Peluang Kerja Di Bata - Admin Assistant

Bata adalah peruncit kasut terkemuka di dunia dan pengeluar yang beroperasi merentasi 5 benua. Jenama Bata telah bertapak di sejak sekian lama. Bata Malaysia kini mengendalikan rangkaian runcit dengan lebih daripada 250 kedai yang menawarkan pengalaman membeli-belah yang baru kepada pelanggan.

Bata sedang mencari warganegara Malaysia yang bermotivasi dan mempunyai komitmen yang tinggi untuk mengisi jawatan kosong sebagai Pembantu Pengurusan (Admin Assistant). Kelulusan minimum ialah Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), graduan Universiti juga digalakkan memohon. Untuk maklumat lanjut sila baca keterangan iklan berikut.

Job Title: Admin Assistant
Location: Damansara Perdana, Selangor

Responsibilities:

- Provide support in a variety of capabilities which may include, copy services, sorting mails and filling of correspondence.
- To organize and handle all fax matters & all correspondences.
- To carry out administrative work including basic accounting.
- To monitor the renewal, termination, payment of Group Insurance and to process form submission for any insurance claims.
- Perform any other duties as assigned to you from time to time.

Requirements:

- Candidate must possess at least a SPM/ O Level, STPM/ A Level/Pre-U.
- University/colleges students looking for part time job are encouraged to apply.
- PC Literate with MS Office, Microsoft Word and Excel is added advantage.
- Ability to start work immediately is an added advantage.
- Must be able to work independently, disciplined, honest and reliable.
- Required language(s) : English, Bahasa Malaysia, Chinese

Interested candidates are invited to write in with a complete resume, salary details and a recent passport size photograph (n.r) to:

The Human Resources Manager
Bata (Malaysia) Sdn. Bhd. (167120-P)
B17, Menara Bata,
No. 8, Jalan PJU 8/8A,
Bandar Damansara Perdana,
47820, Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan

Email: hr@bata.com.my
Website : www.bata.com or www.bata.com.my

Only shortlisted candidates will be notified

Make arrangements Your Job Search

Are you aware that seeking a job can be a difficult and time-consuming process. Several a instances you’ve got a purpose like searching for the correct job vacancy, so there is certainly not lots of search concerned. But much more usually than not, it gets to be a Job Search since you never specifically understand what job vacancy you’re searching for. That which you know is the fact that you will need a fresh job vacancy, however the who, what, wherever and which job queries are vast open up. It can be this type of search that may grow to be chaotic. The alternatives are irresistible such as you want all of them. In case you are organized it’s going to enable you to remain sensible regarding the time-frame and also the work necessary as part of your job vacancy search.

To become an improved organizer of one’s job vacancy search, invest time and power within the correct places. This will likely generate outcomes and job vacancy provides a lot more speedily than should you had not. But this does not suggest that you just commit days jointly to acquire oneself organized. Set a deadline and perform difficult to meet that restrict. This may allow you to get your ducks within a row. Develop up a technique to monitor your job search. Hunt the net job boards and browse skilled journals. Consider complete benefit in the numerous occupation advice guides offered. Maintain report of the every day pursuits such as contacts, dates, interviews and follow-ups. This will likely enable you to cross off work opportunities vacancy as soon as they may be stuffed or if you are not able to acquire any even more inside the software procedure.

It is rather important that you just control your job search and maintain a monitor in the job vacancies you discover, the work vacancies you’ve got submitted your software to, the resumes and cover letters you’ve place ahead, as well as the networking contacts you might be seeking ahead to. It would seems like a whole lot, but it is not all that tough. Even though you will find less positions accessible and several candidates for each job vacancy opening, and you also not simply need to be aggressive but super-competitive in order in order to produce a robust good impression on each and every employing supervisor, recruiter, and networking make contact with. You’ll find methods to obtain your job search below handle. To create it trouble-free, arrange your job search, make innovative usage of your time and develop robust networks.

