8 Jawatan Kosong Terkini di Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP)

dbpJawatan Kosong Dewan Bahasa dan Pustaka(DBP) kali ini agak banyak, terdapat jawatan kosong pegawai, penolong pegawai, penolong akautan, setiausaha, penolong setiausaha, juruteknik komputer, pemandu, pembantu am pejabat. Calon mestilah berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan kosong. Untuk maklumat lanjut sila baca iklan di bawah;


JAWATAN KOSONG DBP:

1. PEGAWAI PERANCANG BAHASA GRED S41
2. PEGAWAI UNDANG-UNDANG GRED L41
3. PENOLONG PEGAWAI UNDANG-UNDANG GRED L29
4. PENOLONG AKAUNTAN GRED W27
5. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT/SETIAUSAHA PEJABAT GRED N17/N27
6. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT17
7. PEMANDU KENDERAAN GRED R3
8. PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1

Taraf Perkhidmatan: Tetap dan Berpencen Kumpulan
Perkhidmatan: Jawatan 1 dan 2 – Pengurusan dan Profesional Jawatan 3 hingga 8 – Sokongan

Permohonan hendaklah dibuat dalam Borang Permohonan Jawatan (Borang Personel 27/99). Borang dan syarat-syarat terperinci boleh diperoleh dengan melayari laman web Dewan Bahasa dan Pustaka

Borang permohonan yang telah lengkap hendaklah dikemukakan kepada:

KETUA PENGARAH,
DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA,
PETI SURAT 10803,
50926 KUALA LUMPUR.
(u.p.: Ketua Bahagian Pengurusan Sumber Manusia)

Tarikh tutup permohonan ialah pada 10 Oktober 2011 (Isnin)

Kepada anda yang berminat dengan mana-mana jawatan kosong di atas jangan berlengah lagi, tarikh tutupnya tidak lama lagi. Buat permohonan segera

Part Time Job Vacancy at Job Festival

if you are in university or large college, you will probably see periodic announcements for job vacancy at job fairs. After i was in class, I normally ignored these, contemplating, “I’ll get worried about locating a total time job vacancy after i graduate”. I am confident that a good deal of others imagined exactly the same thing about obtaining job vacancy.

Then a pal of mine was telling me about a job vacancy she had working part time in a tv station. She was even now two years away from graduating higher education and however she by now had a job vacancy within the discipline that she planned to go into. Since that time, she has graduated and been employed complete time at that Television station and drastically enjoys her job.

Wherever did she locate this wonderful part time job vacancy ? You guessed it, at a job honest. The cause that I never ever went to some job fair in my early college job or in higher school was that I assumed those people had been searching for serious full-time candidates and I couldn’t match that into my daily life. The big factor that I overlooked was that job fairs are used by businesses like a approach to cultivate expertise.

From the company’s perspective, a job fair is really a approach to set up a booth and have plenty of prospective employees come to them. From this pool of prospective staff, they may be capable of finding very good, pro-active, hard-working people who’ll soon possess every one of the requisite capabilities to become a useful part of their team.

But much more importantly, if a applicant reveals assure, they might provide them part-time work even though they finish their education and learning after which provide a full-time place the moment that particular person graduates.

Selecting a part-time worker to accomplish standard tasks within your enterprise and find out the way that things are completed within your office tends to make a whole lot of perception. With out any obligation the employer can see if a part time worker will suit into their company’s way of life so that after they graduate, they may be supplied a place that may changeover them to full-time perform with little to no necessary learning curve.

Considerably easier than employing somebody that has a diploma, but does not know a issue in regards to the special elements of one’s very own organization. It is sensible for businesses to retain students for part-time positions, and it is smart for college students to have experience inside their field of option ahead of graduating.

Job Vacancy Part Time Job Work from Home Finance hr admin marketing clerical bank it hotel graduate data entry work at home jobs at home online jobs Part Time Work Make Money Online earn internet typing make money from home Work at Home Part Time Cari Duit Internet Online Kerja Part Time di Malaysia Buat Duit di Rumah Kerja Sambilan Kerja Kosong Jawatan Kosong home based part time job in malaysia online jobs for college students career opportunities in malaysia online jobs work from home in malaysia part time online jobs part time vacancy online typing job part time job malaysia home-based business opportunities extra income jobsonline how to do business online Job Vacancies

148 Responses to “8 Jawatan Kosong Terkini di Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP)”

  1. Assalamualaikum, mohammad najmi mencari sebarang jawatan kosong yang bersesuaian dengan setarafnya SPM .jika ada kekosongan sila emailkan ; antivirusjahat@gmail.com
    T.Q

  2. nor baizura binti mohd halim on February 12th, 2012 at 1:22 am

    assalamualaikum,,saya ingin memohon jawatan PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT/SETIUSAHA PEJABAT GRED N17/N27..saya ingin mencari pekerjaan tetap..saya harap pihak tuan/puan dapat memberi peluang kepada saya..kerjasama pihak tuan.puan amat saya hargai..sila hubungi saya di no 0176081235..terima kasih

  3. Nk gelak org2 diatas yg bagi nombor telefon untuk dihubungi jika ada kerja kosong.fikirla sikit ni nak mohon kerja kerajaan,dalam 1 jawatan
    mungkin lebih 100 orang yang mohon.Jadi kita yang kena telefon bkn suruh majikan telefon kita.kalau nak tunggu majikan telefon kita sampai kiamat pun tak telefon sebabnya dalam 100 org 80 org yg berlumba2 untuk dapatkan jawatan,yang 20 lagi menunggu majikan telefon.menunggu dan terus menunggu.Igt kita bukan nak minta kerja operator kilang ataupun kedai mamak.kita nak minta kerja KERAJAAN.Jadi buat cara nak minta kerja kerajaan.
    Best Man Wins…

  4. anita a/p arokia swamy on February 14th, 2012 at 9:49 am

    gud morning i like to apply the job pembantu setiausaha pejabat/ setiausaha pejabat gred n17 / n27 and pembantu am pejabat gred n1. if got any vacany please email me or cal me at 016-6799077, tq

  5. nur lailyyatul sarah bt a.raman on February 15th, 2012 at 12:07 am

    Assalamualaikom..saya sara dari ipoh ingin mencari pengalaman dan mencari kerja tetap dalam bidang yang saya belaja iaitu pembantu setiausaha pejabat/setiausaha pejabat GRED N17/N27…harap sangat saya dapat kerana saya baru habis blaja dalam bidang setiausaha..boleh email kan kepada diasara90@yahoo.com/num saya 012-5404284

  6. assalammualaikum saya muhamed pydaus ingin mencari kerja tetap iaitu pemandu kenderaan GRED R3.Hanya jawatan ni saja yang saya boleh menjawat kerana saya menpunyai lesen B2,D,GDL,E Kejur..boleh emailkan kepada m.pay29@yahoo.com/HP no 0134064613..

  7. NELLY ANAK ANGKING on February 17th, 2012 at 12:07 am

    salam sajehtera,,saya ingin memohon kerja sebagaiPEMBANTU AM PEJABAT N1.Saya sangat berharap permohonan saya dapat di pertimbangkan oleh pihak pengurusan,

  8. farid nur farahana on February 20th, 2012 at 1:29 pm

    as’salamualaikum…saya farid nur farahana ingin memohon kerja sebagai PEMBANTU AM PEJABAT N1 dan PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT.saya merupakan pelajar lepasan spm dan saya sedang mencari pekerjaan.saya harap pemohonan saya diterima dan dipertimbangkan oleh pihak Tuan/Puan.Email saya nana_farahana93@yahoo.com dan telefon 07-5540855 H/P 012-7917307

  9. MOHD LUKMAN BIN MOHD SANUSI on February 23rd, 2012 at 5:23 pm

    Assalamualaikum. saya MOHD LUKMAN BIN MOHD SANUSI ingin memohon jawatan pembantu am pejabat sekiranya ada kekosongan. Saya mempunyai kelulusan Sijil Pelajaran Malaysia. Saya harap pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan saya. Sekiranya ingin menghubungi saya sila telefon di nombor OI4-2101576/ SAYA AMAT MEMERLUKAN PEKERJAAN TERSEBUT..MOHON DENGAN SANGAT, Sekian Terima Kasih.

  10. NOR MAHIDORA RAJAB on February 24th, 2012 at 2:30 am

    saya seperti nama diatas ingin memohon jawatan kosong pembantu am pejabat.Saya mempunyai kelulusan Sijil Pelajaran Malaysia dan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia.Saya sangat memerlukan jawatan tersebut.jutaan harapan saya bagi mendapatkan jawatan tersebut.
    Alamat saya:
    No 111, Felda Kerteh 05,
    Ketengah Jaya,
    23300 Dungun,
    Terengganu Darul Iman.
    No tel:019-9377369

  11. NOR AZIRA BINTI OTHMAN on February 25th, 2012 at 5:28 pm

    SAYA INGIN MEMOHON JAWATAN SEBAGAI PEMBANTU PEJEBAT GRED N1, SAYA MEMPUNYAI KELULUSAN DALAM BIDANG KEJURURAWATAN..SAYA HARAP PIHAK TUAN/PUAN DAPAT MEMPERTIMBANGKAN PERMOHONAN SAYA INI…0133593836

  12. sy berminat utk menjadi pembantu am pejabat, jika ada kekosongan,sila emailkan kpd sy.. terima kasih..

