kata blaja tinggi2 tp dpt kerja ni je…sy hnye mmpu bsabar wpun ht terkilan…

  51. saya lepasan kolej perhotelan dan pelancongan,saya ingin mencari pekerjaan yang sesuai dengan kelulusan saya dalam bidang kemahiran.namun,saya mahu mencari pengalaman dalam bidang kerani.saya sekarang bekerja sebagai pembantu jualan sekiranya saya ada rezeki dalam bidang kerani.saya amat bersyukur.sye hnye mampu berdoa untk mncari peluang2 yang ada sekarang..

  52. NOORI SYZIA BT JAHARI on March 6th, 2013 at 5:02 pm

    salam 1 malaysia.sy spt nama d atas sudah lama mengisi borang spa dan tiap-tiap tahun saya mengisinya namun belum ada respon dari pihak tuan/puan.sy berkelulusan stpm dan sememangnya berminat bekerja dlm kkm.sy berharap sgt dpt diberi peluang bekerja dlm bidan ini.

    CALL;0136611412 ,EMAIL;SYZIAIEJE@YAHOO.COM.

  53. NOR ASMA USNA BT GHAZALI on March 15th, 2013 at 4:54 pm

    salam
    Saya sudah banyak kali mohon kerja dalam sektor kerajaan, tak pernah pun dipangil untuk temuduga.Yang sedihnya kalau dipangil temuduga pun mesti kena ada orang dalam baru lulus temuduga.Habis tu macam mana dengan nasib orang macam saya ni, tak ada orang dalam tuk rekamen keje, sampai saya dah kawin tak dapat-dapat.Saya harap sangat dapat keje dalam sektor awam, tak kisah la keje apa pun asal sektor awam. Mohon pertimbangan dan jasa baik pihak tuan untuk pertimbangkan permohonan saya.

    Name : Nor Asma Usna Bt Ghazali
    I/c : 890102035448
    Age : 24 Years
    Adress : 4-1-1 Gugusan Matahari Jln Camar
    4/5 seksyen 4 Kota Damansara
    47810 Petaling Jaya
    Selangor
    STPM : Pengajian Am : B-
    : Bahasa Melayu : B
    : Sejarah : B+
    : Kesusasteraan Melayu : C
    : Seni Visual : B-
    Phone : 0129290326

  54. siti hajar binti hissyamsull on March 21st, 2013 at 6:58 pm

    assalammualaikum..w..b..t.
    saya siti hajar.saya berharap sangat dapat bekerja dengan kerajaan.saya yakin kalau tuan/puan memberi saya peluang keemasan ini,saya tidak akan menghampakan tuan/puan.saya harap saya akan di terima bekerja dengan kerajaan dan tidak kisah la kerja apa sahaja asalkan bekerja dengan kerajaan walaupun tukang sapu asalkan kerajaan.jika tuan/puan memberi saya peluang keemasan ini,saya tidak akan lupakan jasa baik tuan/puan.ni nombor telefon saya 01119024902

  55. Nor Hafizah Binti Majid on March 23rd, 2013 at 6:20 pm

    Assalamualaikum dan salam 1mlaysia….saya sudah pun memohon borang spa…tetapi belum ade pembalasanya dr pihak yg bertanggungjawab..
    saya inginkan untuk bekerja di kastam johor…saya sudah pun menghantar resume saya, tetapi tidak mempunyai tindak balas lagi…
    saya mengaharapkan pihak atasan dapat menghubungi saya secepat mungkin dengan hal yang berkenaan tersebut…
    sekian, wasalam!