You may listen to that looking for a job vacancy search can be a intricate procedure. As a result, you’ll have to handle your duties whenever you are seeking a job vacancy. These consist of resume producing, tailoring it for related job possibility, seeking job chances on-line, applying to positions open up in your case, interviewing, plus much more. It is vital and crucial to interrupt down the method and path every one of the projects allied with it. Whether or not this is a job search or an job interview or perhaps a cellphone phone, When you’ve got invested you valuable time for job search, it gets to be substantial to stick to via your invested time. It doesn’t matter what the consequence with the interaction is, this is a smart way to make and preserve your own identification and develop goodwill for just about any job vacancy chances to return.

Job Vacancy Part Time Job Work from Home Finance hr admin marketing clerical bank it hotel graduate data entry work at home jobs at home online jobs Part Time Work Make Money Online earn internet typing make money from home Work at Home Part Time Cari Duit Internet Online Kerja Part Time di Malaysia Buat Duit di Rumah Kerja Sambilan Kerja Kosong Jawatan Kosong home based part time job in malaysia online jobs for college students career opportunities in malaysia online jobs work from home in malaysia part time online jobs part time vacancy online typing job part time job malaysia home-based business opportunities extra income jobsonline how to do business online Job Vacancies

47 Responses to “Peluang Kerja Di Bata - Admin Assistant”

  1. MUS BIN MUHAMAD on March 17th, 2012 at 3:55 pm

    salam sejahtera, saya adalah seperti yg tertera di atas. Saya ingin memohon kerjaya sebagai pembantu pengurusan dalam syarikat bata ini. Saya brhrap sngt tuan membri peluang dan maklum balas kpada saya di nombor 0105881130. Maklum blas tuan/puan adalah sangt saya hargai dan harapkan.

  2. nur nisha bte muhd rafi on March 19th, 2012 at 11:16 pm

    i would like to working in your organisation .. i am diploma holder .. i have experience training in Stamford college Malacca which i study right now .. i would able to do any type of admin job ..
    do not hesitate to call me (0136319505) .. thank you ..

  3. Syahir Omar Mukhtar on March 23rd, 2012 at 12:07 am

    salam..saya ingin memohon jawatan yang diberikan oleh syarikat ini.emailkan saya di mr_stylomailo@yahoo.com

  4. Siti Aiwajamna Bt Jamali on March 25th, 2012 at 2:49 pm

    Salam 1Malaysia, saya berminat dengan jawatan yang ditawarkan. Saya berkelulusan SPM dan berpengalaman sebagai Admin Assistance. Maklum balas dari pihak tuan amat saya hargai. Pihak tuan boleh menghubungi saya di 0177586123. Sekian..

  5. NUR IZZATI AYU BT ABAS on April 3rd, 2012 at 10:46 pm

    salam 1Malaysia. saya berminat dengan kerja yang ditawarkan oleh pihak tuan. saya berkelulusan SPM dan Diploma in Business Study. Saya sedang mencari kerja sambilan sebelum meneruskan pengajian pada bulan september nanti. Harap maklum balas dari pihak tuan dan amat saya hargai. Pihak tuan boleh menghubungi saya seperti di bawah :

    012-6097019
    zatie.izal@gmail.com

    terima kasih.

  6. Umi Nasihah Bt Mohd Nasir on April 7th, 2012 at 8:21 pm

    I would like apply in the position your offer, and I have Diploma in Office Management(UiTM), and i has experience working as HR Assistant, hope your can give feedback as soon as possible.
    please do not hesitate to call me-

    017-9610417
    (umie)

  7. Noor azian binti Ibrahim on April 15th, 2012 at 10:13 pm

    salam 1Malaysia. Saya berminat dengan jawatan yang ditawarkan oleh pihak tuan.Saya lepasan matrikulasi dalam aliran perakaunan dan kini sedang menuntut dalam bidang ekonomi antarabangsa.Saya amat berminat dengan jawatan yang ditawarkan oleh pihak tuan.Saya berharap pihak tuan dapat memberikan peluang kepada saya untuk menimba ilmu dan pengalaman dalam bidang ini.Maklum balas dari pihak tuan amat saya hargai.Pihak tuan boleh menghubungi saya di:

    017-2987332
    alfiatbasimah@gmail.com

    Terima Kasih.