  13. NUR NASYRAH OMARDIN on March 5th, 2012 at 12:33 am

    saya mempunyai diploma dalam bidang sains setiusaha dan berminat untuk jawatan pembantu setiusaha. Saya mempunyai kemahiran dalam mengendalikan komputer dan mempunyai kemahiran trengkas dan note taking dengan kelajuan 25 psm. Saya juga mempunyai kemahiran menaip dengan kelajuan 38psm

  14. azilawati binti mustafa on March 7th, 2012 at 2:26 pm

    asskm tuan puan,saya minat dgn jawatan pegawai perangcang bahasa.saya memiliki ijazah.

  15. salam,saya mempunyai stpm,sy sedang cari jawatan sebagai penolong pegawai di sektor awam.

  16. mohd jeffri b haron on March 8th, 2012 at 11:56 pm

    Assalammualaikum kepada pihak Tuan/Puan. Saye berminat untuk bekerja sebagai pembantu AM PEJABAT .Jika ada kekosongan sila hubungi saya di no.0166340267

  17. nur shatihah binti razaki on March 10th, 2012 at 12:12 pm

    saya lepasan stpm sedang mencari pekerjaan di DBP.Saya berminat menjawat jawatan sebagai pembantu pejabat gred Ni, pembantu setiausaha pejabat.Saya sedia berkhidmat untuk DBP.Hubungilah saya di talian 0145144643 atau alamat di LOT 16797 KG GEMURUH,JALAN KELANTAN,21060 KUALA TERENGGANU

  18. MALISRE SHEKAR on March 13th, 2012 at 11:29 am

    Salam Sejahtera kepada pihak Tuan/Puan. Saye berminat untuk bekerja sebagai pembantu AM PEJABAT .Jika ada kekosongan sila hubungi saya di no.0163034626.

  19. Salam saya mencari kerja kalau ada kekosongan jawatan yang layak untuk saya..Diploma in healthcare managment…
    Jika ada, boleh tak hubungi saya di Talian 0178999294.
    KOTA KINABALU SABAH.

  20. MAZLINDA BINTI AHMAD on March 15th, 2012 at 1:25 pm

    Salam Sejahtera kepada pihak Tuan/Puan. Saye berminat untuk bekerja sebagai pembantu AM PEJABAT .Jika ada kekosongan sila hubungi saya di NO
    0173825448

  21. nurulain bt mastoji on March 15th, 2012 at 8:11 pm

    assalamualaikum,saya nurulain bt mastoji.dari Batu Pahat.Saya ingin memohon dan berminat untuk bekerja sebagai PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1.jika ada kekosongan jawatan tersebut,harap tuan/puan dapat hubungi saya ditalian 0177042099.terima kasih kerjasama tuan/puan amat saya hargai.

  22. Saya mahu bekerja di bawah Syarikat Kerajaan sebagai “Admin Assistant” pengalaman di dalam kerani pentadbiran selama 9 tahun. Saya berharap pihak Tuan/Puan dapat pertimbangkan.

  23. indra sharmilla inti agat on March 23rd, 2012 at 3:52 pm

    as’salamualaikum…saya indra sharmilla binti agat ingin memohon kerja sebagai PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1. saya sekarang sedang mencari pekerjaan.saya harap pemohonan saya diterima dan dipertimbangkan oleh pihak Tuan/Puan.Email saya ainzukh_86@hotmail.com dan telefon 012-6448032 / 014-9272708

  24. saraswati binti ruhalun on March 24th, 2012 at 8:52 pm

    assalamualaikum sya saraswati binti ruhalun ingin memohon kerja sebagai PEMBANTU AM GRED N1.saya amat memerlukan pekerjaan saya amat berharap permohonan saya dapat dipertimbangkan oleh pihak Tuan/Puan. bolehla hubungi saya di watie_purple@yahoo.com dan no hp 0145564282

  25. Salam…Saya Azriana ahmad ingin memohon jawatan sebagai Pembantu Am Gred N1..Saya 26 tahun, berasal dari Penang dan berkelulusan diploma pengurusan dari ICT Penang.Saya amat berharap mendapat jawatan ini atau apa-apa jawatan lain yg ditawarkan kepada saya.Di sini saya sertakan sekali nombor telefon saya kepada pihak Tuan/Puan untuk menghubungi saya..0174592766..terima kasih.

  26. rohaya che ismail on April 1st, 2012 at 5:21 pm

    assalamuaikium…saya lulusan diploma al-syariah…saya mencari kekosangan pekerjaan, jika ada kekosongan boleh emailkan @ hubungi sy do 0148397459….sy berpengalaman mengajar kafa selama setahun..berpengalaman dalam komputer..insyaalah..

  27. Abdul Syamim Bin Abd Shukor on April 5th, 2012 at 9:31 pm

    Hello,I’m Abdul Syamim Bin Abd Shukor from Bandar Enstek,KLIA.I have three work experience.I’m just have SPM.I’m very interesting to working at DBP .My height 160cm and weight 50kg.if vacancies provided,can call me at the number 017 6846856..I wait for the information.I hope I will get interview.Thanks you.

  28. NORAZIZAH MOHD JIDI on April 12th, 2012 at 10:19 am

    Salam 1 malaysia….saya norazizah mohd jidi ingin sekali memohon jawatan pembantu setiausaha pentadbiran gred n17 atau pembantu am gred n1.saya berkelulusan spm pangkat 2,menpunyai sijil kemahiran malaysia,sijil kesahteraan keluarga KEMAS,sijil komputer dan lain2.saya amat berminat dengan kerja ini.dan memang bercita-cita menjadi pembantu tadbir.saya telah banyak kali dan telah lama memohon jawatan ini dmana -mana jabatan yang menawarkan iklan jawatan ini,tetapi nasib belum menyebelahi saya.saya sangat berharap saya diberi peluang pekerjaan walaupn apapun jawatan yang sesuai dengan akademik dan kemahiran saya.saya harap dapat dihubungi di nombor ini 0195375841 beralamat peti surat 284,89808 beaufort sabah.

  29. NORAZIZAH MOHD JIDI on April 12th, 2012 at 10:21 am

    salam 1malaysia….dari norazizah

  30. yushaslina binti mohd nasir on April 16th, 2012 at 2:54 am

    sy brminat dgn jwatan kosong ini..sy kelulusan diploma tchnology infrmation…sy brmnat bkrja dlm bhagian prisian system ,asalkan yg brkaitan dgn kmputer..hubungi sy di 0196118471 @ 0179425593..

  31. mohd najib bin othman on April 16th, 2012 at 9:18 pm

    Akum sya skrg kja part time nk minta PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1 phone no 0176417501

  32. ABBAS SALIMIN B BULOU@ROLY on April 17th, 2012 at 11:17 pm

    Saya perlu perkerjaan yang sempurna untuk menjamin kehidupan yang baik,diharapkan pihak tuan/puan dapat mempertimbangkan permohonan saya

  33. Salam Sejahtera, saya nak tahu sama ada permohonan JAWATAN KOSONG DBP no.8 ni ada kekosongan jawatan di Kota Kinabalu Sabah? Harap anda dapat menjawab pertanyaan saya dalam email, sekian terima kasih :)

  34. NUR FATINAH HUMAIRA B. on April 22nd, 2012 at 3:58 pm

    salam sejahtera. sya fatinah,sya berminat dlm bidang kesetiushan jika terdpt kkesgn dlm jawtn trsbut sila maklumkn pd SY.

  35. NORANIS BINTI MAT ARIFFIN on April 22nd, 2012 at 8:49 pm

    Assalamualaikum sy sprt nma datas ingin memohon jawatan sbagai pmbntu am.sy amat brhrap phak tuan/puan dpt ptmbngkan pmntaan sy ini.sy mmpunyai sijil spm.hbngi sy d 0199258468..
    no 221 jalan sabak,
    kampung pantai dasar sabak,
    pengkalan chepa 16100 kota bharu,
    kelantan.

  36. Saya Cecilia Jaim berasal Dari penampang Sabah.saya baru sahaja tamat pengajian dalam dip.in e-secretaryship dan Sedang mencari pekerjaan yang tetap.saya mempunyai pengalaman dalam perkeranian selama 6 bulan.Saya Sangat komited untuk mendapatkan peluang ini.saya ingin menjawat PEMBANTU SETIAUSAHA PEJ/SETIAUSAHA PEJABAT GRED N1/N27.

  37. ARSITA BTE MADTASAN on May 6th, 2012 at 5:20 pm

    assalamulaikum..saya ARSITA BTE MADTASAN asal dari sabah.saya mempunyai sijil penilaian mnengah(SPM) SAYA berminat dalam DBP.. hubungi saya jika ada kekosongan. email ke arsitamadtasan@yahoo.com atau hp no 0135411548.

  38. ARSITA BTE MADTASAN on May 6th, 2012 at 5:24 pm

    assalamulaikum..saya ARSITA BTE MADTASAN asal dari sabah.saya mempunyai sijil penilaian mnengah(SPM) SAYA berminat dalam DBP.. hubungi saya jika ada kekosongan. email ke arsitamadtasan@yahoo.com atau hp no 0135411548..