  56. Nor Hafizah Binti Majid on March 23rd, 2013 at 6:23 pm

    NOR HAFIZAH BINTI MAJID
    940525016102
    NO 0202 BLOK R
    PANGSAPURI JASA
    TAMAN MUTIARA RINI
    SKUDAI 81300.JOHOR
    0143113324

  57. Nor Hafizah Binti Majid on March 23rd, 2013 at 6:23 pm

    FIEYZAHAFIEYZA@YAHOO.COM

  58. MAHIR B. ARIFFIN on March 23rd, 2013 at 10:44 pm

    Saya minta PM kita prihatin dengan nasib kakitangan kerajaan yang berumur untuk dilantik ke DG 41 setelah tamat ijazah pertama dan master.Masih tak naik ke dg 41 walhal dok sokong kuat kerajaan BN daripada muda sampai nak pencen..Belalah nasib kami ni wahai PM.

  59. saya sangat memerlukan perkerjaan dalam keadaan segera.saya lepasan spm dan stpm.sayan berasal dari kelantan di kawasan pedalaman.hubungi saya 0193927830@ 0134903348

  60. NORHAYATI BT ZAINAL on April 2nd, 2013 at 1:38 pm

    Saya Pembantu tadbir Gred N17 berkhidmat pada 22.8.2005 hingga sekarang tidak dapat menikmati kenaikan pangkat Pembantu Tadbir Gred N22. Kenapa lah di tempohkan hingga 13 tahun, bagi lah kami yang berjawatan tersebut dapat menikmati gred N22 lagi pun kami kebanyakannya umur dah dekat menjangkau pencen. Kami ingin menikmati kenaiokan pangkat N22 sebelum kami semua berpencen

  61. saya mazlizawati sedang mencari kerja kosong dijabatan kerajaan sebagai pembantu tadbir atau pembantu am pejabat sampai sekarang belum dapat peluang lagi.hubungi saya jika ada kekosongan segera.tg 019-9352533

  62. saya muhamsd faiz ingin mencari pekerjaan sebagai polis,hubungi saya jia ada kekosongan 0108914361 atau poskan di alamat No.5 P.P.R.T Kampung Senggang 33000 Kuala Kangsar Perak Darul Ridzuan,segala kerjasama tuan puan amat saya hargai.

  63. saya siti noraiha ingin mencari pekerjaan sebagai polis,saya lepasan spm..teringin sgt hendak menjadi pegawai polis,,jika ade kekosongan sila hubungi saya.0148224073.

  64. wathiqah wafaa bt hasnan on April 25th, 2013 at 4:44 pm

    salam tuan/puan..saya wathiqah wafa bt hasnan,,lepasan spm..ingin memohon jawatan di jabatan kerajaan di negeri perak..jika ada kekosongan..sila hubungi number yang tertera 0175185286/057764786..terima kasih..

  65. Saya Mohd Faiz berumur 22 tahun ingin memohon pekerjaan di jabatan kerajaan. Saya berkelulusan SPM dengan 6 kredit matapelajaran termasuk mathematik dan bahasa melayu. Jika ada kekosongan sila hubungi di talian 019-4066316 atau di alamat berikut :
    Mohd Faiz Rahimi Bin Mohd Fauzi
    No. 10, Taman Seri Baiduri
    Jalan Sungai Pasir
    08000 Sungai Petani
    Kedah.

  66. Saya lepasan SPM berminak untuk bekerja sebagai ahli BOMBA. Jika ada kekosongan jawatan silalah hubungi nombor yang tertera….0163305332 atau hantar ke alamat —

    Block E-E-07, Flat Sri Perantau
    42000 Pelabuhan Klang
    Selangor.

  67. rahmad ali bin rosli on May 9th, 2013 at 3:43 am

    saya ada sijil pmr berminat sangat nak kerja dlm jabatan kerajaan,dah lama minta masih tak dpt lagi sehingga mempunyai 3 org ank terima kasih.jika ada jawatan kekosongan hubungi saya d talian 0165067980 atau hantar ke alamat seperti berikut- no15 persiaran meru 3 taman meru 2c,30020 ipoh perak.