  8. Noorakmar Binti Mohamad Izhar on April 16th, 2012 at 5:02 pm

    Saya Noorakmar binti Mohamad Izhar ingin memohon jawatan pembantu tadbir atau pembantu akauntan.saya mempunyai keputusan spm yang agak baik dan saya bercadang untuk tidak melanjutkan pelajaran saya kerana mempunyai masalah kewangan keluarga.oleh yang demikian,saya ingin memohon jawatan tersebut untuk dijadikan sebagai kerjaya saya.jika pihak tuan/puan berminat untuk mengambil saya sebagai pekerja,pihak tuan/puan boleh menghubungi saya di nombor 017-4606361 atau menghantar jawapan kepada saya melalui emel saya.

    kerjasama daripada pihak tuan/puan amatlah saya hargai.
    terima kasih.

  9. Nur Faizatul Azzni Binti Ibrahim on April 26th, 2012 at 4:02 pm

    Saya Nur Faizatul Azzni Binti Ibrahim ingin memohon jawatan yang ditawarkan iaitu sebagai Admin Assistant. Saya lulusan Diploma In Managment di Kolej PTPL Sungai Petani, Kedah. Saya amat berminat dengan tawaran jawatan yang dikemukakan dan akan memberi perkhidmatan yang terbaik untuk syaikat tuan/puan jika ditawarkan bekerja. Kerjasama dari pihak tuan/puan amat saya hargai. Tuan/puan boleh menghubungi saya di talian 013-4761397

    Terima Kasih

  10. salam 1malaysia…sy berminat dgn pekerjaan yang ditawarkan.sekiranya pihak tuan memerlukan khidmat sy bolehlah hubungi sy 0176348070 atau email sy iekastarfish91@gmail.com.

  11. siti noredayu on May 11th, 2012 at 4:44 pm

    I am graduates from University Technology Mara and hold Degree in Accounting 2012.I would like to apply for any vacancies that suitable with my field of study and qualification.

    I can contribute to your company since I have accounting knowledge. I also have knowledge about UBS accounting software and ACL audit software. I also have expert knowledge in Microsoft Word, Excel, PowerPoint and Access.

    I would be grateful if you could give me an opportunity for an interview. Please call me 0148096683.

    Thank you.

    Yours faithfully,
    (SITI NOREDAYU BT ABDULLAH)

  12. saya berminat dengan kerja yang ditawarkan…sy mempunyai kelulusan dip hotel managment…sy mempunyai pengalaman sebagai 3 thun sebgai pekerja part time di pizza hut sebagai casher dan custemer servise..harap pihak anda dpt memberi peluang pekerjaan kpd sy..terima ksih…

  13. Saya belum mempunyai kerja dan ibu saya selalu marah saya untuk mencari kerja tetep saya harap saya mendapat sebagai kerani..amen

    0138897833

  14. harap maklum, kalau berminat, sila hantarkan resume pada alamat yang tertera di atas..bukan di ruangan komen.cara2 memohon pun sudah dijelaskan

  15. harap maklum, kalau berminat, sila hantarkan resume pada alamat yang tertera di atas..bukan di ruangan komen.cara2 memohon pun sudah dijelaskan

  16. Saya sangat berminat dengan jawatan kosong ini,Saya mempunyai diploma dlm bidang IT dan mempunyai pengetahuan di dalam bidang akaun,pengurusan dan promosi..

    Saya akan berterima kasih jika anda mampu memberi saya peluang untuk . Sila hubungi saya melaliu alamat email : shuna_tyo90@yahoo.com

    Terima kasih.