  39. Salam saya zura.sya berminat dgn jawatan DBP.jika Ada kekosongan sila hubungi saya 0172829756 atau email kan azura_virgo18@yahoo.com saya ingin menimba pengalaman baru.saya amat memerlukan Kerja.apa apa jawatan pun takpa.

  40. mohd jeffri b haron on May 17th, 2012 at 5:49 pm

    salam saya jeffri .brminat dgn jawatan DBP.JIKA ADA KEKOSONGAN bagi pembantu am sila hubungi saya 0166340267.saya harap pihak tuan/puan dapat mengambil saya bekerja di DBP dan saya berbesar hati dapat berkhidmat dgn DBP.terima kasih….

  41. salam sy sofia,ingin mohon pekerjaan dalam pengurusan pejabat…jika ada kekosongan boleh e-mail saya…dan hubungi saya 0145159508…

  42. Beary bin laidi on May 25th, 2012 at 6:54 pm

    Saya beary bin laidi… saya amat berminat untuk berkerja di dewan pustaka dan bahasa… sekiranya ada kekosongan bolehla hubungi saya di talian 0148634712/0178368906..

  43. nurdzatin adawiyah on June 13th, 2012 at 2:47 pm

    SAYA NURDZATIN ADAWIYAH BTE ROZAIDI BERKELULUSAN SIJIL TEKNOLOGI MAKLUMAT, SANGAT BERMINAT UNTUK BERKRJA DI BIDANG INI. SEKIRANYA ADA KEKOSONGAN JAWATAN DI POS MALAYSIA BOLEH LAH MENGHUBUNGI SAYA DI NOMBOR INI 0129439150. TERIMA KASIH.

  44. saya masih belajar di college , ingin mencari pengalaman..saya nak tanya ada tak jawatan kosong ? job menaip document di rumah..menaip document , bill atau maklumat..yang menggunakan Microsoft word , excel atau power point…saya juga tahu sedikit je pasal web design..

    saya ingin mencari kerja untuk membantu keluarga..

    kalau ada , tolong email..
    email : l3al3y0135@yahoo.com

  45. nur azreeny bt abd gafar on July 11th, 2012 at 5:40 pm

    sya nur azreeny bt abd gafar..
    berminat dlm bidang ini.. mempunyai sijil SPM shja.. sekira ny sya d terima..hubungi sya d no 0193219130 atau emil azreenyazreeny@yahoo.com kerjasama tuan puan amat la hargai

  46. syahruddin bin ismail on July 15th, 2012 at 12:53 pm

    sy berminat utk memohon jawatan PEGAWAI PERANCANG BAHASA,,saya hanya mpunyai sijil spm dan sijil stpm shaja..sekiranya saya di terima,saya akan berusaha utk jalankan tugas yang diamanahkan kepada saya dengan sebaik mungkin…Harap pihak tuan dapat pertimbangkan,sekiranya saya layak,hubungi saya di nmbor 0148466008

  47. nur farhanim ghani on July 26th, 2012 at 2:17 pm

    assalamualaikum…sya bminat utk bkje d bhgian pembantu setiausaha pejabat/setiausaha pejabat gred n17/n27…sy sdg mncri kje tetap.. di harap sy ditrima…hubungi sya 019-7376089

  48. nor kartini binti abrahim on July 31st, 2012 at 1:15 pm

    mohon utuk memnta pekerja pembntu setiausaha pejabt.
    kerana sy kini dim tahap 3 dalm pemblajaran setiausaha dan perniagaan di leboh ampng kuala lumpur,sila hubungi saya di talian 0173439520
    terima kasih,jasa baik anda sentiasa dikenang

  49. Muhammad jabri al-qawiyul hakim bin yeop on August 5th, 2012 at 8:19 am

    salam..saya ingin memohon pekerjaan sebagai pembantu am pejabat..sy berkelulusan spm dan stam..jika ada hubungi sy di talian 013-6346871..

  50. Mena Sri Gayathri D/O Arumugam on August 6th, 2012 at 9:21 am

    salam sejahtera.Saya mena sri gayathri mohon utuk memnta pekerja pembntu am pejabt.saya hanya mpunyai sijil spm dan sijil It shaja.sekiranya saya di terima sila hubungi saya di talian 0162984860, terima kasih,jasa baik anda.

  51. farhana baharuddin on August 12th, 2012 at 9:24 am

    Name:Farhana Binti Baharuddin
    Umur :24
    Status:berkhawin
    Kelayakkan:Spm/Skm level 2&3 (It Sistem)

    sekiranya ada kekosongan bg jawatan pembantu setiausaha dan pembantu am pejabat sila hubungi saya di 0176707658.harap pemohonan ini di pertimbangkan.sekian..

  52. nurul afirah md raub on August 24th, 2012 at 2:53 pm

    assalammualaikum.saya nurul afirah ingin memohon kerja sebagai pembantu setiausaha pejabat atau pembantu am pejabat.saya berkelayakan spm.jika ada kekosongan boleh email kepada saya cutesweet385@yahoo.com atau hubungi saya di 017-3926345.harap pemohonan ini dipertimbangkan.terima kasih.

  53. saya ingin memohon kerja sebagai pembantu setiausaha pejabat atau pembantu am pejabat.saya berkelulusan stpm dan spm.sila email saya di el_fina17@yahoo.com

  54. saya ingin memohon kerja sebagai pembantu am pejabat.saya fresh graduan dlm bidang pengurusan.sila email saya fyfy_areyou@yahoo.com..harap permohonan ini dipertimbangkan..terima kasih

  55. Jazzree bin ali hassan on August 30th, 2012 at 6:15 pm

    Asslmmualikum dan salam 1 malaysia. Saya jazzree b ali hassan brumur 30thun menetap d 30 kmpung titi kasai,34500 batu kurau perak. Saya ingin memohon pemandu, saya memiliki lesen gdl D dan E kejor, brpengalaman bawa lori 3tahun. Saya harap pihak tuan dapat mebantu saya

  56. Jazzree bin ali hassan on August 30th, 2012 at 6:17 pm

    No tel 0165017478/0194258250

  57. 8. PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1
    masih ade kekosongan jawatan ini lagi. sy fresh graduate untuk diploma CNC PRICISION technology, GERMAN -MALAYSIAN INSTITUTE. PLEASE EMAIL ME. TQ & REGARD

  58. Nurul Izzaidah Binti Zin Azman on September 5th, 2012 at 6:18 pm

    Assalamualaikum , saya Nurul Izzaidah Binti Zin Azman berumur 20 tahun . Saya seorang lepasan STPM dan kini berkerja sebagai pembantu klinik . Saya berminat dengan jawatan sebagai Pembantu Am . Sekiranya pihak Tuan/Puan sudi mengambil saya bekerja , sila hubungi saya di 0194796475 atau email saya di nurulazman92@ymail.com . Kerjasama dari pihak Tuan/Puan amatlah saya hargai . Terima Kasih .

  59. saya radyipah fadzim…saya berkelulusan stpm.jika ada kekosongan jawatan hubungi sya 0197041417 kerana saya amat berminat.terima kasih

  60. sy bekelulusan spm. dan sy juga berminat dan jika di beri peluang emelkn kpd sy sue_anis90@yahoo.com
    alamat ke: no 27 kg.lintah slim village,
    35800 slim river, perak
    no tel: 012 5314055

  61. Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..

    Tuan/puan..
    saya siti Hamidah binti Ramli..,berkelulusan SIJIL PELAJARAN MALAYSIA(SPM),mempunyai pegalaman bekerja sebagai pembantu tadbir sambilan harian di unit penilaian dan peperiksaan (UPP)di Pejabat Pelajaran Wilayah Persekutuan Putrajaya..,berminat dalam menjawat jawatan sebagai Pembantu Am Pejabat Gred N1,Pembantu Setiausaha Pejabat,saya berharap agar pemohonan saya ini diterima oleh pihak Tuan,,dan pihak tuan boleh mempertimbangkan lagi..,saya sedia berkhidmat untuk DBP, daan mejalankan,melaksanakan tugas dan tanggungjawab dengan penuh amanah..
    sekiranya pemohonan saya ini diterima..,pihak tuan blh mghubungi saya di talian 0139893397 atau email kn cytyhamidah@yahoo.com/cyunx.baby@yahoo.com
    jasa baik pihak tuan akan saya hargai

  62. JAMRIAH RAMBAKON on September 20th, 2012 at 9:53 am

    SAYA JAMRIAH RAMBAKON BERKELULUSAN SIJIL PELAJARAN MALAYSIA(SPM)DAN MEMPUNYAI SIJIL PERKERANIAN DAN KESETIAUSAHAAN GRED N17 SERTA MEMPUNYAI PENGALAMAN SEBAGAI PEMBANTU TADBIR SELAMA 6BULAN DI PEJABAT ZON PEDALAMAN UTARA YAYASAN SABAH KENINGAU. DIMANA SAYA BERMINAT MENJAWAT JAWATAN SEBAGAI PEMBANTU AM PEJABAT DI ORGANISASI TUAN PUAN, SAYA BERHARAP AGAR PERMOHONAN SAYA DI LULUSASKAN OLEH PIHAK TUAN PUAN. SEKIRANYA PERMOHONAN SAYA DILULUSKAN PIHAK TUAN PUAN BOLEH MENGHUBUNGI SAYA DI TALIAN 0198042053 ATAU MELALUI EMAIL onoi92@yahoo.com
    SEGALA PERTIMBANGAN TUAN PUAN TERHADAP PERMOHONAN SAYA, DI DAHULUKAN DENGAN SEKIAN TERIMA KASIH.