  68. salam semua…..saya pernah berkhidmat dalam sektor awam sebagai pekerja sambilan selama 7 tahun..sehingga kini saya belum pernah di panggil untuk ditemuduga..walaupun ramai pihak yang menolong membuat surat rayuan dan surat pengesahan majikan tetapi masih bukan rezeki saya jadi saya terima dengan hati terbuka..walaupun bekerja di sektor awam sebagai sambilan sahaja tetapi banyak pengalaman saya kutip memandangkan pelbagai jawatan pernah saya sandang selama bekerja di hospital kerajaan..surat pengarah,surat pencapaian cemerlang dan sijil-sijil semua nya saya dapat tetapi apa yang di pandang oleh sesetengah pihak ialah tahap kelulusan bukan nya pengalaman..terima kasih kepada yang sudi mendengar luahan hati saya..maaf jika ada terkasar bahasa..

  69. saya hanya lulusan spm saja. ada semangat untuk bekerja..terserah pada yang Esa..Semoga dipermudahkan segala urusan yang termampu di bumi Malaysia ini.

  70. saya fazlan, bertahun tahun sudah saya memohon kerja di sektor kerajaan, tapi tidak ada nasip, saya mempunyai sijil spm dan saya berharap puan@tuan dapat menghubungi saya di 01119085906.

  71. saya ni dah 5 kali dpanggil tmuduga jwatan spa,spp.tp gagal semua.org lain skali je trus lulus.takda pun mreka tu perfect sgt.takda makna nya ckap bribu jwtn ksong.bohong smua tu.pnemuduga tu just tengok org pandai bercakap je ke?blum tentu pandai keja pun org yg tpilih.ke mreka 2 plih kasih.

  72. tuan. telah banyak kali mengisi borang spa ini,tetapi tidak mendapat sebarang tawaran pekerjaan.saya kesal kerana orang seperti saya tidak mendapat tempat untuk bekerja di mana -mana institusi kerajaan sedangkan masih mempunyai kelayakan.saya merayu kepada pihak tuan agar mempertimbangkan orang seperti kami kerana kami juga perlukan pekerjaaan untuk menyara kehidupan dan masa depan.terima kasih

  73. nurul farhana binti madarin on June 9th, 2013 at 9:24 pm

    saya nurul farhana berkelulusan spm dengan 5 krdt ingin memohon jawatan dalam sektor kerajaan bahagian hospital.saya mngambil jurusan sains dlam spm 2009.jika terdapat sbrang jawatan harap hubungi saya di talian ini 0143506739.terima kasih..

  74. mohd arnel billones on June 12th, 2013 at 7:56 am

    saya berminta dalam bidang kenderaan,hubungi saya 0163733011

  75. MAIZURAH SUKIMAN on June 14th, 2013 at 2:32 am

    MAIZURAH SUKIMAN
    NO 116, JALAN TROPIKA 3,
    TAMAN TROPIKA,
    810000 KULAIJAYA,
    JOHOR

    PERMOHONAN PEKERJAAN JURURAWAT U29

    Saya maizurah binti sukiman lepasan diploma kejururawatan no kad pengenalan 910411-01-6334 ingin memehon jawatan seperti di atas.

    saya merupakan fresh graduate dari instedt (institut sains dan teknologi darul takzim memiliki pengalaman praktikel di hospital kerajaan, klinik kerajaan,pusat jagaan orang tua serta haemodialisis.

    saya memiliki keputusan yang baik sepanjang pencapaian.Saya berharap pihak tuan dan puan dapat mempertimbangkan permohonan saya ini. Sebarang urusan boleh menghubungi saya di nombor telefin bimbit iaitu 019-7596493..

    sekian terima kasih…

  76. ahmad syahidin on June 27th, 2013 at 10:15 am

    saya dah berkali-kali saya mengisi jawatan spa ni,tapi semua ditolak.. saya dah hampir putus asa dh mengisi kekosongan…

  77. Salam 1 Malaysia kepada PM dan Warga SPA. Mohon Pertolongan Daripada SPA agar memberi peluang kepada anak saya SHAREN SEVERINUS, No. K/P 890623-12- 5044 agar di beri peluang menghadiri temuduga separa perubatan atau mana mana jawatan yang sesuai dengan kelulusan dia. untuk pengatahuan pihak SPA, anak saya sudah 6 kali menghadiri temuduga namun tidak berjaya walau pun semua soalan soalan yg di utarkan oleh penemuduga dapat dijawab tetapi tetap di anggap gagal, mohon jasa baik Warga SPA agar dapat membantu memandangkan kami sekeluarga tergolong dalam warga yang tidak berkemampuan dan hanya beliau saja yang kami harapkan untuk membantu kami sekiranya beliau di beri peluang. sekian dan terima kasih sekali lagi kami amatlah berharap agar pihak SPA dapat memberi kami harapan.