  17. NUR ASWANIE BINTI ASMI on August 24th, 2012 at 4:24 pm

    salam…sy wani igin memohon jawatan kosng
    dlm syarikat bata ini.harap kerjasama tuan dialukan terima kash…0192958652

  18. salam 1 malaysia

    saya ingin memohon jawatan kosong didalam syarikat bata ini..
    saya berkelulusan diploma di dlm bidang pengurusan..Sila hubungi saya melalui email fyfy_areyou@yahoo.com..diharap pemohonan sy dipertimbangkan…terima kasih

  19. SAYA NURUL MAZIDAH BT BADROL HISHAM.UMUR 21THN BERKELULUSAN SPM 6B1C 2D.SAYA MAKU MEMOHON KERJA KOSONG DI ATAS SILA HUBUNGI NOMBOR TELEFON 0174279027..TQ

  20. MOHAMAD FAUZI BIN RAMLE on September 27th, 2012 at 10:13 pm

    SALAM…SAYA BERUMUR 23 TAHUN DAN LEPASAN SPM 2006, PENGALAMAN BEKERJA SEBELUM INI IALAH SUPERVISOR DI KILANG DAN PERNAH MENJADI QUALITY CONTROL DI KILANG. SAYA CUBA UNTUK MENGUBAH TARAF HIDUP SAYA, SEKARANG SAYA BERHARAP PIHAK TUAN/PUAN YANG MAMPU MEMBERI SAYA PEKERJAAN YANG BOLEH MEMBANTU SAYA. KERJASAMA ANDA SANGAT SAYA HARGAI.

  21. siti zubaidah binti mustapa on October 1st, 2012 at 5:14 pm

    SAYA SITI ZUBAIDAH BINYI MUSTAPA. UMUR SAYA 21TAHUN. SAYA IGIN BEKERJA.SAYA HARAP TUAN N PUAN BOLEH MEMBANYU SAYA. TERIMA KASIH

  22. Nurul Nabila binti Omar Ali on October 3rd, 2012 at 4:04 pm

    sya brmnt dlm kja nie,,sla hbngi sya jka anda mmrlukn sya 01114868703

  23. Deswanti bt Abdullah on October 12th, 2012 at 5:12 pm

    saya Deswanti Bt abdullah,menetap di Kuching sarawak.saya berminat dengan pekerjaan yang ditawarkan.sila hubungi saya di 0119354479 jika ada sebarang kekosongan.Terima kasaih.

  24. Deswanti bt Abdullah on October 12th, 2012 at 5:15 pm

    Saya Deswanti Bt Abdullah,menetap di kuching sarawak.Saya berminat dengan pekerjaan yanh ditawarkan di atas.Sial hubungi saya di 01119354479 jika ada sebarang kekosongan.Terima kasih.

  25. mohammad izafarina bin bohari on October 20th, 2012 at 12:38 am

    saya mohammad izafarina bin bohari,berasal dari kuching sarawak.saya berumur 221 tahun,berkelulusan sijil kejuruteraan awam dan berkelulusan diploma kejuruteraan awam.saya amat berminat perkerjaan yang ditawarkan diatas.semoga pihak tuan/puan dapat beri jasa baik atas permohonan saya.sila hubungi saya sekiranya ada kekosongan(01119896045)terima kasih.

  26. mohammad izafarina bin bohari on October 20th, 2012 at 12:39 am

    saya mohammad izafarina bin bohari,berasal dari kuching sarawak.saya berumur 21 tahun,berkelulusan sijil kejuruteraan awam dan berkelulusan diploma kejuruteraan awam.saya amat berminat perkerjaan yang ditawarkan diatas.semoga pihak tuan/puan dapat beri jasa baik atas permohonan saya.sila hubungi saya sekiranya ada kekosongan(01119896045)terima kasih.

  27. rapizah bte abd rahman on October 22nd, 2012 at 4:07 pm

    saya Rapizah bte abd rahman,berasal dr sabah.berumur 28 tahun dan mempunyai kelulusan diploma teknologi maklumat.saya amat berminat pekerjaan yang ditawarkan diatas.jika ada kekosongan jawatan sila hubungi 0198410040/087887790…terima kasih..