  63. Norhatika Jalaluddin on September 20th, 2012 at 6:59 pm

    Name:Norhatika Binti Jalaluddin
    Umur :22
    Status:Bujang
    Kelayakkan:Diploma Kejuruteraan Awam (Politeknik)

    sekiranya ada kekosongan jawatan di Dewan Bahsa Dan Pustaka, sila hubungi saya di 0132839455 atau email pada saya hatika_90@yahoo.com.
    Harap pemohonan ini dapat encik/cik pertimbangkan.Sekian..

  64. SAYA NURUL MAZIDAH BT BADROL HISHAM..UMUR 21 THN.BERKELULUSAN SPM 6B 1c 2d.JIKA ADA PELUANG MAHU CUBA NASIB DENGAN BERKERJA DENGAN MENJAWAT JAWATAN PEMBANTU AM PEJABAT ATAU MANA2 YANG SESUAI DENGAN SAYA.SILA HUBUNGI NOMBOR 0174279027.TQ

  65. hairul nahar bin habit on September 25th, 2012 at 4:51 pm

    saya berminat dgn jawatan pemandu kenderaan di d.b.p sila hubungi saya 0194312674

  66. Nurul Nabila binti Omar Ali on October 3rd, 2012 at 4:07 pm

    sya brmnt dlm kja nie,,,tlh hbngi sya jka anda mmrlukn sya 01114868703

  67. mohd nizam ishak on October 6th, 2012 at 10:10 am

    saya mohd nizam ishak berasal dari johor umur 25 tahun berstatus bujang meminati peluang pekerjaan sebagai pemandu kenderaan mempunyai lesen memandu kelas b2,D,GDL,sekiranya sy berpeluang pihak tuan boleh hubungi sy no tel:0175258991 atau alamat no17 jalan sri benut3 taman sri benut 82200 benut pontian johor

  68. jariah bt taip on October 7th, 2012 at 9:43 am

    saya jariah berasal dari sarawak umur 21 thun berstatus bujang meminati peluang pekerjaan sebagai pembantu am pejabat dan mana2 yang sesuai dgan saya.saya hnya brkelulusan spm sahaja.sila hubungi saya jika da kekosongan (01129944557)

  69. Betul gak apa yg en Azmi ckp 2..kita nk pohon kerja kerajaan mesti la kena gayanye bukan nk pohon kerja kilang atau kedai runcit..apa2 pun usaha mesti berterusan,yg selebihnye kita tawakal serah pd tuhan.

  70. SITI NURUL AISAH BINTI AHMAD on November 19th, 2012 at 11:01 pm

    Saya yang bernama diatas berminat untuk berkerja, saya lepasan SPM ingin mengambil pengalaman berkerja. Saya tidak pernah berkerja. Saya bersedia untuk berkerja ditempat TUAN/PUAN. Sila hubungi saya ditalian 0176897040.

  71. assalamaulaikum sya siti hawa ingin memohon PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1,sye lepasan SPM ingin mngambil pekerjaan ini.Sila hubungi sya ditalian 0176925721.

  72. nurul rasida md desa on November 22nd, 2012 at 2:37 pm

    assalamualaikum sya rasida ingin memohon PEMBANTU AM PEJABAT,sya lepasan diploma health care managment.Sila hubungi saya 0172064776

  73. salam sejahtera..saya juliana cynthia ingin memohon jawatan kosong N17/N27.apa2 maklumat tentang jawatan tersebut,boleh email kepada saya..sekian,terima kasih..

  74. NUR AINI BINTI ISMAIL on November 28th, 2012 at 3:46 pm

    SAYA BERUMUR 20THN SAYA INGIN MNCARI PRKERJAAN TETAP DI SAMPING MMBNTU KELUARGA…SAYA HANYA BERKELULUSAN SPM DN SAYA INGIN MEMOHON UTK KEKOSONGAN JAWATAN UTK PEMBANTU AM PEJABAT GREDN1 JIKA ADA APA2 MAKLUMAT MENGENAI PERKERJAAN INI TOLONG HUBUNGI SAYA DI
    012-2342654

  75. Nurulhanan Mahadi on December 9th, 2012 at 3:54 pm

    assalamualaikum..saya nurul.Saya berumur 19 tahun.saya ingin memohon jawatan pembantu AM pejabat.jika ada apa-apa maklumat sila hubungi saya di 0145132150.saya berharap sangat mendapat pekerjaan ini.terima kasih…

  76. saya seorang graduan diploma teknologi penbuatan di politeknik kuching sarawak dengan Pnm : 2.81 Hpnm : 2.72 dan baru saja menamatkan pengajian saya pada bulan lepas. saya berharap dapat mengisi kekosongan di DBP setaraf dengan kelayakan saya. saya belum mempunyai sebarang pengalaman kerja yang tetap tetapi di politeknik kmi akan menjalani 6 bln latihan industri pada semester 4 untuk menerapkan budaya bekerja kepada kami. saya akn meninggalkan no.telefon dan email jika pihak tuan/puan menginginkan maklumat daripada saya sendiri. terima kasih.

  77. no telefon : 0142873591 email : julianasian@rocketmail.com
    teeima kasih.

  78. Rohaya binti Jaafar on December 15th, 2012 at 5:03 pm

    saya seperti nama diatas ingin memohon jawatan sijil am pejabat.saya berkelulusan spm.saya mempunyai sijil komputer dan sijil juruteknik komputer tahap 1&2.saya sangat memerlukan jawatan tersebut.
    alamat saya:-
    NO 049 KAMPUNG TELOK 26630 PEKAN,PAHANG.
    NO TEL:0199261810

  79. norsiah binti othman on December 22nd, 2012 at 4:43 pm

    asalammualaikum….saya seperti nama di atas ingin memohan jawatan sebagai Pembantu Am Pejabat gred N1.kelulusan tertinggi saya SPM.(BM = 4B, P.ISLAM = 6C, SEJARAH = 4B, SAINS = 6C, KESUSASTERAAN MELAYU = 8E, PEN.SENI = 6C DAN PERDAGANGGAN = 7D. saya harap permohonan ini dapat pihak tuanpuan pertimbangkan. sekian terima kasih…

  80. norsiah binti othman on December 22nd, 2012 at 4:54 pm

    asalammualaikum….saya seperti nama di atas ingin memohan jawatan sebagai Pembantu Am Pejabat gred N1.kelulusan tertinggi saya SPM.(BM = 4B, P.ISLAM = 6C, SEJARAH = 4B, SAINS = 6C, KESUSASTERAAN MELAYU = 8E, PEN.SENI = 6C DAN PERDAGANGGAN = 7D. saya harap permohonan ini dapat pihak tuanpuan pertimbangkan. sekian terima kasih.
    NORSIAH BTE OTHMAN,
    BATU 9 PANTAI KUNDUR,
    76400TANJUNG KLING,MELAKA.
    NO.TEL:017-3789257

  81. salam 1 mqlaysia.saya parames berasal dari seremban.saya belajar ambi kursus teknologi telekomunikasi.saya pandai dalam mengendalikan komputer dalam powerpoint dan excel dan juga dapt membaiki komputer yang telah rosak
    pihak pengurusan boleh menghubungi saya dalam talian 0146307027

  82. Dayang Nur Amierah Shaqilla Binti Awang Moludin on December 30th, 2012 at 3:53 pm

    Assalamualaikum…..Saya Dayang Nur Amierah Shaqilla Binti Awang Moludin.Berasal dari Sarawak.Saya berminat dengan jawatan kosong yang tertera diatas. Bersama-sama ini saya sertakan maklumat diri saya :-
    Nama : Dayang Nur Amierah Shaqilla Binti Awang Moludin
    No. Kad Pengenalan : 890307-13-5792
    Tarikh. Lahir : 07-03-1989
    Umur : 23 tahun
    Jantina Perempuan
    Bangsa : Melayu
    Etnik : Melayu
    Agama : Islam
    Taraf. Perkahwinan : Bujang
    No. Telefon : 013-8266384
    Email :dyzame@yahoo.com
    Alamat : Lot 6193, Lorong 4A, Kampung Lot Baru Fasa 2,
    94300 Kota Samarahan,Sarawak.
    Kelulusan Tertinggi Diploma Kejuruteraan Mekanikal
    (Politeknik Kuching Sarawak)
    Pertuturan : Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris (Fasih)
    Penulisan : Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris (Fasih)
    Pengalaman: Pernah berkhidmat sebagai pembanci selama dua bulan dan
    pernah menjalani Latihan Perindustrian di Universiti
    Malaysia Sarawak(UNIMAS) selama enam bulan bermula 27
    Julai 2009 sehingga 25 Desember 2009
    Diharapkan pihak tuan dapat pertimbangkan permohonan saya ini.
    Sekian, terima kasih.