  78. Pendidikan awal kanak-kanak

  79. Salam…. mempunyai sijil SPM,saya dah banyak kali mengisi borang SPA Pahang,tapi masih belum pernah dipanggil temuduga.saya tidak pernah sesekali berputus asa,malah sentiasa mencuba dan bersabar.Rezeki datangnya daripada allah, tapi seseorang itu mesti berusaha bersungguh-sungguh.Saya amat berminat kerja kerajaan,turutamanya jawatan pembantu makmal sekolah.Bagilah saya peluang berkhidmat jawatan tersebut.Jika ada kekosongan di mana-mana sahaja,sila hubungi no tel 019-9253120. Kerjasama amat dihargai, Sekian Terima Kasih.

  80. salam….saya valentine dari julau sarawak ingin meminta SPA menbantu saya dalam mencari perkerjaan untuk saya…kerana buat masa ini saya telah pun menganggur di rumah..saya hanya ada kelulusan sampai PMR sahaja..saya amat meminta bantuaan SPA untuk mendapat saya kerja dengan taraf pelajaran sya..jika ada kekosongan sila hubungi saya di no tel 0148901006..saya harap saya ada peluang..sikian terima kasih..

  81. ANNA NURHANIE SYUUHADA BINTI MOHD SAUDI on August 19th, 2013 at 1:57 pm

    Assalamualaikum…

    Saya Anna Nurhanie Syuhada dari Johor Bharu berusia 21 tahun pelajar jurusan Diploma In Risk Management & Forensic. Saya dah banyak kali mengisi borang SPA tetapi sehingga kini saya masih belum dipanggil untuk ke temuduga.Saya berharap pihak tuan dan puan dapat mempertimbangkan permohonan saya ini.Sekiranya ada kekosongan jawatan pihak tuan boleh la menghubungi saya 012-7916241/012-7810284 @ 017-6927973.Saya mengaharapkan pihak atasan dapat menghubungi saya secepat mungkin. Terima Kasih.

  82. Assalamualaikum..
    Saya Norfarahin Bt Masti berusia 23 tahun berhasrat untuk memohon jawatan kosong kerajaan yang mana masih ada kekosongan. saya masih lagi bekerja di syarikat swasta, berpengalaman selama 4 tahun dan kini ingin mencuba dalam bidang kerajaan untuk mendapatkan pengalaman baru disamping mendapatkan pekerjaan yang tetap. Saya berharap pihak tuan/puan dapat mempertimbangkannya, jika ada rezeki hubungi saya 012-7956547. Pertimbangan dan perhatian pihak tuan/puan amatlah sy hargai. Sekian, Wassalam.

  83. Siti Zaliha Bt Abd Shatar on September 4th, 2013 at 12:37 am

    Selamat Sejahtera
    0175022119

  84. NOR SULIANA MOHD SAINI on September 7th, 2013 at 1:08 pm

    Salam 1 Malaysia,
    Saya Nor Suliana Binti MOhd Saini graduat Diploma Kejururawatan..Saya Sekarang bekerja di Sebuah Klinik sektor Swasta..Saya ingin mencari satu kerjaya yang tetap dan untuk jangka masa yang panjang dalam sektor kerajaan.Jika ada rezeki boleh hantar maklumat ke email saya: sulyana.mdsaini89@gmail.com atau hubungi ke no telefon saya 014-5096265.Saya memohon daripada pihak Tuan memberi saya peluang untuk memasuki sektor kerajaan kerana ini adalah impian yang saya pendam selama ini.pelbagai borang saya isi seperti borang KEMAS, borang skim Latihan 1 Malaysia dan lain - lain semata2 untuk melibatkan diri dalam sektor kerajaan.Saya
    memohon agar dapt pangilan temuduga untuk jangka masa akan datang.
    Saya berharap kerjasama pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan saya.Sekian Wassalam.