  28. dilbarh al mutusami on November 1st, 2012 at 6:42 pm

    sya dilbarh al mutusami,bangladesh sini mari kirja mau lah..

  29. salam,saya berminat dengan tawaran keje tersebut.jika ada kekosongan keje sila hubungi 012-3948647..

  30. Give as many contact options as possible and reply as soon as you can. Make note of who contacts you directly to see if these people are generally the ones that end up buying your products. Always ask for feedback on your product or service, including any correspondence you have had with your customer.

  31. nur ashikin binti mat zali. on March 5th, 2013 at 2:27 pm

    assalamualaikum,,,sya seperti nama di atas,,berminat dgn tawarn krja ini.saya lepasan sijil kemahiran kolej perhotelan..sekiranya ada lagi kosong dalm jwtan ini dan sesuai dengan kelulusan sya,sila contct sya,0102445042,saya tingal di bndar baru bangi.

  32. assalamualaikum,,saya serperti nama di atas,,berminat dgn tawaran krja ini.saya sekolh smpai pmr.. sekiranya ada lg kosong dlm jwtan ini dan sesuai dgn kelulusan saya, sila contctsya 0124889451,saya tingal di sungai pinang p.pinang..

  33. NOR LAILI ALIANI IDRIS on April 9th, 2013 at 9:40 am

    salam,saya adalah graduan lepasan diploma universiti teknologi malaysia(UTM) jurusan pengurusan harta tanah. Saya mempunyai kemahiran dalam kerja tanah dan juga dalam bidang pengurusan bangunan. Skop kerja saya juga tertumpu pada pengurusan bangunan itu sendiri bukan hanya pada bahagian kerja penilaian tanah sahaja. Harap saya diterima bekerja di syarikat syabas ini.sebarang maklumat yang diperlukan bolehlah menghubungi saya di talian 013-3094123 ataupun melalui email saya yang tertera.

  34. NUR AMALINA BINTI MAD YUSOFF on April 13th, 2013 at 6:27 pm

    Saya Nur Amalina graduan dari Kolej unuversiti Insaniah (Kedah) iaitu lepasan ijazah sarjana muda pengurusan perniagaan (Kewangan dan Perbankan Islam). Saya adalah seorang fresh graduan yang ingin memohon jawatan di syarikat tuan/puan. saya mempunyai Pengalaman bekerja sambil belajar selama 1 tahun (Part time di salah sebuah syarikat

  35. NUR AMALINA BINTI MAD YUSOFF on April 13th, 2013 at 6:33 pm

    Saya Nur Amalina Binti Mad Yusoff, Berasal dari Alor Setar Kedah. Saya adalah graduan dari Kolej Universiti Insaniah (KUIN,KEDAH) iaitu lepasan ijazah sarjana muda pengurusan perniagaan (Kewangan dan Perbankan Islam). Saya adalah seorang fresh graduan yang ingin memohon jawatan di syarikat tuan/puan. saya mempunyai Pengalaman bekerja sambil belajar selama 1 tahun (Part time di salah sebuah syarikat education. Saya berharap pihak tuan/puan menerima saya berkerja di syarikat tuan/puan. Sebarang kekosongan jawatan sila hubungi saya di talian 019-5515973/0174361429, SEKIAN TERIMA KASIH.

  36. Assalamualaikum. Saya Nurainun mardhiah binti mohd hamim .Saya sangat berminat dengan jawatan yang ditawarkan di Bata. Saya berumur 21 tahun and fresh graduate dalam bidang pengurusan bank di universiti tempatan dan mempunyai pengalaman bekerja di syarikat woopit dalam pengurusan mesin.untuk pengetahuan pihak tuan,saya adalah peminat kasut bata dan sepnjg saya menjalani pengajian memang kasut bata menjadi pilihan untuk ke kuliah dan sebagainya. Jadi saya sangat berharap dapat diberikan peluang untuk bekerja di syarikat tuan. Harap dapat menghubungi saya jika masih ada kekosongan. no tel. 0178247163. terime kasih..:)

  37. SITI ZUBAIDAH BINTI AB RAHMAN on May 14th, 2013 at 2:45 pm

    salam..saye pernah bekerja sebagai casher.saya berharap pihak BATA boleh memberi pekerjaan yang sesuai untuk saya.hubungi saya jika masih ada kekosongan,walaupun bukan pekerjaan casher.ini nombor telefon saya,0129427900.terima kasih.