  83. Haniyatul Husna Binti Md Mohtar on January 1st, 2013 at 10:57 am

    Assalamualaikum.. Saya Haniyatul Husna Lepasan Sarjana Muda Undang-Undang dan Syariah dari UKM, sangat berminat dengan jawatan yang ditawarkan ini… Jika Allah menentukan itu menjadi rezeki saya , Allhamdullillah Syukur dan berbanyak2 terima kasih … jika permohonan saya ini boleh dipertimbangkan oleh pihak tuan/puan besarlah harapan saya kiranya dapat hubungi saya di telepon ini 0192997141 atau misshusna_viva@yahoo.com

  84. Aslinda Binti Suwan on January 4th, 2013 at 10:46 pm

    Saya Aslinda Binti Suwan kelulusan Diploma Akauntansi dari Politeknik Kota Kinabalu berminat dengan jawatan ini. Saya berharap pihak tuan dapat memberi apa sahaja kekosongan di syarikat tuan dengan kelayakan yang saya ada. saya amat berharap pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan saya. Jika ada kekosongan boleh hubungi saya di talian 0145586557. sekian terima kasih.

  85. SAIFUL ASRAI BIN OSEMAN on January 12th, 2013 at 7:00 pm

    PEMANDU KENDERAAN GRED R3
    PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1

  86. Amirah Bt Md Nasher on January 27th, 2013 at 10:59 pm

    Saya Amirah Bt Md Nasher berkelulusan ijazah sarjana muda pendidikan , major perdagangan. saya berminat dengan jawatan yang ditawarkan. Harap pihak tuan/puan dapat menimbang permohonan saya untuk mengisi kekosongan yang ada. tuan/puan boleh menghubungi saya ditalian ini 019 6905625.sekian terima kasih

  87. NADZIRAH BINTI MOHD KASSIM on January 31st, 2013 at 1:42 pm

    Saya NADZIRAH BINTI MOHD KASSIM berkelulusan dalam sijil elektronik industri. saya berminat untuk mengisi kekosongan jawatan pembantu am pejabat N1. sokongann daripada pihak tuan/puan amat saya perlukan. tuan/puan boleh menghubungi saya ditalian 0172907895. sekian terima kasih

  88. salam,

    saya berminat untuk mengisi jawatan pembantu am pejabat..
    memandangkan saya pernah bekerja disalah sebuah pejabat di shah alam..
    pengalaman cuma setahun lebih sahaja..
    jika diberi peluang,insyaallah..bersyukur sgt2..
    saya harap pihak tuan dpt pertimbangkan peluang saya ini..
    jika pihak tuan perlukan saya,boleh hubungi saya 0142658070..
    sekian,terima kasih..

    male,21 years old,stay in saujana utama sg buloh..

  89. Saya Anna Nurhanie Syuhada Binti Mohd Saudi numbor kad pengenalan 921020-01-6226 pelajar lepasan dari Putra Intellect Interbnational College, Puchong jurusan Diploma In Risk Management (Diploma Pengurusan Risiko). Saya dengan rasa rendah diri memohon jasa baik tuan untuk mengisi jawatan kosong di cawangan tuan sekiranya ada kekosongan. Saya adalah lepasan pelatih praktikal Dari Malis Perbandaran Kulaijaya dalam Jabatan Undang-Undang Dan Penguatkuasaan.

    Skop jurusan yang telah saya pelajari antaranya ialah Criminal Procedure & Law Of Enforcement, Risk Management & Crisis Handling, Human Resource & Talent Management, Public Relations & Business Communication, Managerial Mathematics & Statistics, Frand Detection & Corporate Intelligence, Business Management & Organizational Behavior, Decision Making & Problem Solving, Analytical Reasoning & Critical Thinking, Health And Safety Management. Diharap dengan ilmu yang saya timba ini dapat saya gunakan sebaik mungkin di cawangan tuan. Tambahan itu, saya juga boleh bekerja dalam masa yang panjang, boleh bekerja secara berkumpulan juga sedia menerima kritikan atau teguran yang membina.

    Saya amat berharap permohonan kerja ini akan tuan pertimbangkan kerana saya ingin bekerja dan memberi sepenuh perhatian di samping meningkatkan margin keuntungan syarikat.

    0127916241 / 0127810284 / 0127001967

  90. halik bin wahab on February 7th, 2013 at 6:43 pm

    saya halik wahab ingin memohon sebarang jawatan dengan spm setaraf..di harap pihak tuan dapat mempertimbangkan..sila hubungi saya 0198275790

  91. MOHAMAD SAHARIZAL BIN ABU BAKAR on March 12th, 2013 at 7:30 pm

    BERKELULUSAN SPM..25 TAHUN

  92. Rohaya binti Jaafar on March 14th, 2013 at 9:49 pm

    Assalamualaikum..salam sejahtera saya rohaya binti jaafar ingin memohon jawatan pembantu am pejabat gred n1,saya mempunyai kelulusan pmr dan spm saya sangat berharap permohonan saya dapat di pertimbangakan oleh pihak pengurusan,tuan/puan boleh menhubungi saya ditalian 019-9261810 sekian terima kasih.

  93. Nur hasmadiana on March 15th, 2013 at 8:07 pm

    Saya nur Hasmadiana … Saya ingin memohon jawatan Pembantu am pejabat .. Saya mmerlukan pkerjaan scepat mungkin …

  94. Sivsangkari A/P Arumugam on March 21st, 2013 at 3:13 pm

    saya sivasangkari dari negeri perak ingin mana jua jawatan yang terdapat di jabatan ini dengan ini saya telah menamatkan pelajaran saya sebagai ijazah sarjana muda pendidikan khasnya bahagian kaunseling.harap tuan/puan layan balasan yang denagn segera.

  95. nurain binti zain on March 25th, 2013 at 12:34 pm

    assalamualaikum saya nurain binti zain yg berumur 24 tahun saya ingin memohon jawatan pembantu am dan saya mempunyai sijil spm sahaja saya ingin pekerjaan ini secepat yang mungkin…

  96. SELLA BINTI WAHID on March 28th, 2013 at 2:39 pm

    SAYA SELLA BINTI WAHID LEPASAN DARI POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH TG MALIM PERAK DALAM BIDANG DIPLOMA KEJ.ELEKTRONIK MEMOHON JAWATAN SEBAGAI JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT17 DAN PENOLONG PEGAWAI UNDANG-UNDANG JIKA BERKELAYAKAN DENGAN SIJIL SAYA..DIHARAP PEMOHONAN SAYA DAPAT PERHATIAN DARI PIHAK TUAN..SEKIAN

  97. Siti Noratika Binti Abdullah on March 28th, 2013 at 2:42 pm

    Saya Siti Noratka Binti Abdullah sangat berminat dengan jawatan pembantu am rendah.Saya mempunyai pengalaman kerja di pusat dialisis selama 2 tahun.Saya berusia 22 tahun

  98. saya salah seorang graduan lepasan ilp.memiliki SKM teknologi maklumat(sistem)tahap3.Sebelum ni bekerja sebagai juruteknik komputer..
    Jika ada kekosongan jawatan di syarikat tuan/puan sila hubungi saya di talian:0127865837/0197765784
    Alamat:NO 1 JaLaN wAroNG fEldA BUkiT bATU 81020 kUlaI JayA
    81020 Kulai, Malaysia

  99. siti aisyah bt mohamad ismail on April 4th, 2013 at 7:22 pm

    assalamualaikum…

    Saya SITI AISYAH BINTI MOHAMAD ISMAIL.Saya amat berminat dengan jawatan yang pihak tuan\puan tawarkan.Saya berharap pihak tuan\puan dapat memberi peluang kepada saya untuk tawaran tersebut.Saya amat hargai jasa pihak tuan\puan jika memberi peluang kepada saya.Saya berharap pihak tuan\puan dapat menghubungi saya pada no ini 013-9600417.

    Sekian,terima kasih

  100. saya mazlizawati sedang mencari kerja kosong dijabatan kerajaan dari dulu sampai sekarang belum mendapat pekerjaan lagi.saya hanya spm dan berminat untuk kekosongan pembantu tadbir atau pembantu am kerani.h/019-9352533.tq.

  101. Mary Magdalene Dominic on April 13th, 2013 at 11:54 pm

    I’m Mary Magdalene Dominic. I have experienced in clerical field for past six years in environmental firm. I’m 33 years old. I’m able to do all task of clerical work and easy moving with my colic’s. I highly hope DBP will call me for an interview in near future. My contact num : 016-4038520. Thank you.

  102. Saya winah augustine sedang mcari-cari kerja kerjaan.. harap pihak tuan\puan dpt pertimbang kan. Saya amat mminati perkerjaan kerani..