  85. moga saya dapat keja ni

  86. jika ada niat bekerja itu da berbaloi,sepa pun nak keja kerajaan,but,…perkaaan berkerja tu untuk cari duit dan untuk hidup,kalau kerja kerajaan pun tak pandai pegang duit mcm mana,kerajaan swata sama ja,cari makan juga,semuanya di tangan seseorang sama ada ingin maju atau mundur..seseorang boleh mengubahnya walaupun di sektor swasta,i amprivate employement,..

  87. saya doakan supaya kita semua dapat panggilan temuduga dan berjaya dalam temuduga . Amin

  88. MOHD SAIFULLAH BIN MAT SAMBAH on December 27th, 2013 at 4:21 pm

    aslmkm dan salam sejahtera,,sya adalah lepasan sijil IKBN (Melaka)
    ingin memohon jasa baik Tuan dan Puan memberi sya jawatan kosong iaitu bidang sya ambil ialah audio,,sekiranya Tuan ingin temuduga sya ini no sya 0198556076,,Saya tinggal di kota samarahan kuching sarawak,,
    Terima kasih kerana sudi membaca dan jasa baik Tuan amat sya hargai,,

    Yang Benar,
    Saifullah

  89. NOOR AZLINDA BT SHAFIEE on January 5th, 2014 at 1:16 am

    Salam kepada Pihak Kerajaan,

    Diharapkan agar reply ini tidak ditapis kepada yang peringkat tertinggi dalam sektor kerajaan…

    Saya ialah salah seorang rakyat Malaysia yang pernah membuat permohonan dengan mengisi borang SPA secara online lebih kurang sebanyak 4 kali tapi satu kali pun tidak pernah dipanggil untuk sesi temuduga kerajaan. Kenapa pemilihan untuk sektor kerajaan banyak kepada permainan “Orang Dalam”. Macammana dengan status rakyat seperti saya yang tiada satu pun ahli keluarga bekerja dalam sektor kerajaan, mampu untuk terlibat dengan sektor kerajaan kalau peluang hanya diutamakan kepada ‘ahli keluarga’ staf kerajaan itu sahaja. Kenapa juga iklan jawatan kosong dibuat secara terbuka untuk rakyat kalau pemilihan atau peluang untuk mendapat kerja hanya fokus kepada ‘pihak dalam’.. Saya berkelulusan Diploma Akauntansi, Harap Pihak Tuan dapat memberi ruang bagi saya dan rakyat lain yang memerlukan jawatan kosong dalam sektor kerajaan. Sila hubungi saya (013-9939913) sekiranya pihak Tuan betul2 ingin membuka ruang dan peluang untuk rakyat Malaysia seperti saya. Terima Kasih

  90. JOESLY BIN ALOYSIUS on January 10th, 2014 at 10:23 am

    salam sejahtera dan salam 1 Malaysia.

    saya merupakan bumiputera Sabah dan pernah memohon jawatan di dalam borang online SPA banyak kali tetapi masih belum mendapat tawaran dalam sebarang jawatan yang dipohon. sekarang saya bekerja di dalam sektor swasta tetapi saya lebih berminat dalam sektor jawatan kerajaan yang ditawarkan oleh pihak kerajaan. Besarlah harapan saya, jika pihak tuan dapat menawarkan dan mengambil saya mengisi jawatan yang dipohon.
    Jawatan yang saya pernah pohon adalah seperti dibawah :-

    1. Pembantu Tadbir N17 (P/O).
    2. Pembantu Pembangunan Masyarakat
    3. Pembantu Pendaftaran
    4. Pembantu Tadbir Kewangan
    5. Pembantu Perangkaan
    6. Pembantu Perubatan
    7. Pegawai Khidmat Pelanggan

    Sukacita diharapkan pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan tawaran yang dipohon dan dapat menawarkan saya untuk menjawat salah satu daripada jawatan yang dipohon. Bersama-sama ini dimajukan alamat surat - menyurat untuk maklum balas bagi permohonan jawatan yang dipohon.