  38. FATIMAH HARTINI BT RASID @ MUSTAFA on June 2nd, 2013 at 4:58 pm

    I WOULD LIKE TO WORKING AT YOUR ORGANIZATION. I’M DIPLOMA HOLDER TAKING PUBLIC ADMINISTRATION COURSE. MY EXPERIENCE WORKING BEFORE, AS AN ACCOUNTANT AT BATIK SUTERA, SUPERVISOR AT AL-JABBAR THERAPY AND AS AUDITOR AT BATIK ORGANIZATION. THIS IS MY CONTACT NUMBER 013-6215501. CALL ME IF STILL HAVE AN AVAILABLE JOB. I ALWAYS READY TO TAKE PLACE THE JOB AT YOUR ORGANIZATION. TQ. :)

  39. Nantini a/p Rajendaran on June 14th, 2013 at 3:30 pm

    Salam 1Malaysia. Saya berminat dengan jawatan yang ditawarkan oleh pihak tuan.Saya belepasan diploma hotel managment dan saya juga kerje sebagai lecture di kolej.Saya amat berminat dengan jawatan yang ditawarkan oleh pihak tuan.Saya berharap pihak tuan dapat memberikan peluang kepada saya untuk menimba ilmu dan pengalaman dalam bidang ini.Maklum balas dari pihak tuan amat saya hargai.Pihak tuan boleh menghubungi saya di talian 016-3908915 dan ini merupakan alamat saya no 2418 taman koperasi 71400 pedas negeri sembilan dahrul khusus

  40. asslamulaikum kepada semua shabt yang memebri komen…shabt2 dikehendaki mghantar resumer n cara permohonan telah d beritahu..harap shabt2 dapat buat yang terbaik..insyaAllah..

  41. Orang suruh hantar resume..bukan mengharapkan kamu tinggal no telefon dan alamat macam tu aje..manager ni pun bukan ade masa nak tengok komen kamu..hantar ler resume kat company tu..kalo tinggal Nama ngan no telefon tu memang sampai chap goh mei tahun depan manager tu x telefon..lagi satu,saya pun suka jugak pakai kasut Bata..tapi jangan kamu ingat suka pakai kasut Bata sejak sekolah itu sudah cukup menarik minat manager utk memilih kamu..please hantar resume..ok,tq..dengarlah nasihat abang ni..ok,gud luck!

  42. salam..sy baru berusia 18tahun dan berkelulusan spm..tp sekarang sy sedang myambung plajaran di city u college ,petaling jaya, dan mgambil course dip.interior design…sy ingin bekerja sambilan..dan tak kisah jawatan apa pun yg akan diberi…trme ksh…email sy shafikhaaireen@yahoo.com

  43. saya seperti penama di atas ingin memohon kerja d bata..sebsb sekarang saya sedang mencari pakerjaan yang tetap..dan setelah membaca iklan ini saya tertarik dan mahu berkerja..

  44. ni email saya asyera_tueya93@yahoo.com

  45. mohammad shahrudin bin latip on April 11th, 2014 at 10:32 am

    assalammualaikum,saya ingin memohon pekerjaan admin assistant.Ini nombor telefon saya 0146858627.harap tuan/puan dapat pertimbangkan.

  46. rohaizan binti othman on June 1st, 2014 at 11:39 pm

    assalamualaikum ….saya ingin memohon jawatan kosong di syarikat tuan ni nom tel 0133453856

  47. nur rohaimi binti mohamad suhaimi on June 1st, 2014 at 11:41 pm

    salam ingin memohon jawatan kosong no tel 0126943801

Leave a Reply

32,907 views