  103. Nor azma bt salleh on April 24th, 2013 at 12:13 pm

    Saya amat berminat dgn tawaran pihak tuan.saya berkelulusan spm tetapi telah banyak mempunyai pngalaman pekerjaan..saya berminat untuk menjadi setiausaha ataupun pembantu am

    No tel:0172801002
    Alamat:kg alor geliong
    16800 pasir puteh kelantan

  104. hajarah bt osman on April 25th, 2013 at 9:26 am

    as salam…saya berminat untuk bekerj ad DBP…hubungi saya d 011 1275 16644

  105. Tuan/puan..sekiranya masih ada kekosongan,saya berminat menyertai…lulusan STPM…sekian..

  106. saya lepasan diploma multimedia saya berminat dengan jawatan yang di tawarkan jika pihak tuan/puan berminat untuk mengambil saya boleh hubungi saya di :
    tel : 0169789143
    email : i_zie88@yahoo.com

  107. siti noor khairunnisah bt mohamad on May 19th, 2013 at 8:43 pm

    assalamualaikum dan salam satu malaysia ,sy siti noor khairunnisah sy masih mencari perkerjaan tetap di sektor kerajaan dan swasta ,sy lepasan stpm pd thun 2010 kni sy hnye berkerje biase dan gaji yg tidak tetap .sy berumur 22 tahun untuk maklumat tuan dan puan berasal dr kuala terengganu ,sy berminat dgn tawaran kerje tersebut jika pihak tuan merasakan sy layak untuk megisi kekosongan di bahagian PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1 bleh lh menghubungi sy di talian 0199418413 .


    8. PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1
    .sekian terime kasih…

  108. siti noor khairunnisah bt mohamad on May 19th, 2013 at 8:44 pm

    assalamualaikum dan salam satu malaysia ,sy siti noor khairunnisah sy masih mencari perkerjaan tetap di sektor kerajaan dan swasta ,sy lepasan stpm pd thun 2010 kni sy hnye berkerje biase dan gaji yg tidak tetap .sy berumur 22 tahun untuk maklumat tuan dan puan berasal dr kuala terengganu ,sy berminat dgn tawaran kerje tersebut jika pihak tuan merasakan sy layak untuk megisi kekosongan di bahagian PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1 bleh lh menghubungi sy di talian 0199418413 .

    .sekian terime kasih…

  109. Nurul Islamiah Bt Abd Latif on July 29th, 2013 at 10:33 pm

    SY CUMA ADA SPM SAHAJA…TAPI SY ADA PENNGALAMAN JGA..KALAU BLH TOLONG, SILA CLL NO HP INI,0183990433 TQ

  110. NOORHAFIZZAM BIN AYUF on August 25th, 2013 at 9:46 pm

    sy NOORHAFIZZAM BIN AYUF berumur 21tahun hanya memiliki spm sahaja, ingin memohon apa-apa jawatan yang sesuai…saya mempunyai pegalaman kerja selama 5 tahun….hubungi saya(0173689270) terima kasih

  111. IRA FATIN BINTI NORIZAN on August 26th, 2013 at 8:46 pm

    Saya IRA FATIN BINTI NORIZAN memiliki diploma in civil engineering. Saya amat berminat sekali dengan tawaran yang disediakan oleh pihak tuan/puan. Jika berminat ingin mengambil saya, boleh hubungi saya di :

    tel : 014-7396595

    e-mail : irafatin_norizan@yahoo.com

  112. Saya Lilly a/p Selvaraja, dari Negeri Sembilan ingin mana jua jawatan yang terdapat di jabatan ini. Dengan ini saya telah menamatkan pelajaran saya sebagai ijazah sarjana muda Bahsa dan Linguistik Melayu.Harap tuan/puan layan balasan ini dengan segera.

  113. SIti Khatijah bt BUstaman on November 28th, 2013 at 10:39 pm

    Assalamualaikum,
    saya berminat memohon kerja di DBP KUCHING SARAWAK sekiranya terdapat kekosongan
    Saya ingin memohon jawatan sebagai pembantu am,saya tidak mempunyai pengalaman kerja yang banyak tetapi cepat mempelajari sesuatu yang baru,berkelulusan STPM dan mempunyai sijil komputer.Sekiranya terdapat kekosongan hubungi no 019 8492835.Sekian terima kasih.

  114. suhani samsudin on March 4th, 2014 at 8:51 am

    Assalamualaikum saya suhani samsudin saya berumur 21 tahun.berkelulusan spm saya sangat berminat dengan jawatan pembantu am.kalau masih terdapat kekosongan hubungilah saya 0145526991…terima kasih…

  115. radha jayaletchumi on April 1st, 2014 at 9:49 pm

    saya sangat sangat berminat untuk menjadi pembantu am. saya berkelulusan spm dan stpm. saya aliran kesusasteraan yang sangat bagus. saya berharap sangat dapat menjadi pembantu am sebab saya mempunyai pengalaman selama 14 tahun dalam mengendalikan urusan pejabat. saya moga dapat kerja in. diharap dapat menghubungi saya di talian 016-6435452

  116. NUR AMALINA BINTI MAZLAN on April 23rd, 2014 at 1:21 pm

    assalamualaikum . saya nur amalina binti mazlan . saya mencari kekosongan kerja dengan kelayakan SPM . saya terima apa sahaja syarat termasuk bekerja di luar dari negeri saya, terengganu . semoga permohonan saya dipertimbangkan . saya amat memerlukan kerja ini . sekian terima kasih

  117. NUR AMALINA BINTI MAZLAN on April 23rd, 2014 at 1:24 pm

    assalamualaikum . saya nur amalina binti mazlan . saya berkelulusan SPM . saya memohon andai terdapat kerja kosong di syarikat tuan/ puan , hubungi saya di talian 0199474076 . email amalina8193@gmail.com . moga permohonan saya dipertimbangkan . terima kasih.

  118. siti zaharah bt muhammad on August 19th, 2014 at 10:52 am

    Saya siti zaharah bt muhammad,20 tahun lulusan STPM sangat berminat untuk menjadi kerani atau pembantu am pejabat..jika masih ad kekosongan diharapkan tuan/puan dapat menghubungi saya di 0148148051 @ email : areramuhd@gmail.com..terima kasih

  119. nur farhana kamaruddin on September 6th, 2014 at 3:23 pm

    Assalamualaikum. Saya nur farhana binti kamaruddin, saya berkelulusan spm dan saya memohon andai terdapat kerja kosong di syarikat tuan/ puan email; farhana_jefry@Yahoo.com, harap tuan / puan layan balasan ini dengan segera…..

  120. MUHAMMAD RIZUAN BIN JOLIUS on November 26th, 2014 at 11:43 pm

    ASSALAMMUALAIKUM SAYA MUHAMMAD RIZUAN BIN JOLIUS YANG BERKELULUSAN SPM INGIN MEMOHON KEKOSONGAN YANG TERTERA DALAM WEBSITE (DBP) JIKA MASIH ADA PENERIMAAN JAWATAN YANG SAYA MOHON IALAH NO.8 PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1.JIKA SAYA DIBERI PELUANG SILA EMAIL KAN ke(yuyunleeeee@gmail.com) TERIMA KASIH ATAS SEGALA MAKLUMAT PEKERJAAN

  121. AZRI BIN ZAMZURI on December 3rd, 2014 at 2:18 pm

    saya memohon jawatan

  122. AZRI BIN ZAMZURI on December 3rd, 2014 at 2:19 pm

    saya memohon jawatan PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1

  123. Assalamulaikum Dan Salam Sejatera…

    Tuan/Puan,

    MEMOHON JAWATAN PEMBANTU AM PEJABAT (N1) TETAP

    Dengan segala hormatnya merujuk perkara saya ingin memohon Jawatan Pembantu Am Pejabat (N1) Tetap di Tempat Dewan Bahasa Dan Pustaka di Tempat Tuan/Puan. Saya Siti Maryam Bte Mohd Jabir, saya merupakan lepasan di Ploma (HR) Pengurusan Sumber Manusia. Saya amat berminat jawatan tersebut dapat mengisi kekosongan pekerjaan di Dewan Bahasa Dan Pustaka di Tempat Tuan/Puan.Saya Siti Maryam berharap dan berbesar hati jika pihak Tuan/ Puan dapat memberi peluang kepada saya siti maryam mengambil sistem kerja baru pengurusan di tempat Tuan. Jasabaik Tuan/Puan amat di hargai atas permohonan saya siti maryam memberi peluang yang baik sistem tugas yang di berikan dan di laksanakan pihak Tuan. Sekian Terima kasih.

    ” BERKHIDMAT UNTUK NEGARA ”

    YANG BENAR,

    ( SITI MARYAM BTE MOHD JABIR )
    K/P: 780525-01-5134
    TEL : 0177954094

    ” RESUME ”

    NAMA: SITI MARYAM BTE MOHD JABIR
    K/P : 780525-01-5134
    TEL : 0177954094
    UMUR: 36 TAHUN
    AGAMA : ISLAM
    WARGANEGARA : MALAYSIA
    STATUS : BERKAHWIN
    ASAL : BATU PAHAT, JOHOR.
    HOBI : SUKA MEMBACA/ BERSUKAN/ MEMBANTU ANAK YATIM KEBAJIKAN
    AKTIVITI : PUTERI ISLAM/ BULAN SABIT MERAH/ PUTERI UMNO SKUDAI, JOHOR/ PERBARISAN ANTARA SUKAN.
    BERKELAYAKAN: SPM/ DI PLOMA (HR) PENGURUSAN SUMBER MANUSIA (U@A)
    ALAMAT: NO.38, JALAN PERWIRA 3, TAMAN UNGKU TUN AMINAH, SKUDAI, JOHOR BAHRU.