    ALAMAT :

    D/A: Mariam Mathew
    Joesly bin Aloysius
    Majlis Keselamatan Negara, Negeri Sabah
    Aras 6, Blok A, KPKPS
    88400 KOTA KINABALU
    Kerjasama dan perhatian tuan dalam hal ini, saya ucapan berbanyak terima kasih.

    Sekian.

    Yang benar
    JOESLY BIN ALOYSIUS
    781120125129
    016-8415249

  91. NOR ERMALIANA BINTI BAHAROM on January 21st, 2014 at 9:26 pm

    Saya Nor Ermaliana Baharom,saya mempunyai kelulusan Diploma kejururawatan.Umur saya 23 tahun.Saya sedang bekerja di sebuah klinik swasta.Saya ingin bekerja dalam bidang kerajaan kerana ia merupakan sektor pekerjaan yang boleh menjamin masa depan. Saya berharap pihak tuan dapat memberi saya peluang untuk bekhidmat dalam sektor kerajaan.Boleh hubungi saya di talian 01127608076.

  92. MUHAMMAD SYAHAEDIKA BIN BADURUSZAMAN on January 28th, 2014 at 11:56 am

    SAYA BERKELULUSAN SPM DAN SKM TAHAP 1 DAN TAHAP DUA, SAYA SEDANG BEKERJA DI PUSAT SERVICE CENTRE PERODUA PONTIAN, SAYA INGIN BEKERJA DALAM BIDANG KERAJAAN, KERANA KERAJAAN MENJAMIN MASA DEPAN SAYA,, SAYA HARAP PIHAK TUAN DAPAT PETIMBANGKAN DENGAN SEBAIK-BAIKNYA PERMOHONAN SAYA INI,JIKA SAYA DI BERI PELUANG SILA HUBUNGI SAYA DI
    NO.017-7503356, 016-7087093, 017-6302713… SEKIAN TERIMA KASIH.

  93. mohd khairul azwan bin mahtar on February 14th, 2014 at 3:59 pm

    SAYA MOHD KHAIRUL AZWAN BIN MAHTAR KELULUSAN SPM,SKM JURUKIMPAL 1 DAN 2 SAYA MEMINTA JASA BAIK SPA UNTUK MENCARIKAN KERJA DALAM BIDANG APA-APA PUN KECUALI RESTORAN…
    NO TEL:019-9869044

  94. SYARMIMIE BINTI ISHAK on March 2nd, 2014 at 1:57 pm

    Asalamualaikum.saya seperti nama diatas,menetap di PEKAN,PAHANG.Saya berumur 21 tahun..Saya lepasan spm 2010..Saya mempunyai pengalaman dalam bidang kerani selama 2 tahun..Saya memohon jawatan ini kerana ingin membantu keluarga saya..Sekiranya,ada kekosongan di tempat yang saya mohon ,boleh hubungi:-013-2319950..thanz a lot for your co-peration.

  95. Erma Fazlinda on March 5th, 2014 at 4:29 pm

    saya erma fazlinda ingin memohon jawatan kosong sebagai kerani..saya menetap di raub pahang..saya berpengalaman kerja dalam bidang pengurusan selama 5 tahun..saya berkelulusan spm..saya berharap pihak tuan dpt mmberikan peluang pekerjaan kepada saya..sekian terima kasih