  124. assalammualikum sy siti nur lailah..ingin memohon jawatan yg di kemukakan..kelulusan SPM harap pihak tuan boleh menghubungi sy 0173134380

  125. assalamualaikum..sy amirul hakkimi,,ingin memohon jawatan yg di paparkan…kelulusan sy diploma,,harap pihak tuan boleh menghubungi sya di talian 0176972458

  126. assalamualaikum…sy norizan , sy ingin memohon jwtn yg di paparkan….sy berkelulusan stpm, d mempunyai byk pengalaman terutama sbgi pem. tadbir…..sekirenye di tawarkn jwtn ln pn sy sedia menerimanye…..sy hrp pihak tuan/puan dpt menghubungi sy 0123570241

  127. salam hormat saya ucapkan..saya harrison ingin memohon jawatan yg dipaparkan..sya brkelulusan spm ingin memohon jawatan sebagai pamandu kenderaan bsrta pngalaman saya bekrja sbagai pemandu lori sekarang..saya brharap pihak tuan dpt mnghubungi saya di talian 0198913227..skiranya saya diterima saya amat mnghargainya dan brterima kasih..

  128. AWG MUHAMMAH HAMIZAN BIN AWG ZAMALI on February 27th, 2015 at 8:29 pm

    Assalamulaikum Dan Salam Sejatera…
    Tuan/Puan,
    MEMOHON JAWATAN PEMBANTU AM PEJABAT (N1) TETAP
    Dengan segala hormatnya merujuk perkara saya ingin memohon Jawatan Pembantu Am Pejabat (N1) Tetap di Tempat Dewan Bahasa Dan Pustaka di Tempat Tuan/Puan. Saya Awg Muhammad Hamizan Bin Awg Zamali, saya merupakan lepasan SPM. Saya amat berminat jawatan tersebut dapat mengisi kekosongan pekerjaan di Dewan Bahasa Dan Pustaka di Tempat Tuan/Puan.Saya Awg Muhammad Hamizan berharap dan berbesar hati jika pihak Tuan/ Puan dapat memberi peluang kepada saya untuk mengambil sistem kerja baru pengurusan di tempat Tuan. Jasabaik Tuan/Puan amat di hargai atas permohonan saya Awg Muhammad Hamizan memberi peluang yang baik sistem tugas yang di berikan dan di laksanakan pihak Tuan. Sekian Terima kasih.
    ” BERKHIDMAT UNTUK NEGARA ”
    YANG BENAR,
    ( AWG MUHAMMAD HAMIZAN BIN AWG ZAMALI )
    K/P: 951013-13-5283
    TEL : 0198986449
    ” RESUME ”
    NAMA: AWG MUHAMMAD HAMIZAN BIN AWG ZAMALI
    K/P : 951013-13-5283
    TEL : 0198986449
    UMUR: 20 TAHUN
    AGAMA : ISLAM
    WARGANEGARA : MALAYSIA
    STATUS : BUJANG
    ASAL : KUCHING SARAWAK.
    HOBI : SUKA MENAIP DAN SUKA MELUKIS
    AKTIVITI : BULAN SABIT MERAH & BADMINTON.
    BERKELAYAKAN: SPM
    ALAMAT: NO 30C, KAMPUNG TENGAH LINGGA, 94900 SRI AMAN, SARAWAK.

    assalamualaikum..saya Awg Muhammad Hamizan Bin Awg Zamali ingin memohon jawatan yang di paparkan.kelulusan saya SPM, harap pihak tuan boleh menghubungi saya di talian 0198986449

  129. salam sejahtera, saya cyimel anak rarli, saya cukup berminat dengan jawatan yang ditawarkan oleh pihak tuan/puan, saya mempunya kelayakan spm mendapat 6 kredit dan saya juga mempunyai sijil tinggi pelajaran malaysia (STPM) dengan mendapat PNGK 1.83. saya mempunyai pengalaman bekerja dalam bidang pengurusan stor. saya amat memerlukan bidang kerja seperti ini.Saya amat berbesar hati sekiranya pihak tuan menghubungi saya di no. 011-25068495.Jika terdapat kekosongan jawatan bersesuaian dengan kelayakan saya.Terima Kasih.

  130. Assalamulaikum Dan Salam Sejatera…
    Tuan/Puan,
    MEMOHON JAWATAN PEMBANTU AM PEJABAT GRED(N1) TETAP
    Dengan segala hormatnya merujuk perkara saya ingin memohon Jawatan Pembantu Am Pejabat (N1) Tetap di Tempat Dewan Bahasa Dan Pustaka. Saya Jamaliah binti Mahmud, saya lepasan SPM. Saya amat berminat jawatan tersebut dapat mengisi kekosongan pekerjaan di Dewan Bahasa Dan Pustaka di Tempat Tuan/Puan.Saya berharap dan berbesar hati jika pihak Tuan/ Puan dapat memberi peluang kepada saya. Jasabaik Tuan/Puan amat di hargai atas permohonan saya memberi peluang yang baik sistem tugas yang di berikan dan di laksanakan pihak Tuan. Sekian Terima kasih.
    ” BERKHIDMAT UNTUK NEGARA ”
    YANG BENAR,
    ( JAMALIAH BINTI MAHMUD )
    K/P: 801101-13-5554
    TEL : 011-14005780
    ” RESUME ”
    NAMA: JAMALIAH BINTI MAHMUD K/P : 801101-13-5554
    TEL : 011-14005780
    UMUR: 34 TAHUN
    AGAMA : ISLAM
    WARGANEGARA : MALAYSIA
    STATUS : KAHWIN
    ASAL : KUCHING SARAWAK.
    HOBI : SUKA MELUKIS
    AKTIVITI : BERSUKAN.
    BERKELAYAKAN: SPM
    ALAMAT: NO 125A, KAMPUNG TABUAN HILIR JALAN TABUAN MELAYU, 93450 KUCHING, SARAWAK.

  131. Thilagaa a/p Balakrishnan on May 6th, 2015 at 12:33 am

    Hi sir/madam, Im THILAGAA BALAKRISHNANJEEGA Would like to Apply job vacant above as (n1) as noted above ( Dewan Bahasa Dan Pustaka).By this time i Would like to inform that my ambition and my life time dream to be a part of goverment staff sir/madam. I haved Applied for more than four times since 2011 but there was no reply at All. I hope this time sir/madam will go through my resume which i attached below. Hope i will be a part of the family as sir/madam thank You. 1 MALAYSIA.. NAMA: THILAGAA A/P BALAKRISHNAN. NO K/P : 870319-02-6368. UMUR : 28 TAHUN
    AGAMA : HINDU
    WARGANEGARA : MALAYSIA
    STATUS : KHAWIN
    ASAL: KEDAH
    ALAMAT SEKARANG : T1-3-3 TREASURE VILLE APARTMENT,11500 BANDAR BARU AYER ITAM ,PULAU PINANG.
    HOBI : MEMBACA ( BUKU/NOVEL)
    AKTIVITI : MELAYARI LAMAN WEB.
    KELAYAKAN : SPM – LULUS SEMUA MATA PELAJARAN
    : 2 CREDIT – B.TAMIL & KESUSASTERAAN .
    KEBOLEHAN : MICROSOFT – WORD,EXCEL DAN POWER POINT.

  132. Thilagaa a/p Balakrishnan on May 6th, 2015 at 12:36 am

    Thilagaa a/p Balakrishnan on May 6th, 2015 at 12:33 am
    Hi sir/madam, Im THILAGAA BALAKRISHNANJEEGA Would like to Apply job vacant above as (n1) as noted above ( Dewan Bahasa Dan Pustaka).By this time i Would like to inform that my ambition and my life time dream to be a part of goverment staff sir/madam. I haved Applied for more than four times since 2011 but there was no reply at All. I hope this time sir/madam will go through my resume which i attached below. Hope i will be a part of the family as sir/madam thank You. 1 MALAYSIA.. NAMA: THILAGAA A/P BALAKRISHNAN. NO K/P : 870319-02-6368. UMUR : 28 TAHUN
    AGAMA : HINDU
    WARGANEGARA : MALAYSIA
    STATUS : KHAWIN
    ASAL: KEDAH
    ALAMAT SEKARANG : T1-3-3 TREASURE VILLE APARTMENT,11500 BANDAR BARU AYER ITAM ,PULAU PINANG.
    HOBI : MEMBACA ( BUKU/NOVEL)
    AKTIVITI : MELAYARI LAMAN WEB.
    KELAYAKAN : SPM – LULUS SEMUA MATA PELAJARAN
    : 2 CREDIT – B.TAMIL & KESUSASTERAAN .
    KEBOLEHAN : MICROSOFT – WORD,EXCEL DAN POWER POINT.
    H/P NO : 016 4060328/ 017 5346815
    EMAIL : jeega@icloud.com

  133. Hashela Hasanal Basri on May 26th, 2015 at 1:35 pm

    Memohon jawatan Pembantu Am pejabat Gred N1.Dengan segala hormatnya merujuk seperti perkara di atas,saya ingi memohon jawatan pembantu Am pejabat di Dewan bahasa dan pustaka di miri sarawak.saya hashela hasanal basri lepasan spm.saya berminat dengan jawatan tersebut.Saya berharap Tuan/Puan dapat mempertimbangkan dan memberi peluang kepada saya.jasa baik Tuan/Puan saya dahului dengan ribuan Terima kasih
    “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA”
    Yang Benar
    (HASHELA BINTI HASANAL BASRI)
    890608-13-5198
    013-5668664
    RESUME
    NAMA;HASHELA BT HASANAL BASRI
    NO TEL;013-5668664
    ASAL:BELAGA,SARAWAK
    UMUR;26 TAHUN
    STATUS;BELUM BERKAHWIN
    HOBI;BERSUKAN DAN MEMBACA
    ALAMAT;TR LATO JUMAN LONG AMO,96900 BELAGA.
    KELAYAKAN;SPM.

  134. Jennifer Thomas on June 8th, 2015 at 12:03 am

    Saya ingin memohon sebagai pembantu am pejabat gred N1.Saya hanya ada kelulusan SPM dan STPM.Jika ada kekosongan,boleh menghubungi says d Italian 01126849180.

  135. Jennifer Thomas on June 8th, 2015 at 12:05 am

    Saya ingin memohon sebagai pembantu am pejabat gred N1.Saya hanya ada kelulusan SPM dan STPM.Jika ada kekosongan,boleh menghubungi saya di talian 01126849180.

  136. Assalamualaikum dan salam sejahtera.
    TUAN/PUAN
    MEMOHON JAWATAN PEMBANTU AM PEJABATGREAD (N1) TETAP.
    Dengan segala hormatnya merujuk seperti perkara diatas ,saya ingin memohon
    jawatan pembantu am pejabat dewan bahasa dan pustaka di kuching sarawak.
    Saya Siti norakmar binti mohamed seorang lepasan SPM .Saya sangat berminat
    dengan jawatan tersebut.Saya berharap agar pihak TUAN/PUAN dapat
    mempertimbangkan dan memberi peluang kepada saya..jasa baik TUAN/PUAN
    saya dahului dengan ribuan terima kasih..
    “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA”
    Yang benar
    (SITI NORAKMAR BINTI MOHAMED)
    Email/G.mail:sitinorakmar0707@g.mail.com
    Ic num:900707-13-5034
    RESUME
    NAMA:SITI NORAKMAR BINTI MOHAMED
    NO TEL:0148923429/0198155754
    UMUR:25
    KELAYAKAN:SPM
    HOBI:MEMBACA
    PENGALAMAN:PERNAH BEKERJA DI KEDAI TELEKOMUNIKASI DAN JURUWANG.
    ALAMAT:KPG RIMBA PADI ,JALAN ENSENGEI,94700 SERIAN SARAWAK.

  137. SITI NURHUDA ZAINAL on June 27th, 2015 at 5:43 pm

    Saya seperti nama di atas, saya sangat berminat dengan pemohonan pembantu setiausaha pejabat. Saya mempunyai sijil SPM dan STPM. Mempunyai pengalaman bekerja hampir satu tahun. Saya mempunyai lesen B2 dan D. Saya amat berbesar hati jika pihak Tuan/Puan menghubungi saya di 0135358026 dan email saya Adilahzainal42@gmail

  138. Bennedick rabong ak arup on July 13th, 2015 at 8:59 am

    Saya seperti nama diatas,berminat memohon jawatan PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1 tetap.dengan segala hormatnya,saya ingin memohon PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1 DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA di kuching,sarawak.saya BENNEDICK RABONG AK ARUP lepasan tingkatan 3 (PMR).saya sangat berminat dengan jawatan tersebut.saya harap pihak tuan,puan dapat mempertimbangkan dan memberi peluang kepada saya.saya sudah berkeluarga,umur 36 tahun,buat masa sekarang bekerja sebagai pengawal keselamatan di sebuah syarikat agensi di johor.EMEL:BENNEDICKARUP@GMAIL.COM TELEFON NO:0196776685.saya amat berbesar hati jika pihak TUAN/PUAN menghubungi saya.

  139. MOHD SYAFIQ BIN JAFRI on July 26th, 2015 at 8:08 pm

    Assalamulaikum Dan Salam Sejatera…
    Tuan/Puan,
    MEMOHON JAWATAN PEMBANTU AM PEJABAT (N1) TETAP
    Dengan segala hormatnya merujuk perkara saya MOHD SYAFIQ BIN JAFRI ingin memohon Jawatan Pembantu Am Pejabat (N1) Tetap di Tempat Dewan Bahasa Dan Pustaka di Tempat Tuan/Puan. Saya MOHD SYAFIQ BIN JAFRI merupakan lepasan SPM. Saya amat berminat jawatan tersebut dapat mengisi kekosongan pekerjaan di Dewan Bahasa Dan Pustaka di Tempat Tuan/Puan.Saya Awg Muhammad Hamizan berharap dan berbesar hati jika pihak Tuan/ Puan dapat memberi peluang kepada saya untuk mengambil sistem kerja baru pengurusan di tempat Tuan. Jasabaik Tuan/Puan amat di hargai atas permohonan saya memberi peluang yang baik sistem tugas yang di berikan dan di laksanakan pihak Tuan. Sekian Terima kasih.

    No.Telefon 013-6739763
    Email syafiqjafri69@gmail.com

  140. NOR FAZLINA ISMAIL on September 1st, 2015 at 2:49 pm

    ASSALAMUALAIKUM , Saya lepasan STPM . Saya tidak dapat menyambung ke ipt krn kwangan yg tidak mencukupi . Jd, sy berminat untk mencari kerja yg tetap untk membantu keluarga dan adik beradik sy. Saya berbesar hati jika dapat mengisi kekosongan ini .Boleh hubungi saya (0179346136) wsalam .

  141. Assalamualaikum,saya sangat berminat dengan permohonan pembantu am pejabat gred N1,saya membesar hati jika dapat mengisi kekosongan ini.boleh hubungi sy 0198901297

  142. NUR AZIELAIKA BINTI AHADI on November 18th, 2015 at 6:31 am

    Mencari peluang pekerjaan

  143. Jefri ananda bin zainal on January 27th, 2016 at 9:26 am

    age:22 tahun
    no phone:0173299050
    status;single
    gender; male
    relegion islam
    nationality malaysia
    qualification;spm diploma eksekutif
    i want any job in government thank you

  144. nur afrina binti musa on January 31st, 2016 at 1:38 pm

    age=19 years old
    no phone=0163621019
    status=single@belum berkahwin
    gender=female
    relegion=islam
    nationality=malaysia
    qualification=spm
    pengalaman kerja=mengaja kafa di sekolah bukit rokan utara n tadika pasti di taman regent
    hopefully saya dapat kerja under goverment….thank you

  145. MAHYU BIN ZULKAFLI on June 15th, 2016 at 4:36 pm

    Sy mahyu bin zulkafli
    Umur 18
    Pencapaian sijil kemahiran malaysia tahap3
    Dalambidang it networking
    No tel.01125818895
    mahyuzulkafli17@gmail.com

  146. MUHD ARSYAD BIN ABD HALIM on October 5th, 2016 at 8:58 pm

    SAYA MERUPAKAN PELAJAR DARI UiTM KELANTAN KAMPUS MACHANG DALAM PENGURUSAN MAKLUMAT DAN SAYA BERHARAP DAPAT DITERIMA BEKERJA.
    NO.TELEFON 0197853698

  147. Nur Syuhada Binti Zalmi on April 8th, 2017 at 8:25 pm

    Assalamuailaikum,saya nur syuhada binti zalmi berumur 18 tahun,saya berminat untuk berkhidmat bekerja dibawah sektor pekerjaan ini.
    saya menerima semua pekerjaan yang tersenarai di atas.Saya harap pihak yang terlibat dapat membantu saya bekerja dalam pekerjaan ini.In sya allah saya akan menjalankan segala tugas yang diberikan oleh pihak yang berkuasa dalam pekerjaan yang saya terlibat.Jika saya terpilih saya harap pihak yg terlibat dapat email saya dan menelefon saya dengan secepat mungkin.Disini saya bersertakan bersama email dan no.telefon saya.sekian terima kasih.
    email:nursyuhadazalmi@yahoo.com
    no.telefon;0135341310

  148. Rufen Sie uns an unter +49 1805015490

  149. IRENE ANAK SAMAN on August 22nd, 2017 at 6:39 pm

    Tuan/Puan

    Saya Irene Anak Saman berasal dari Bau,Kuching,Sarawak.Sebelum ni saya bekerja sebagai sales assitant dengan company Duty Free Zone,Arrival KLIA,Airport.

    Saya berminat untuk berkhidmat dibawah sektor pekerjaan ini seperti yang tersenarai.Saya telah sediakan resume yang bekaitan untuk rujukan tuan/puan.

    Segala maklumbalas dari pihak tuan/puan amatlah saya hargai dan boleh menghubungi saya di talian 01119877876 ataupun email irenesaman1993@gmail.com.

    Terima kasih.

  150. Please call us at +49 1805015490

Leave a Reply

78,661 views