  96. PERSONAL INFORMATION
    NAME : SYED ASY SYAHIID BIN SYED ABDUL AZIZ

    ADRESS: 15, JLN SUNGAI SIPUT
    81900 KOTA TINGGI,
    JOHOR DARUL TAKZIM.
    I/C : 880829-01-5545
    NATIONALITY: MALAYSIA
    RELIGION : ISLAM
    RACE : MALAY
    STATUS : SINGLE
    D.O.B : 29 OCT 1988
    EMAIL : syed_syahiid@yahoo.com.my
    CONTACT NO :017-3454603/011-27342794
    EDUCATION
    EDUCATION SCHOOL YEAR
    JURUTEKNIK ELEKTRIK
    TAHAP 2 YAYASAN PELAJARAN JOHOR,BATU PAHAT 2010-2012

    JURUTEKNIK ELEKTRIK RENDAH TAHAP 1 YAYASAN PELAJARAN JOHOR,BATU PAHAT 2010-2012

    BUILDING WIRING INSTALLATION BWI YAYASAN PELAJARAN JOHOR,KOTA TINGGI 2010-2012

    SPM SEKOLAH MEN KEB BANDAR,KOTA TINGGI 2004-2005

    PMR SEKOLAH SUKAN BANDAR PENAWAR,KOTA TINGGI 2001-2004
    WORKING EXPERIENCES
    POSITION YEAR
    SITE SUPERVISOR (CAST CONSULT SDN BHD) 2012- NOW

    SEBIRO SECURITY (SEBIRO SECURITY SERVICES SDN.BHD) 2011-20

    SITE SUPERVISOR (ISOTOPCORPORATION SDN.BHD
    2009-2010
    SKILL
    COMPUTER : MICROSOFT SOFTWARE
    LANGUANGE : ENGLISH AND MALAY

    REFFERENCES
    MR.DAREN TAN (ISOTOP CORPORATION SDN BHD) 016-7166288
    MR. KAMAL BIN RAMLI ( CAST CONSULT SDN BHD) 017-8267452
    MR.BALA (SEBIRO SECURITY SERVISES SDN.BHD) 017-8759392

  97. I totally see it as you are :)

  98. NORFAEZAHWANI RASKHAN on May 29th, 2014 at 6:36 pm

    SAYA INGIN MENCARI PEKERJAAN KOSONG…
    SILA HUBUNGI SAYA D TALIAN INI 0128434668

  99. ROSIDAH BINTI AWANG on May 29th, 2014 at 6:36 pm

    SAYA BERNAMA D ATAS BERMINAT MNCARI JAWATAN KOSONG…..SKIRANYA ADA SILA HUBUNGI SAYA D NOMB YG SAYA SERTA KN DSINI
    ….0145736095..

  100. siti hajar binti hissyamsull on June 9th, 2014 at 12:55 pm

    salam 1 malaysia….

    assalammualaikum…w..b…t…saya siti hajar binti hissyamsull…saya dah lama mengisi permohonan di SPA8 tapi sampai sekarang masih belum dapat apa2 jawapan…saya berharap sangat agar saya dapat di berikan peluang untuk bekerja di sektor kerajaan…saya berjanji tidak akan mengecewakan pihak kerajaan dan bekerja tidak kira masa…jika saya di berikan peluang…ini adalah email saya : sitihajarbintihissyamsull@yahoo.com

  101. Noriza Mohd Zainal on June 19th, 2014 at 3:18 pm

    Assalamualaikum..

    Saya dh lama mengisi borang SPA8 tapi smpai sekarang msih blm dapat apa-apa tawaran pekerjaan dalam agensi kerajaan..setiap kali expired dengan tergesa2nya saya menghidupkan semula permohonan saya..namun sehingga kini masih tiada apa2 khabar yang menggembirakan yang saya dapat dengar…berilah saya satu peluang utk saya mencuba dan berkhidmat di dlm jabatan kerajaan..kenapa msti ada orang dalam baru blh dapat pekerjaan?..dah bnyak tmpat sy pergi semua perlukan org dalam..

    Saya juga datang dari keluarga yang rata2nya adalah kakitangan kerajaan…Saya juga bermastautin di Putrajaya dimana kenalan2 saya juga kakitangan awam.Walaupun umur saya dah mencecah 38 tahun tapi saya ingin juga mencuba nasib..Saya tidak berkira apa jawatan pun..cume ape yg saya harap tolong beri peluang kepada saya untuk mencuba.Walaupun saya harus meninggalkan kerja saya sekarang yg mana mungkin pendapatannye lebih tinggi daripada yg pihak kerajaan tawarkan..Saya betul2 x kisah..

    Perhatian daripada pihak yang bertanggungjawab dalam pengurusan pengambilan pekerja didahulukan dengan jutaan terima kasih yg tidak terhingga.

  102. Nor Azliza Binti Mohd Wazi on July 3rd, 2014 at 1:23 pm

    Asalamualaikum.saya seperti nama diatas,menetap di negeri ipoh perak .Saya berumur 24 tahun..Saya lepasan spm 2007..Saya mempunyai pengalaman dalam bidang kerani selama 2 tahun..Saya hendak memohon jawatan ini kerana ingin membantu keluarga saya di kampung..Sekiranya,ada kekosongan di tempat yang saya mohon ,boleh emailkan saya di syawallieeza_90@yahoo.com..terima kasih..

  103. Sy lepasan spm.umur 31 tahun.surirumah.area dungun,terengganu.hubungi sy 0145229783.ingin mencari kerja kerajaan.

  104. Siti Norhaidah Baharen on July 18th, 2014 at 4:54 pm

    Assalammualaikum dan salam sejahtera saya bekas pelajar dari kolej yayasan sabah berumur 22 dan baru habis belajar dalam bidang diploma kemahiran malaysia bidang ini tergolong dalam perbagai aspek. disini saya ingin menyertakan email sya S.nor_haidah@yahoo.com jika ada sebarang kerja kosong yang memerlukan pekerja sila email saya.

  105. NAZATUL ALIA BINTI MOHD JELANI on August 28th, 2014 at 2:35 pm

    assalamualaikum,saya seperti nama diatas amat berharap dengan kerjasama pihak tuan untuk memberikan saya sebarang jawatan yang ada.untuk pengetahuan pihak tuan saya berkelulusan diploma iaitu tamat tingkatan 6 dan berkerja hampir 2tahun sebagai cikgu taska dan baru sahaja berhenti kerja demi mencari peluang kerjaya yang lebih meluas ats bantuan pihak tuan.jika pihak tuan mempunyai sebarang jawatan kosong bolehlah hubungi/tinggalkan pesanan di no saya iaitu 0176897918.diharap pihak tuan dapat memberi respon terhadap perkara ini.

  106. Nasirudin Bin Iahra on September 1st, 2014 at 12:44 pm

    Assalamulaikom / Salam 1 Malaysia,
    Pada dua tahun yang lalu telah saya daftarkan permohonan jawatan pembantu tadbir Gred N17 (perkeranian dan operasi) di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA). Mengikut syarat permohonan saperti yang dikehendaki, saya mempunyai semua kelayakan. Oleh kerana minat yang tinggi dalam bidang perkeranian, saya telah memilih Kursus Pengurusan Pejabat semasa berada di Sekolah Menengah Vokasional. Saya memohon jasabaik pihak pentadbiran SPA memberi peluang untuk saya menghadiri temuduga bagi jawatan tersebut.
    Sekian dan berbanyak terima kasih.
    Tel Bimbit : 012-4415914

  107. SAYA SHIKIN JAIS, GRADUAN FAKULTI PENGURUSAN MAKLUMAT KHUSUS DALAM IJAZAH SARJANA MUDA PENGURUSAN REKOD. JIKA TERDAPAT SEBARANG JAWATAN KOSONG SUDILAH MENGHANTARKAN EMAIL DI shikinjais@gmail.com

  108. MUHAMMAD AMIR HANIF on October 31st, 2014 at 10:50 pm

    saya memohon jawatan kosong kerajaan….0135389648

Leave a Reply

279,050 views